Nagyon finom, nagyon különleges sütemények, fagylaltok. A sütemény formája üdítően változatos, meglepő. Sajnos ennek megfelelően az árak magasak. Ha lehet, találok valami ünnepelni valót, hogy Budapestről elutazzunk és élvezkedjünk. Fiam kedvence a Dobos torta, a férjem kedvence a Dunakavics. Én mindig másikat választok, mert mindegyik csábító.
Az ár miatt eltart egy darabig, míg végig kóstolom a kínálatot. :) A cukrászda belső része nagyon apró (3 asztalka), a teraszon viszont több vendég elfér.
Mihályi László neve etalon a magyar desszertszakmában. Ő már akkor komoly nemzetközi eredményeket ért el, amikor még azon ment a vita a Bocuse D’or vonatkozásában, hogy ki képviselje Magyarországot a megmérettetésen, a Venesz-Pető vonal (az MNGSZ) vagy a Magyar Gasztronómia Egyesület jelöltje.
Egy időben a Centrál kávéház desszertjeiért is felelős volt, sajnos azok az idők lejártak, így, ha kíváncsiak vagyunk alkotásaira, akkor Vácra kell kizarándokolni. Mihályi László stílusa a könnyed francia csúcsdesszertek világába kalauzol bennünket, csodálatos íz-állag játékokkal kápráztat el. Az árak magasak, de a minőség úgyszólván páratlan. Hasonlót csak a DesszertNekedben ehetünk Korponay Péternek köszönhetően, illetve a Gerbeaud-ban ahol Kolonics Zoltán felelt a desszertekért, úgy hallom távozott. Talán még a Zazziban. Mihályi László cukrászdája nemcsak Vácnak, de egész Magyarországnak a büszkesége. Ritkán járok Vácon, többnyire akkor, ha átutazom e gyönyörű történelmi városon egy jóbarátot felkeresni vagy valamilyen rendezvényre, viszont ha összejön a dolog, akkor nem hagyom ki ezt a helyet. Sajnos a minap zárva találtam, szerencsére nem végleg, „őszi szünet volt november 2 és 7 között”. Legutóbb tavaly jártam itt, az akkori fotókat nem leltem, de ezek a korábbiak is mutatnak valamit a helyből.
Váci kirándulásunk apropóján nem tudtam kihagyni a mások által ajánlott desszert szalon meglátogatását. Kicsi, igényes belső tér és pár asztalos terasz. Gondolom a korán jött tavasz miatt már 4féle fagyi volt. Minden desszert egyedi megjelenésű és némelyik profin újragondolt. Választottam egy csokis-barackos-karamelles kockát és 3 féle fagyit.
A desszert ízei mennyei harmóniában voltak egymással, a fagyi nagyon krémes, kellemes ízű volt. Csak annyi rontott az össz benyomáson, hogy odajöttek kéregetni [moderálva - a szerk. ], de ezt leszámítva mindenki próbálja ki, aki nem a hétköznapi desszertekre vágyik. Nekem nagyon tetszett. Csak így tovább! !