Amiben - ezidáig - még nem csalódtam, az a vadraguleves. A kilátás változatlanul pazar, a pincérek többségében kedvesek, a kezdők (? ) viszont az alapokkal sincsenek tisztában. Legutóbbi tapasztalatomat megelőzően volt már egy libamájas "élmény", ami lehetett volna negatív is, de a vezető volt olyan kedves, hogy a reklamációmra kárpótlást ajánlott, úgyhogy ott nem maradt keserű szájíz.
A legutóbb alkalommal azonban, amikor ismét a libamájért mentem vissza, csalódás ért, ugyanis vagy a szakács lett más, vagy a világnézete, de nagyon másként készítette a kért fogást, ami sem a korábbiakhoz képesti várakozásaimnak, sem az alapigényeknek nem felelt meg.
Ennek az étteremnek egyetlen előnye a pazar kilátás. A vadragú leves kivételével a főételek éppen csak a közepes minőség alsó határát érték el. A ház által felszolgált bort meg sem kóstoltuk, mert egyik étel sem volt olyan finom, ami után szívesen fogyasztottunk volna egy pohár bort.
Nagy hőség volt, mikor megálltunk ebédelni a csodás kilátással rendelkező étteremnél. A teraszon lévő összes asztal "foglalt" volt, így a nyitott belső udvaron kaptunk helyet. A felettünk lévő hálóról az asztalra, a tányérunkra, a poharunkba potyogtak a száraz levelek, stb. Ezt szóvá is tettük, de nem ajánlottak helyette benti asztalt sem.
A rendelést még viszonylag gyorsan felvették, majd három adagot sikeresen ki is hoztak, a negyediket kicsit keresni kellett, de az is előkerült. Igaz, a sajtmártást még most is keresem, mert az nem érkezett meg az ételemhez. Összességében az ételek finomak voltak. Meg kell említenem azonban, hogy a fizetéssel már akadtak problémáink, kb. 1 óra alatt sikerült rendeznünk a számlát, mert nem igazán akarták, hogy fizessünk. . . és ott tartottunk, hogy fizetés nélkül távozunk. Persze ez nem így történt, de felháborított, hogy aki már rendelt, ennyire nem érdekli a pincéreket és mikor a fizetésre vártunk még több pincér is megkérdezte, hogy mit szeretnénk rendelni, vagy ebédelnénk-e. Hozzáteszem, hogy az egyik közelünkben lévő asztaltársaságot a pincérek azt sem tudták, hogyan ugrálják körbe, mert egyértelmű volt, hogy a fiatalok ott fogják tartani a lagzijukat.
Gyönyörű környezet,gyönyörű épület,átlagos étel,a kiszolgálás ,a szervezés kívánalmat hagy maga után. A lányom esküvőjét tartottuk itt. A próba ebéd rendívül bőséges volt nekik,de az esküvőn a finom levest kis pohárkában kaptuk,ami egy esküvőn elég kellemetlen. A menyasszony hangyás bontatlan colát kapott!
Jártam már itt korábban is,akkor sokkal jobban tetszett. Legutóbb sajnos 1 esős borús csütörtöki napon látogattam meg ezt az egységet. Rontott is a jó véleményemen. Nem lehetett kimenni a teraszra az eső és a szél,ill. a hideg miatt, így kénytelenek voltunk bent helyet foglalni.
A belső részen több panorámás terem található,de mivel kevés vendég volt ezért csak 1 helységbe ültették a kuncsaftokat,ahol nekünk pont nem jutott ablak melletti asztal. Tárkonyos-narancsos vadragulevest rendeltünk,ill. cézár salátát. Az előbbi kíváló volt,krémes sok hússal 5 pont,az utóbbi az ellenkezője. Jégsaláta,felismerhetetlen,kevés, édeskés dresszinggel, reszelt parmezánnal. 2pont. Ezután hideg libamájat rendeltünk. Ez jó nagy,emberes adag volt,csak íztelen. 3 pont. Összességében nem rossz a hely,és nem is drága,sőt. . . . Legközelebb inkább nyáron,jóidőben fogunk ide visszatérni a gyönyörű panoráma végett és nem a kulináris élvezetek miatt.
A párommal kettesben egy hétvégén a Visegrádi vár megtekintése után,a vártól mindössze kb. 800 méterre található Nagyvillám étterembe ebédeltünk. Elsőre az étlap láttán egy kicsit megilyedtünk mert elég húzósak az árak. De amint megkaptuk a leveseket már láttuk hogy nem lesz itt semmi gond.
Én erdei gyümölcslevest kértem a párom szarvas ragulevest. Mind kettő nagyon ízletes volt és gazdagon volt minden jóval. A látványuk sem volt mindennapi. Ezután én Cézár salátát kértem csirkemell csíkokkal,a feleségem pedig Conflakes csirkemellet. Gyönyörűen volt tálalva és nagyon ízletesek voltak. Az innivaló sajnos itt is horrorisztikus áron voltak. Az étteremből egyébként gyönyörű lett volna a kilátás a Duna kanyarra ,de sajnos esküvő volt így arra a részre nem tudtunk kiülni. Összességében nagyon jót ebédeltünk.
Szép a kilátás, megfelelő ételek, bár a sültkrumpli nem volt teljesen friss. Az egyik étel, amit rendeltünk bár finom volt, de többnyire a köretből állt (krumpli és pirított hagymakarika), alig volt a tálon hús. A pincér lehetett volna kedvesebb. Amikor megérkeztünk, láttunk egy négyszemélyes asztalt a terasz szélén, ahová le akartunk ülni, de a pincérnő elzavart (nem volt foglalt jelzés rajta! ) és egy párt ültetett le oda, így mi beszorultunk a sarokba.
Július elején voltunk ott egy fergeteges canopyzás után. A kilátás a teraszról fenséges volt. A pincérek gyorsak és nagyon segítőkészek voltak az étel választásánál. A padlizsánkrémjük az egyik legjobb volt, amit valaha is ettem. Merem még ajánlani a a roston sült kecskesajtot is.
Az árai nem tükrözik azt, hogy közel s távol nincs még egy ilyen jó panorámával rendelkező, igényesen kialakított étterem a környéken. Akinek van rá lehetősége próbálja ki.
Párom Nőnap alkalmából meglepett és ide mentünk el ebédelni. Hangulatos, de elég zűrzavaros volt. Folyton mászkáltak felettünk az emberek. Lehet, hogy csak az asztal választásunk nem volt megfelelő. Az étel eszméletlen finom volt és kiadós, de elég borsos ára van. Tálalás is szép volt. Ajánlom másoknak is, mert a kilátás viszont kárpótol mindenért! :)
Mi rendszeresen járunk étterembe. Az ország minden pontján. De még idönként külföldön is. Többségben meg vagyunk elégedve az ellátással. De amit ma itt tapasztaltunk. Attól le esett az állunk. A jópofa előzékeny felszólgáló. A sztár shéf aki leült közénk egy kicsit beszlgetni. Pedig millió dolga lett volna.
Hiszen 2 esküvő is van ma. Illetve mestercukrász Ilona. Aki maga hozta ki az ajándék mennyei szülinapi tortám. Szoval nagyon segítőkészek-korrektek voltak. A kaja fenséges és bőséges. A panoráma több mnt pazar. Nagyon szépen köszönjük a szíveslátás és a nagybetűs vendéglátást . . . Fantasztikus volt minden. Minden Nagyon Szép, minden Nagyon JÓ és mindennel Maradéktalanul meg voltunk elégedve. DE TÉNYLEG ÍGY VOLT. JÓ SZÍVEL AJÁNLOM MINDENKINEK. . . . KÖSZÖNJÜK ;-)