Rövid ideig tartó bejelentkezés után megkaptuk az egyik földszinti szobát, amely kellemesen tágas és kényelmes volt. Az erkélye ráadásul a kinti medencére nézett, ahova csak ki kellett volna lépni; a feeling olyan volt, mintha valamelyik tengerparti hotelben töltöttük volna a nyaralásunkat. Pár perc alatt már ettől feltöltődtünk energiával. Az ágy faszerkezete, nem bírja a vendégeket, mert az én ágyam szétesett, de láttam folyamatosan karbantartja a hotel így nem volt nehéz helyre állítani. Az ágy matraca megfelelő, pihentető volt. Este séta Karoson, utána vacsora a hotel éttermében: a szakácsok minden nap remek munkát végeztek! Vacsora után kiültünk a teraszra borozni, beszélgetni , a pincéreknek sikerült azt a hatást elérniük, mintha a hotel tulajdonosai lennék. A második nap itt is a reggelivel kezdődött. Elég későn értünk le a reggelihez, ennek ellenére, a legnagyobb meglepetésemre, minden étel-ital elérhető volt. Ezt a szolgáltatást azért nem mindegyik négy csillagos hotel tudja biztosítani Magyarországon. Ami nagyon imponált, hogy az ott-tartózkodásunk alatt állandó asztalunk volt az étteremben a szobaszámunk feltüntetésével, ezáltal nem kellett „harcolni” az asztalért. Az igazság az, hogy én szeretek álladó helyre ülni, de ez talán csak az én „heppem”. A délelőtti program a hotel wellness részlegének a meglátogatása volt. Kevesen vettük ezt igénybe a hotel vendégei közül, valószínűleg azért, mert az vendégek többsége átment a Zalakaroson található fürdőbe, így nemcsak a légkör volt kellemes, de nyugodtan tudtunk pihenni is. Számomra a beltéri medence hőmérséklete érződött alacsonyabbnak a megszokottakéhoz képest, de azt gondolom, ez teljesen szubjektív megállapítás. Ami szuper volt, az a trópusi élményzuhany, ezzel itt találkoztam először. A lényege, hogy a tusoló különböző színű LED égővel volt megvilágítva, és a LED színének megfelelő hőmérsékletű vizet adott, a kékfény mellé hidegvíz volt beeállítva,a trópusi esőt utánozva, hol madár csicsergés, hol pedig mennydörgés hangjával kiegészítve. SZUPER! A kinti medence hőmérséklete kiváló volt, a medencét átúszva és onnan a partra kiülve szuper pihenésben volt részünk, ugyanis a pihenő részleg megfelelő számú, kényelmes nyugággyal van ellátva. Létesítettek bérelhető pihenőszigeteket is, ki szerettük volna bérelni előre, amelyek sajnos – – megint a szubjektív véleményem szerint – túl közel vannak a nyugágyakhoz ill. a medencéhez, és így elveszítik azt az intimitását, ami ennek a pihenőszigetnek a lényegét adná. Javasolnám a pihenőszigetek áthelyezését. Már amikor úgy éreztem, hogy a világ legjobb nyaralása lesz, akkor jött a hidegzuhany. A vacsora ideje hat órára volt megjelölve, de előbb érkeztünk meg 8 perccel az étterembe vacsorázni, áttekintettünk a válaszható ételeket, amelynek során a pincér, szó szerint, kizavart az étteremből, amelynek értetlenül eleget is tettünk, miközben a német vendégek leülhettek az asztalukhoz. A vacsora elfogyasztása után, gondoltuk kiülünk megint borozni a teraszra, melynek során a fekete leves tovább folytatódott, ugyanis a pincér nem volt hajlandó egy órán keresztül az asztalunkhoz jönni és a rendelésünket felvenni. Hát az esti borozás így elmaradt, a szobánkba érve gondoltam nem balhézok senkivel, de ez mély nyomott hagyott a lelkemben, így arra a döntésre jutottam, hogy nem hagyom szó nélkül az esetet: bejegyzést írtam a hotel weboldalán található vendégkönyvbe, azzal a céllal, hogy segítsek a hotelnek, hiszen a munkámból kifolyólag sok tréninget tartok vállalkozásoknak hotelekben, tréning hotelekben és ne akkor szembesüljek egy nem megfelelően nyújtott szolgáltatással, amikor én ajánlottam a megrendelőmnek a szállást és nem azt kapja, amit elvárt. Másnap kiderült, hogy napra készen olvassák a vendégkönyvet: a pincér odajött a vacsora kezdetekor az asztalunkhoz és elnézést kért a történtekért, ráadásul mindezt a többi vendég előtt, jól hallható módon tette meg. Bocsánatkérés természetesen elfogadva! A borozás már ment a megszokott rituálé szerint, remek rosé bora van a hotelnak! A Belenus hotel egy remek hotel, és ami még fontosabb, oda figyelnek a vendégeikre. Szívesen ajánlom bármelyik cégnek vagy családnak, hogy itt töltsék el a pihenésre szánt idejüket. A Belenus egy olyan hotel, amelyben úgy tudunk minden szolgáltatást igénybe venni, hogy ki sem kell tennünk a lábunkat a szállodából.