Már többször jártunk itt, annak ellenére, hogy elég drága hely. Nekem nagyon bejön a hangulat, a hangos köszönés, a berendezés. Az ételek finomak, nagyok az adagok. Viszont a maradékot el lehet hozni (nekem kb. a fele elég egy étkezésre, annyit adnak). Ettünk már itt levest, tésztát, húsételt, desszertet, mindig mindennel elégedettek voltunk.
Egyedül a WC lehetne kicsit jobban kitalált, a helyhez illőbb. Nekem tetszik a pincérek hozzáállása, lelkesedése. Bármit kérdeztünk, készségesen elmagyarázzák, látszik, hogy értik az étlapot. A harsányság is tetszik.
Idén is elmentünk egy jót kajálni, mint mindig amikor a Balcsin vagyunk! Szeretjük, hogy minden évben változik egy kicsit az arculat, megjelenés. A légkör a régi: köszönős, kiabálós, mindig siető olaszos hangulat. Az ételek finomak, még nem ettünk ott rosszat. A kiszolgálás minőségi, folyamatos érdeklődés, kontakt a vendégekkel.
Idén már jártam ott, csak ismételni tudnám önmagamat. A pizza isteni finom, van gluténmentes is. Sokan voltak, de 12 perc alatt előttünk gőzölgött a pizza. Ritkán megyek étteremben el a mosdóra, de itt elmentem, és ámultam-bámultam a wc fülkében, légfrissítő, gyermek wc ülőke, természetesen wc papír volt, a kézmosáshoz a folyékony szappan és a kéztörlő adott volt!
Magyar étterem tulajdonosok figyelmébe ajánlom a mosdók megtekintését is! Az étterem olasz feelingje viszont újból és újból Olaszországba röppent egy órácskára.
Szerintem nagyon jó kis étterem,mi a családdal akkor szoktunk menni,ha ünneplünk valamit. Sokan idegesítőnek tartják az olasz köszöngetést,csilingeléseket,de szerintem ez is megteremt egyfajta hangulatot. Volt szerencsém beszélgetni egy pincérrel,aki egész nap dolgozik,alig van ideje enni és ennek ellenére szeret ott dolgozni és mindig mosolyog és kedves.
Pizza nagyon finom,desszertek is. Ára kicsit csipős,de a fő specialitásuk a pizza. Rengetegen vannak általában,de mindig megkérdezik,hogy kinti vagy benti asztal legyen e,jó ez stb. (kint kevesebben vannak,nem zavarhat annyira a csilingelés) . . Érdemes kipróbálni,este legalábbis!
Az étterem kialakítása, berendezése Olaszország éttermeinek hangulatát idézi. Nem csoda, hiszen mind a tulajdonos, mind pedig a kiszolgálószemélyzet többsége olasz nemzetiségű. Már a vendéglátóhelyre történő betérés pillanatában pozitív benyomás éri az odalátogatót, ugyanis valamennyi ott dolgozó magyarul - olaszul köszön, illetve külön figyelnek arra, hogy minden vendéggel külön-külön foglalkozzanak (ugyanez igaz a távozásra is).
A rendelést általában magyarok veszik fel, illetve a számla rendezését is ők intézik, azonban az ételek és italok elkészítése, valamint felszolgálása az olaszok feladata. A pincérek udvariasak, kedvesek, figyelmesek, több nyelven beszélnek (olasz, angol, német, magyar). Az étlap rendkívül változatos, rengeteg étel és ital közül válogathat mindenki. Az adagok nagyok, az ételek ízletesek és laktatóak. Természetesen a minőséget meg kell fizetni, de úgy gondolom az eredeti olasz receptek alapján készült finomságokért mindez megéri. Családok, párok, üzletemberek számára - akik szeretik az olasz ételeket és hangulatot - ajánlott legalább egyszer kipróbálni.
Véleményem szerint az utóbbi években az ételek minősége romlott. A pizza idén jó volt, ellenben a gnocchi túlfőzött és bizonyos zacskós por ízvilágát véltem felfedezni a sajtszószban. Nekem már olykor zavaró a csengetés és rohangálás ami körülveszi az embert, de ez a helyhez tartozik. Az (számomra) új étlap ízléstelen és művi.
Azaz érzésem az étkezés ideje alatt, hogy alig várják, hogy az étel elfogyjon és már menjünk. Az árak véleményem szerint elég magasak. A kiszolgálás továbbra is előzékeny és figyelmes.
A véleményem a mostani látogatás alkalmával sem változott. A kiszolgálás udvariassága, és figyelmessége követendő példa lenne minden vendéglátó hely számára. Ahogy a felszolgálók futnak amikor kész az étel, vagy amikor a vendég int, szokatlan volt. Viszont ez a vendégér van, és ugyebár a vendég az első!
Amikor lesik a mozdulatom, és ha nem szólok akkor is cserélik a jeget a pohárba ha megolvadt az előző adag, vagy épp fogyóban van. Vagy amikor szó nélkül hozzák az újabb adag bruschetta-t ha nincs még kész az étel, hogy addig se maradjak éhes. Az ízek, amivel találkozom az ételeknél igazán intenzívek, és számomra tökéletesen visszaadják a mediterrán ízvilágot. Újra csak dicséret illeti a helyet és biztos vagyok benne, hogy továbbra is vendége maradok! Ajánlom mindenkinek aki nem a sablonos hangulatot keresi, és egy csepp mediterrán világba szeretne belecsöppenni.
Amit olvastam, az mind igaz. A pozitív és a negatív is. Igen, mert ez ízlés kérdése. Ám azzal már nem tudok egyetérteni, hogy az ár/értéket sokan ilyen magasra adják (én legfeljebb 3-ra teszem), na persze ha Pestről jöttek az megint más. A "vidékhez", de a környező éttermekhez képest is rettenetesen drága.
Azért tudom ezt határozottan mondani, mert mi a kezdetek óta vendégei vagyunk minden évben. Régebben megtörtént, hogy a nyaralásunk alatt (2 hét) 6x, 7x is ott ebédeltünk, vacsoráztunk. Még annak árán is, hogy csúcsidőben kb. 15-20 percet várni kellett a "bebocsátásra". Ma ezt már nem tehetjük meg. Miért? Mert az árak valahogy elszabadultak. Úgy 100-110%-al kerül többe, mint 10 évvel ezelőtt. Pedig az infláció ennek még a negyedét sem érte el. Erősen úgy néz ki, hogy a beetetés után, most a fölözés időszaka jön. Ennek ellenére ugyanúgy nem lehet bejutni, mint régen. Biztosan sok a nagy jövedelmű nyaraló, ami jó és kívánatos.
Augusztus közepén családommal (2 gyerekkel) jártam a Mauróban negyedszer. Nem csalódtam most sem az ételek minőségét, a kiszolgálást illetve sem. Szuper gyorsan kaptuk meg az ételt. A fagylalt a pulthoz menve értelemszerűen olcsóbb volt, mint asztalhoz kérve kehelyben. Minden évben visszatérünk, talán jövőre is...
Ajánlották ezt az éttermet,mindenki szuperlatívuszokban beszélt róla,de számomra hatalmas csalodás volt. A limonádéjuk cikisen gyenge volt. A pizzának pedig olyan íze volt,mintha mirelit Ristorante pizza lett volna,s mint megtudtam utólag az is volt. Senkinek nem ajánlom a helyet. Helyette a mellette található Hausmann éttermet ajánlom! ! !