Többször jártunk már a Paprika csárdában. Barátokkal és családdal is remek választás. Az ételek mindig nagyon ízletes voltak és nem kellett sokat várni sem. A szakácsoknak külön dicséret jár az idén. Az adaggal is mindenki meg volt eddig elégedve és az árak is rendben voltak. A csárda hangulatos, kellemes hely, ahol bármikor szívesen vacsorázik az ember.
3 fogást ettem (halászlé, vadas, hortobágyi palacsinta), mindegyik kiváló volt, de a halászlét külön ki kell emelnem, mert bár már ettem az ország legjobb és Bp.legjobb halászcsárdájában is, ez mindkettőt felülmúlta. SZUPER finom volt. Zách Klári.
A nyáron szintén Zamárdiban jártunk. Szokásunkhoz híven soha nem hagynánk ki a Paprika csárdát. Nap, mint nap vagy az ebédünket, vagy a vacsoránkat ebben az étteremben szoktuk megejteni. Az ételek friss alapanyagból készülnek és házias jellegűek. Az általunk választott ételek mind nagyon bőségesek, finomak voltak.
Az árakkal is meg voltunk elégedve. Azonkívül SZÉP kártyával is lehet fizetni. A kiszolgálók udvariasak és készséggel állnak rendelkezésünkre. Élőzene is szól, melytől az ember hangulata jobb lesz evés közben. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Ha ott jár térjen be egy ebédre vagy vacsorára, igérem nem bánja meg!
Tradicionális, évek óta működő, magyaros ételeket kínáló, fősodratú étterem a 7-es főút és a vasútállomás közelében, amely egész évben nyitva tart. A nyári időben népszerű terasz nem fűtött, így az decemberben nem használható, de a kevesebb vendég elfér a belső részben is, amelynek emeleti szintje és különterme is van.
A beltér tipikus magyaros csárda hangulatú, de nincs túltolva a dekoráció, hosszú faasztalok és lócák (a teraszon), piros-fehér kockás abrosz, kandalló pattogó tűzzel. Az ünnepekre karácsonyi és szilveszteri menüvel készültek, akár elvitelre is. A normál étlapot heti menü is bővíti. Népszerűek a több személyes, hús-hangsúlyos tálak. A főételek többsége 5-6ezer Ft körül árazódik, a marhahúsból készültek 7-9ezerért. A magyar konyha híres és népszerű ételeit mind megtaláljuk a meglehetősen hosszú étlapon, kezdve a Jókai bableves, bográcsgulyás, halászlé, marhahúslevestől, tovább cigánypecsenye, csülök, hagymás rostélyos, pacalpörkölt, marhapörkölt, kacsacombon át, de sztrapacska, káposztás cvekedli, szilvásgombóc is szerepel az étlapon. A gyerekeknek túrógombócot választottam, nagy sikert aratott. Mondta is a főpincér, hogy ők készítik a Balaton déli partján a legjobb túrógombócot. Egy adagban 3 nagyobb gombóc van, édes tejföllel (2250 Ft). A dobozokért nem számoltak fel csomagolási díjat, pedig az étlapon 250 Ft-os tétel szerepel. Kötelező szervizdíj nincs.
Jó az elhelyezkedése, így 2 nap is betértünk. Az árak kicsit magasak, de nagyok és minőségiek az adagok. Nagyon finom halászlét ettünk, jó sűrű volt, szinte egytáletel. A pincérek gyorsak, nem kell sokat várni. Nekem már kissé túlzó is volt, hogy ott álltak az emberek felett/közelében, de nyílván ezt követelik meg tőlük.
Családdal csak egy gyors kajára szerettünk volna beugrani, de menü sajnos nincsen. Az étel finom volt, nem tudnék rosszat mondani rá, a kiszolgálás átlagos. A gyereknek kiskanalat 2x kellett kérnem mire kaptam, mert elsőre nem jött össze nekik valamiért. Ezen kívül minden rendben volt. Ja, a WC kint van a kerthelyiségben, hidegben nem éppen kellemes kimenni.
Ha arra járunk átutazóban és ebédidőben, mindig betérünk, mert megbízhatóan mindig nyitva van, mert évtizedek óta megbízhatóan ugyanolyan jó a színvonal, az ételek jóízűek, a választék széles, a felszolgálás gyors, kellemes terasza van nyáron, és bár nem alacsonyak, de elfogadhatóak az árak. Egy igazi balatoni csárda!
Nagyobb csoporttal jártunk a környéken és az étteremben álltunk meg ebédelni. Előre kiválasztott menü volt, csontleves, rántott szelet és cigány pecsenye vegyes körettel, somlói galuska. Én biztos nem ezeket választottam volna, a minőségük elég átlagos volt, a somlói - amit kifejezetten szeretek egyébként - pedig gyengén sikerült.
Az étterem a főút mellett, a Balatontól távolabb fekszik, választéka és megjelenése a német turistákat igyekszik bevonni. A kiszolgálás gyors és megfelelő volt. A Balaton partján számos hangulatosabb és jobb étterem van, annak érdemes betérni ide, aki a főúton közlekedik, és beéri a megbízható átlaggal.