Szeretettel, tisztelettel és barátsággal vár mindenkit a balatonfüredi Borcsa Étterem. A Balaton kétség kívül egyik legszebb sétányánál, a Tagore-sétány keleti végénél található étterem hangulatát a magyar tenger közelsége, este kellemes élőzene teszi fantasztikussá.
Étlapjukon különleges grillezett hús ételek, itallapjukon a balatoni borvidék legjobb bortermelőinek borai, valamint sör-, kávé- és fagylaltkülönlegességek gondoskodnak a gasztronómiai élményről. Az étterem évek óta, egész pontosan 1984 óta a balatoni vendéglátás messze hires színfoltjának számít.
Gyermekbarát, kellemes hely, gyönyörű kilátással. Pár éve itt ünnepeljük párom születésnapját családi körben. Fiaim kedvenc étterme (a halételek miatt), normális adagok, gyors és pontos kiszolgálás, szóval még nem csalódtunk. Ebéd után pedig jót lehet sétálni a gyönyörű sétányon és a kikötőben. Gyerkőceim nagyon szeretnek hajókázni is! Mindenkinek szívesen ajánlom!
Füreden a Borcsa vendéglő nagy kedvencünk itt még sohasem csalódtunk. Az ételek kiválóak ráadásul nem kis adagokkal. Az étterem a Balaton parton van rálátással a vízre. A gyerekek is jól érezhetik magukat közel a játszótér a kerhelyiséghez. Az ár is megfelelő nincsenek elszállva. Mindenkinek ajánlom aki jót akar enni jó helyen, Füreden a part közelében.
Azért nehéz megítélni, mennyire jó hely, mert iszonyú tömeg volt. Nekünk szerencsénk volt, mert két főre még pont tudtak asztalt adni, de utánunk már sorban állás volt. A felszolgálók mosolyogva, kedvesen állták a sarat. A téli kertben volt csak hely, ahol hideg volt. Az ételekre sokat kellett várni.
Először jártunk a Borcsában, késői (10 óra utáni) érkezésünk ellenére is kedvesen fogadtak bennünket. A választék bőséges, az ételekre (frissensültekre) aligha 10 percet kellett várni. A bennünket kiszolgáló pincér kedves, jó humorú egyén volt. A hangulat kellemes, nyugalmat árasztott.
( köszönhetően a késői időpontnak, hogy kevesen voltak ) Árérték arány tekintetében, füredi viszonylatot nézve nem tartom túlárazottnak. Elégedetten távoztunk, gyanítom, hogy visszatérünk még!
Szép helyen van, kellemes az étterem is. Ami nem tetszett, hogy összesen 4 nem dohányzó asztal van, a bejárat mellett közvetlenül, a fal mellett, ahol a pincérek és a vendégek 30 másodpercenként mennek el melletted ki-be. Amikor kérdeztem, hogy hol van nem dohányzó rész, még meg voltak sértődve. . .
Én éreztem magamat negatívan megkülönböztetve a dohányosokkal szemben, kb mintha sarokba ültettek volna, olyan helyen volt az asztal. . . a "nemdohányzó" asztalok egyébként a dohányzó asztalokkal van körül véve. . . így nem lehet úgy megvacsorázni, hogy közben ne szállna rád a cigifüst folyamatosan. . . nem túl kellemes. . . az ételek finomak, bőségesek, az árak balatoni viszonylatban nem magasak. Szép hely, mennék is ismét, ha a dohányzó és nemdohányzó rész jobban el lenne különítve. Az ételek finomak és bőségesek voltak, nem felejthetetlenek, de finomak. Ha valakit nem zavar a cigifüst étkezés közben, annak ajánlom.
Mikor odaérkeztünk nem volt akkora méretű asztal ahányan voltunk, de a pincér megoldotta. Balatonra néző teraszon voltunk. A hely a sétány vége felé van, szép jó és hangulatos, igényes. 5en voltunk mindenkinek izlett az étel és elég is volt, bár nem túl nagy adag.
Egy furcsa dologgal találkoztam, az pedig az volt amikor köretként édesanyám rizibit kapott és náluk úgy nézett ki hogy rizs és mellé tették a cukorborsót. . . . Izre mindenre jó volt. Kiszolgálással ételekkel, étlappal elégedettek voltunk. Az idősebb pincér kicsit kioktató volt, de összességében oké a hely, ár az pedig füredi.
Tágas, sok embert befogadó étterem szinte folyamatos volt a vendégek érkezése. Kétszer is itt vacsoráztunk. Az első alkalom nyugodtabban telt el, egy kedveskedő pálinkakóstolót is kaptunk. Később, az időjárás miatt bentre kényszerültünk ez már zajosabb és idegesítőbb lett. A kiszolgálás gyorsaságával nekünk nem volt gond. Az ételek finomak és elegendő méretűek voltak (két kamasz fiúnak is).
Nyertem egy 10ezer ft-os éttermi fogyasztásra jogosító kupont, aminek nagyon megörültem. Bár szegediek vagyunk, de Húsvétkor épp arra jártunk a rokonainknál, így gyorsan el is költöttük. Mivel ebéd után indultunk hazafelé, mind az öten arra szavaztunk, h hozzuk el az ételt. A kocsiból telefonon megrendeltem, a 4 személyes, családi tálat.
Mire mentünk ott várt minket, ízlésesen tálcára rakva, csomagolva. Itthon ettük meg vacsorára, nagyon finom volt, de semmiféleképpen sem 4 személyre szólt. . . még 3 ezret ráfizettünk. Az étlapot elnézve, 2500,-tól van 1 személyes étel. . . jobban jártunk volna, ha nem ezt választjuk. . . Az étterem ettől függetlenül szimpatikus volt, hangulatos Balaton-parti terasszal is rendelkező. Italt nem teszteltünk.
Egy héten belül kétszer teszteltük. Vasárnapi teltháznál és hétköznap délidőben. A kiszolgálás ütemében és udvariasságában nem volt különbség. A felszolgált ételek jó minőségüek, az italok nem olcsók, de "minden" kapható. A városnak ebben a felében -ilyenkor "szezonon kívül"- nincs más nyitva, de mi nem tapasztaltuk, hogy ezzel visszaélnének. A bankkártyás fizetés zökkenőmentes.
Előnyök (ami hirtelen eszünkbe jutott): - az ételek tálalása és minősége kiváló, az adagok mégis elegendően nagyok - hihetetlenül gyors tálalás - óriási választék - ülőhelyek "box"-os kialakítása - élőzene volt, de kicsit mulatós stílusban, ami szerintem nem annyira illett a hely hangulatához, de ez szubjektív.
Hátrányok: - a mosdók színvonala (akárcsak a legtöbb étterem esetében) elmarad a éterem színvonalától - a kiszolgálás jó volt, de nem kiemelkedő. ez vonatkozik mind a pincérek felkészültségére, mind a kedvességére
TÁRKONYOS VADRAGULEVES: 9 pont a 10-ből. a vadhús vajpuha volt. GYÖMBÉRES SÜTŐTÖK KRÉMLEVES: 10pont. HÍZOTT LIBAMÁJ GRILLEN SÜTVE: 10pont (hagymás törtburgonya átlagos) DÉL-AMERIKAI ÉRLELT HÁTSZÍNJAVA TIHANYI BARNAMÁRTÁSSAL, SZILVÁS KROKETTEL: 8pont (a libamájjal együtt tökéletes volt :) MÁKOS PALACSINTA: ez felejthető volt (6pont)