Balatonfüreden, a megújult reformkori városrészben, a 71-es balatoni főút és a Zákonyi Ferenc sétány kereszteződésénél található a település egyik legrégebbi, legpatinásabb étterme. A Halászkert az 1940-es években már nagy népszerűségnek örvendett a halételeket kedvelők körében.
Ekkoriban még viszonylag kis kerthelyiség és nádtetős épület várta a betérő vendégeket, ám az épület 1961-ben teljesen leégett. A nemzetközi hírű, Kossuth- és Ybl-díjas építész, Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újjáépült az étterem, amely azóta is romantikus vacsorázóhely Füreden. Éttermünk halválasztékára különösen büszkék vagyunk, számos más, különleges ételeink közül ezek a legkeresettebbek. Ízeikben és tálalásukban őrzik, felidézik a tóparti táj jellegzetes hangulatát. A balatoni halászlé harcsafilével, a harcsapörkölt túrós csuszával és a harcsamáj vaslapon sütve hagymás tört burgonyával kiemelkedik a sokszínű választékból.
Visszatérő vendégként mindíg is a megszokott szinvonalu felszolgálás, ételek minősége, hely tisztasága fogad. -Elfogadható áron. Szinpatikus az ingyenes parkolás is. Ha nem tudod meg enni az adagodat, szónélkül fel ajánják a becsomagolást. Jól tudják az alkalmazottak, hogy itt jót főznek, de mindíg rákérdeznek, mennyire vagyunk meg elégedve. . . . NAGYON! ! ! Köszönjük a szíves vendéglátást!
Meleg nyári szerda délután baráti társasággal jártunk a Halászkert étteremben Balatonfüreden. Kifogástalan kiszolgálás, finom ételek, viszonylag elfogadható áron. Ingyenes parkolás, ami a forgalmat illetően nem mellékes! Halászlé, harcsapaprikás, fogas. Ezeket választottuk és ismét nem csalódtunk.
Kellemes fogadtatás a zsúfoltság ellenére. A tacskónak azonnal vizet hoztak. Isteni kis adag halászlé, csodás rántott ponty, hatalmas adag, hasonló a grillezett pisztráng petrezselymes burgonyával. Kifogástalan, gyors kiszolgálás. Nem olcsó, de adnak is érte minőséget és mennyiséget.
A helyet körüllengi a nyolcvanas évek hangulata és bája, itt ne keressünk modern, trendi vonulatokat. Az ételválaszték széles (többféle hal, sőt, még még békacomb is kapható), főként a magyaros ízek kedvelőinek fog tetszeni és a hagyományosabb vonalat elvárók nem csalódnak (bundázott, rántott húsok, krokett, bécsi szelet), persze akad filézett hal, grillezett étel is. A halászlét helyes kis sztali bográcsban szervírozzák.
Az éterem hangulatos. Az ételek ízletesek. A kiszolgálás gyors a felszolgálók udvariasak. Ajánlom mindenkinek aki szereti a házias ételeket, különösen a halételeket. Aki szeretne egy kellemes estét eltölteni a Balaton part egyik legszebb városában az látogasson el ide és próbálja ki az éttermet. Nem fog csalódni. Itt télen nyáron egyaránt kellemes időtöltésben lehet része bárkinek.
Semmi szédítő magasság - semmi félelmetes mélység. Átlagosnak mondható étterem, a halételek elég sokfélék, kár hogy én nem szeretem a halat. Az ár/érték arány kicsit túlzó, de még nem mondanám bosszantónak, vagy felháborítónak. Finom, házias ízek, de semmi extra. Viszont a város csodaszép, a sétányon órákat el lehet tölteni, igazi kis ékszerdoboz.
Balatonfüreden többször nyaraltunk és két alkalommal a Halászkert Étteremben vacsoráztunk. A tapasztalat, hogy mindig sokan vannak, ehhez képest nem kellett sokáig várni az ételekre. A halászlé nagyon finom volt, a többi étel is ízletesen volt elkészítve. Az adag megfelelő volt. A pincérek barátságosak voltak.
Tavaly nyáron ebédeltünk itt először, és megfogadtuk, ha újra Füreden vagy közelében járunk, újra megcélozzuk az éttermet. Most is így tettünk. Kicsit riadtan álltunk meg a parkolóban, mert annak ellenére, hogy délután 4 óra volt, kint állt a sor a bejárat előtt. De nem kellett túl sokat várakozni (meg hát éhesek is voltunk), bejutottunk.
A kerthelyiségben kaptunk asztalt, a belső terem üres volt, oda nem ültettek senkit. Vajon miért? Kevés a személyzet? De most sem csalódtunk sem a kiszolgálás gyorsaságával, sem az ételek minőségében. A felszolgáló kedves, mosolygós és gyors volt, mint ahogy a többiek is. Mást se lehetett látni, mint hogy cikáznak a narancssárga pólós pincérek. Az árak véleményem szerint egy kicsit magasak, de az íz kárpótol érte. Jóllakottan és elégedetten indultunk neki a szombati M7-esnek.
Ez egy nagyobb hely, sok vendéggel, emiatt egy kicsit futószalag érzése van az embernek. A szabad asztalt gyakorlatilag vadászni kell, mert az érkező vendégek lecsapnak rá. A pincérek ebben nem nagyon segítenek, mivel eléggé el vannak foglalva egyéb dolgokkal. A kiszolgálás egyébként is elég szedett-vedett, nem ugyanaz a pincér szolgál ki az egész étkezés alatt.
Az ételek tisztességes adagok, és jó minőségűek is. Az étlapra a standard gulyásleves, rántott dolgok, stb. mellett egy kevés kísérletezőbb, vagy különlegesebb fogás tudott csak felkerülni. Összességében érdemes betérni, de a zsúfoltság és kapkodás miatt nem egy meghitt helyre kell számítani.
Először értékelném az Én ételemet. Pontyfilét kértem tejfölös gombamártással és túrós csuszával. Amit kaptam:Pontyfilé gombás-paprikás tésztával. Ugyanis a túró az lemaradt. Mennyiségileg? Hát jól nem laktam. A párom és a lányom Grill tálat ettek 2főre,ezzel sem lehetett volna messzire menni maximum a túloldalra egy másik étterembe.
Sok helyen ettünk már de egy kétszemélyes tálon általában minden húsból kettő van feltételezem azért,hogy ne ketten egyenek egy hús. Nos ezen a tálon volt összesen 4db hús ami inkább párolt húsnak neveznék grill fűszerrel kb. egy adag sült burgonya és kb. másfél adag grill zöldségnek nevezett párolt zöldség mindez 5500. -forintért. Viszont a savanyúságot nem sajnálták 3adagra valót kaptunk. A kiszolgálással és a hely tisztaságával minden rendben volt de törzsvendégek itt nem leszünk.
8230Balatonfüred, Zákonyi utca 3.
06 87 581 055
Szolgáltatások
• kerthelyiség • légkondícionált helyiség • csoportokat szívesen fogad • kisállat bevihető • parkolási lehetőség
Nyitva tartás
H-V