A Hotel Francoise Balatonlellén, a parttól mindössze néhány lépésnyire várja a csobbanni, üdülni vágyó vendégeket. A nyüzsgő centrumhoz közel, mégis pihentető környezetben található szálláshely saját kis medencével és a parton napozóstéggel rendelkezik.
A sportolási és szórakozási lehetőségek végtelen számúak, a nyári fesztiválok magával ragadják az ide látogatókat.
Igazi kánikulát fogtunk ki amikor odaérkeztünk és a földszinten kaptunk szobát. Ami nem is volt gond, sőt abban a melegben kifejezetten előnyös volt. Viszont a neten csak az első emeleti szobák vannak fényképezve nyugati, vagy déli oldalról, a mi szobán pedig keleti fekvésű volt, ami kicsit sötét.
A fürdőszoba elavult és nem újszerű, egyedül a csempe volt új. A zuhanyzórózsa tartója el volt törve, nem lehetett használni, a csaptelep is régi volt. Az ajtók szürkére vannak festve és nem túl szépek. A tisztaság sem volt 100%-os. A szobában TV-t nem lehetett nézni 3 v 4 csatorna volt fogható. (Az is igaz, hogy nem kérdeztük meg, csak magunk próbáltuk ki, nem volt szükségünk a TV-re inkább az internetet használtuk. )
Az utca végén csak mólórész áll rendelkezésre a fürdőzéshez, ami nem mindenkinek a kedvence, többek közt nekünk sem volt az. Mi a mellette lévő utcában találtunk füves területet (ami szintén elég kicsi volt) ott fürödtünk. Az internetes képek alapján szebb és tisztább szobára, fürdőre számítottunk, ez volt az egyetlen negatívum. A svédasztalos reggeli bőséges volt és a menüválasztásos vacsora is ízletes volt. A vonat nagyon közel van, szinte a szálloda mellett, ezért akiket zavar éjszaka a zaja, azoknak nem ajánlom. A személyzet kedves és készséges volt. Összességében a fentieket figyelembe véve is kellemes napokat töltöttem el két gyermekemmel és valószínűleg vissza is mennék, ha lenne rá lehetősége, de valószínű, hogy I. emeleti szobát kérnék.
A hotel nyugodt helyen,a vasút mellet, nem túl messze van a központtól gyalogosan is megtehető. A berendezés szép,a személyzet közvetlen, kedves és segítőkész. Az ételek választéka, és mennyisége kevés. A törölköző cseréjét hiányoltuk. A kis medence a hotel előtt tiszta vízzel rendelkezik. Ajánlom, mert alapvetően jól éreztük magunkat ott, visszamennénk.
A szállodában harmadszorra voltunk és a színvonal rohamosan egyre rosszabb. A kerti medencében berohadt falevelek és természetesen nem üzemel. A kert gondozatlan, sehol egy napernyő vagy napágy. A fürdőszoba ablak tiszta madár ürülékes,gusztustalan. Az asztelokon nincs terítő sem az étkezőben sem a teraszon.
A meghirdetett szauna és borozó nem működik. Ha lenne időm biztosan megtenném a lépéseket az illetékesek felé, mert nagy csalódás az egész. Senkinek nem ajánlanám már. A személyzet egyébként nagyon kedves volt.
Hideg, esős májusi hétvégén (10 fok) a fűtést sajnos már leállították, viszont kérésre adtak még egy takarót és hajszárítót is. Egyszerű berendezésű szobák, pormacskával. A reggeli, de főleg a vacsora nagyon gyenge, ajánljuk kihagyni, ha van más lehetőség.
A múlt héten volt alkalmunk 5 éjszakát tölteni a Hotel Francoise-ban. Sajnos csak padlástérben tudtak bennünket elhelyezni, ami nagyon kényelmetlen és szűkös volt. Egyetlen előnye, hogy volt légkondi. Az ott dolgozók kedvesek voltak, de a szoba tisztasága nagyon kifogásolható volt. A hotel középkategóriásnak tünteti fel magát, de valójában egy-két csillagot érdemelne.
Sajnos nem voltunk maradéktalanul megelégedve a szállodával. A szobában egy pohár vizet sem tudtunk meginni, mert nem kaptunk poharat. Miután kértünk, két fő részére hoztak 1 db- ot mondván nincs több szabad pohár az étteremben sem. A fürdőszobában nem volt egy fogas/akasztó, vagy esetleg szék, amire a köntöst, illetve ruhát zuhanyozásnál le tudtuk volna tenni.
Egymás után két nap ugyan az az ebéd volt. A recepciós hölgy egyáltalán nem volt készséges, sőt az említett pohár kérése után, szinte alig állt velünk szóba. Sajnos más személyzetet nem találtunk. Az étteremben lévő hölgytől bármit kértünk /kérdeztünk, közölte, ez két külön cég, keressük a szálloda személyzetét (aki sajnos csak egy volt). Magam is sokat jártam Lellén, sőt volt ott nyaralónk is, a kedvenc balatoni városom, de így most sajnos veszített az értékéből. A korábbi időkben mindenütt kedvesebben voltak az éttermekben a dolgozók.
A takarítás abból állt, hogy reggelente kaptunk 2tek. WC-papírt. A reggeli gyakorlatilag mindennap ugyanaz,a vacsora silány és mindkettő kevés. Amikor ezt szóvátettem az étteremvezető azt mondta,hogy hazudok. A TV 1. -naptól rossz volt,szóltunk de nem történt semmi. A 4-ből 2 lepedő lyukkas,az egyik ágy szakadt volt.
A személyzet flegma és lesajnáló. A vonat éjjel-nappal 70km/h-val száguld az ablak alatt. A parkolásért megpróbálnak pénzt kérni,ping-pong,billiárd,szauna fizetős. Az értékelésem 10-es skálán:értékelhetetlen. tragikomikus,csillagos nulla. Ne menj ide ingyen sem!
Alapvetően jól éreztük magunkat, de talán azért mert nem sok időt töltöttünk a hotelben. Amikor megérkeztünk a szoba nem volt rendesen kitakarítva. A WC-n vizeletfoltok voltak és folyt a WC-tartály. 2-en voltunk és kaptunk 1 db kicsi és 1 db nagy törülközőt. Mikor kértünk új törülközőt akkor először azt a választ kaptuk, hogy nem adhatnak másikat, ez van egész hétre.
Végül kicserélték. Azt mondták minden nap van takarítás, de ez igazából abból állt, hogy kiürítették a szemetest. A hűtő is koszos volt. Az 1 óra ping pong vagy biliárd szóba sem került. A személyzet alapvetően kedves és segítőkész szóval biztosak vagyunk benne, hogy ezen hiányosságok nem az ő hanyagságuknak köszönhetőek, hanem talán vezetőségi problémák vannak.
A személyzet segítőkész és kedves,egy rossz szót nem lehet rájuk mondani. Rossz idő esetén kisgyermekes családként nem tudtunk mit csinálni a hotelben. A takarítással nagyon elégedetlenek voltunk. Félpanziós étkezésen voltunk,a reggeli nem volt svédasztalos,egy tányéron kaptuk kimért adagunkat,a vacsora nagyon finom,ízletes volt,de kevés.