Festői környezet, kristálytiszta levegő és magával ragadó csend öleli át Tolna megye ékszerdobozát: a Zichy Park Hotelt. A komplexum tizennégy hektáros parkját természetvédelmi terület és vadrezervátum övezi, melyben a szálloda épületei és a természet szépségei tökéletese egységben forrnak össze.
A lenti értékelések arra az időszakra vonatkoznak, amikor a szálláshelyet még nem a jelenlegi üzemeltető működtette. Ezen értékelések nem befolyásolják a hely aktuális pontozását, helyezését.
A fogadtatás nagyon kedves, előzékeny volt. A szőke recepciós hölgy minden kérdésünkre azonnal válaszolt, kívánságainkat teljesítette. A szoba kényelmes és tiszta. Én mondjuk egy fotelt hiányoltam azért. . . A szálloda környezete szép lenne, de helyenként nagyon elhanyagolt. /pl.
omladozó gazdasági épületek stb/ Az ételválaszték nem túl bőséges, viszont ízletes. A borok jó minőségűek. Klsszikus értelemben vett desszert nincs, de a "házi" sütemények jók voltak. Igazi élményt az állatok közelsége jelentette.
Kedves és segítőkész a személyzet és jó a levegő. Kb ennyi, ezen kívül leginkább csalódás a hotel. Igazából az látszik, hogy néhány éve jó volt, de a pénztelenség van más miatt bizony sok mindent elhanyagolnak. A szúnyogháló szakadt, a fali wc mozog és majdnem leszakad, a fali fogas és a zuhanyfej tartórésze mozog, kinti játékok hibásak, hiányosak stb.
Sok bosszantó apróság. A wellness részleg vicc. A víz olyan klóros, hogy nem lehet benne megmaradni hosszabb ideig, marja a bőrt, a szemet. A félpanziós vacsora választéka szegényes. Zichy zoo: baromfi, malac, kecske, nyulak, mind elzárva, tehát simogatás kilőve. Játszóház csak nyáron üzemel. . . Szóval a sétálgatáson kívül soka mindent nem lehet csinálni.
A szálloda szép környezetben helyezkedik el, állatok veszik körül a szállást, illetve csónakázó és horgásztó, parkos, fás környék, egyszóval megvan minden adottsága ahhoz, hogy egy kiváló minőségű 4 csillagos szálloda legyen. De a környezeten kívül semmi több jót nem tudok elmondani a szállásról.
A wellness részleg nagyon kicsi, nyáron, teltházas időszakban használhatatlan. Az étterem rangon aluli, olyan érzésem volt, mitha menzán étkeznék. A reggelinél egy tiszta poharat sem tudtam leemelni az asztalról, inkább nem ittam. A választék mind a vacsoránál, mind a reggelinél gyenge. (természetesen más 4 csillagos szálláshoz viszonyítva). A szálloda parkos része el van hanyagolva, nagyobb tisztaságot várna el az ember.
2 éve ezt írtam: "Kissé eldugott szálloda, de ezáltal csendes. A személyzet nagyon szolgálatkész. A negatívumok közül kiemelném, hogy igencsak ráférne egy festés a szálloda minden objektumára. A park nagy és gondozott, a tó már kevésbé. A parkra néző kis terasz épp megfelelő, bár a szúnyogháló szakadt volt.
A wellness fantasztikus, de igen kicsi. Hétköznapra megfelelő. Az ételválaszték igen nagy, főleg a házi készítésű hústermékeket emelném ki. " Azóta annyi változott, h a víz igencsak MARJA A SZEMET! ! ! :( Másoknak is, kb 10-ből 9 embernek. Volt, aki ezért ment haza korábban. . .
Nagyon jól éreztük magunkat, de sajnos voltak tisztasági hibák. Az udvaron a napozó ágyak borzasztóan piszkosak voltak. A pajtában inkább a pókokkal küzdöttünk és a madár ürülékkel, mint a kocsik szépségének vagy kipróbálásának az élvezetével. Vagy nem lehet felülni, tilos?
A bejelentkezeskor derult ki,hogy a 105-os emeleti szobat kapjuk, amit csak lepcson lehet megkozeliteni. A paromnak gerinc problemai vannak,igy a lepcsozes nem igazan jo neki. Amint ezt a recepcion elmondtam meglepo megertesre talaltam, es kaptunk egy foldszinti szobat ,amely a 3-as volt.
Ezuton szeretnem megkoszonni a nagyon kedves recepcios lanyoknak,Heninek es Doranak ,hogy vegul foldszintre kerultunk,az en hibam,hgoy a foglalaskor nem jeleztem ezt a gondot. Minden tetszett, az ettermi szolgaltatasokat kiveve. A pincerek igaz,hogy fiatalok,de nagyon messze vannak a szakmatol, a vacsoranal 20;30-kor minden koret hideg volt, belepte az etelt a legy, az eluatazasunk napjan a reggelinel mar tenyleg gusztustalan volt,hogy a rantottan es a piskotan legyek maszkaltak. Pedig egy egyszeru halotakarassal ez elkerulheto volna,hiszen ugy van hirdetve a szalloda ,hogy allatpark is van,az pedig legyekkel jar. Az igazi gond az,hogy egyik etkezesnel sem lattam fonokot! ! ! ! ! ! ! Az ettermet kiveve jolereztuk magunkat,mindennel megvoltunk elegedve. Tisztelettel; Lakatos Pal Jozsefne
A szoba érkezésünkkor tiszta és barátságos volt. Igaz, pihenésre vágytunk, de nem igazán tetszett, hogy az erdőn kívül semmit nem láttunk a gyönyörű parkból. (Persze megértjük, hogy nem lehet mindenkinek az udvarra néző szobája). A környezet egyébként tetszett látszott, hogy oda figyeltek a park rendezésére és takarítására.
Ellenben a teniszpálya és annak környezete igen elhanyagolt. Azon az úton sétálva több felé szemetet és egy elkallódott rozsdás kádat is láttunk. Ezen kívül még mindkét lengőteke tartóoszlopa nem stabil. Összességében azért jól éreztük magunkat. Most már másodjára voltunk és ha még a zsebünk is megengedi, máskor is ellátogatunk. :-)
Tavaly nyáron töltöttünk egy hosszú hétvégét a hotelban, talán ez volt az eddigi legszebb környezetű szállás, ahol az utóbbi időben jártunk. Gyönyörű a tó, illetve a hatalmas park, ahol gondolnak a gyerekekre is. Igaz, hogy a gazdasági épületek lepusztultak, ami kissé lehúzza a képet, de a vidéki feeling miatt ez még nem túl zavaró.
A szobánkhoz terasz is tartozott, este nagyon hangulatos volt kiülni oda és élvezni a csendet - reggel pedig még nagyobb élmény volt a tóra néző panorámára kilépni! A parkolóhely picit kevésnek bizonyult, bár volt lehetőség beállni az erdős részre, de onnan vaksötétben kell kibotorkálni a hotelhoz. Az étterem terasszal is rendelkezik, a vacsora 2 levesből, 3 főfogásból - melyekből 1 mindig gyermekek által kedveltnek bizonyult - és desszertből állt. A wellnessrészleg kissé kevésnek bizonyult, nincs gyerekmedence, a kinti úszóvízben pedig alig tartózkodtak, mert hidegnek találták. A benti medencében folyamatosan működtethetőek az élményelemek. Ami negatívum volt, hogy a kinti medence meghibásodása miatt a benti medence dupla adag klórt kapott, így a buzgárok működésekor csukott teraszajtónál szó szerint szúrt a levegő, fájt a szemünk tőle. Jeleztük a problémát a recepción, ennek ellenére nem történt változás - ezentúl ha nem használtunk élményelemet, nem mart a levegő.
Ezt a helyet inkább a nyári időszakban ajánlatos meglátogatni. A 9 éves unokánkkal mentünk, az idő nem volt jó, előtte felhőszakadás volt. A vizet lehetett élvezni, ott viszont akkora volt a pára, hogy csaknem fuldokoltunk. Az ételek választékát kevésnek, minőségét közepesnek találtuk. A személyzet kiemelkedően kedves és segítőkész volt.
Azt hittük, csak a konkurencia találta ki,hogy a szálloda nem 4*-s. 14,05 perces szoba foglaláskor(frissiben "takarítva", -5 szoba-)több SZÁZ (nem félreértés) rovar a szobában (kertes házban lakunk, így néhány rovart még elviseltünk volna).
Cemotoxot kérve sikerült majdnem kiirtani "mindet" (még a tűzjelző is beindult annyit ki kellet fújni, de a portán készséggel adták az irtószert, bár az irtást nem ajánlották fel, csak a "tetemek" eltávolítását). Kifeküdt matracok, repedt mosdó, penészedő fürdőszoba,zuhany tartót félig sikerült visszaszerelni,a szúnyoghálót majd félórás munkával félig sikerült behúzhatóvá tenni,de amint megmozdult újra szétesett,Tv távirányító nem működött (nekünk sem)átrium fala vizesedett. A reggeli (kb. 7,30) trombita ébresztőn(szó szerint)meglepődtünk, reméljük nem nekünk szólt (vélhetően egy csoportnak, akik hajnal 3-ig igen hangosan "duhajkodtak"). Mindezt jelentősen ellensúlyozta a személyzet kedvessége és a hely természeti fekvése. A park ápolt volt, csónakázni nem lehet (bár hirdetik),kicsi a wellness de nekünk szerencsénk volt,mert akkor összesen három-négy család volt a szállodában. Készítettünk jó pár képet a szépről, jóról és az egyebekről. Vegyes érzésekkel távoztunk (az idő mindent megszépít).