Pécs és Harkány között, Csarnóta község büszkesége a Tenkes Csárda. Az ország egyik legnépszerűbb magyar csárdája várja vendégeit hagyományos, hazai ízekre épülő konyhájával, villányi borokkal és a messze híres magyar vendégszeretettel!
Előzetes foglaĺas nélkül érkeztünk nyolcan, de vendéglátóink pillanatok alatt összetoltak nekünk két asztalt. Profizmus és figyelmesség jellemezte ténykedésüket, igyekeztek, hogy minden téren jól érezzük magunkat. Mindenkinek ajánlom ezt a helyet!
Gyerekkorom óta ismerem a Tenkes csárdát, aztán hosszú szünet. Most pedig leesik az állam. A berendezés egy hibátlan csárdaberendezés történelmi épületben. Hogy itt milyen jól megférnek egymás mellett az óriási fatálak, a kisbogrács, a délszláv, vagy az egyéb mediterrán ételek. Csodálatosak az előételek.
Az édességek palettája is egy tarka olvasztótégely, ahol választhatsz brownie-e, tórógombócot, vagy akár palacsinták. Van természetesen "hazavivősdi" is. A tálalás módja és stílusa a szakácsok munkáját dícséri. Említsük még meg a saját pékség különlegességeit is! Egyedüli negatívumként megjegyzem, hogy hiányolom a honlapról az étlapot és az itallapot - ezeket egyébként megtalálhatjuk a Facebookon.
Ebédelni voltuk a családdal. Az ételek isteni finomak voltak. Ami kissé visszataszító, hogy az ital árak és desszert árakat aranyárban mérik. Hangsúlyozom, minden finom, de azért nem ár érték arányos hely! A tisztaság kifogástalan. A kinézete az étteremnek nagyon hangulatos. A felszolgálók segítőkészek, sőt talán már "kicsit sok" is a segítőkészségük.
Tényleg igaz a csárda szlogenje. Ízig-vérig magyar! Még nem jártam ennyire jó magyar étteremben. Tökéletes ízek, hatalmas adagok, változatos étlap, finom pálinkák, házi szörpök, és hatalmas borkínálat. Közel 10 féle pörkölt mellett, lazac, pisztráng, rengeteg libamáj, és osztályon felüli desszertek! Imádtam, még jövünk! ! ! !
Amikor beléptem, már tudtam, hogy jó helyre kerültem. Udvarias, de egyáltalán nem tolakodó pincérek, tiszta, rendezett étterem. Az étlapon levő ételek ínycsiklandozóak. Mi gyümölcslevest rendeltünk és roston halat. Hamar kihozták az ételeket. A gyümölcslevest egy nagymama-féle nagy levesestányérban tálalták, nagyon jópofa ötlet volt, és a leves rendkívül finom volt.
És a másodikként felszolgált hal is nagyon ízlett. Jó ötlet a parkoló melletti állatsimogató, gyerekeknek-felnőtteknek egyaránt. Az biztos, ha megint erre járok, feltétlen betérek.
Nemrégen jártam a csárdában. Hangulatos cigány zene kiváló prímás, udvarias kiszolgálás. Príma magyaros ételek. A berendezés igazi magyaros hangulatot áraszt. A csárda udvara magyaros látványosság, állataival, kecskék,szamár,kacsák,lovak,órákig lehet nézelődni. Gyermekeknek igazi élmény,de a felnőtteknek is látványos. Ajánlani tudom mindenkinek aki a környéken jár ki ne hagyja.
Január 03. -án délbe tértünk be a Csárdába, mint első vendégek. Meglepetések sora ért bennünket az ott dolgozók részéről. Az udvariasság az illem tudás, tisztaság szépség a precízség stb-stb. Jó pár évvel ezelőtt voltunk már itt és akkor már eldöntöttük, hogy ha egyszer úgy járunk erre, hogy időnk is engedi bejövünk.
Megérte! Ha minden vendéglátóhelyen így fogadnák, a vendégeket hamar vissza lehetne kerülni a magas vendég szeretett fogalmához, ami sajnos már igen-igen megnyirbáltak. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy álljanak meg és élvezzék e remek Csárda által nyújtott élvezeteket.
Két éve novemberben jártunk ott. Teljesen véletlenül tévedtünk be és a kiszolgálás valamint az ételek is kiemelkedőek. Az étterem hangulatos és Tenkes kapitány nézhető a WC-ben is :D Másnap visszamentünk ebédelni és már ismerősként köszöntöttek minket, ezért még egyszer betértünk a Tenkesbe.
Tegyem hozzá, hogy nem jártam a legendás Bándi Udvarházban, amit több általam sokra tartott étteremkritikus a legjobbnak nevez. A Tenkesnek a belső tere csodálatos, esztétikus, nem túl zsúfolt, hitelesen népi, az ételek csárdaszinten kiemelkedőek, a saját sütésű kenyér pazar, a választék talán túlontúl is széles, de egyszer sem szaladtunk bele állott vagy hűtőízű ételbe. Az adagok tisztességesek. Fősodratú magyar konyha a legjavából.
Nagyon rossz vlaszts szörnyű telek, szörnyű kiszolgls,.A budapesti rakkkal vetekedő limond árak amit , mindennek nevezhetünk. Sok limondénak nem. Senkinek nem ajnlom.