Pécs és Harkány között, Csarnóta község büszkesége a Tenkes Csárda. Az ország egyik legnépszerűbb magyar csárdája várja vendégeit hagyományos, hazai ízekre épülő konyhájával, villányi borokkal és a messze híres magyar vendégszeretettel!
Egy harkányi wellnessre érkeztünk, ez a csárda pedig épp útba esett, nosza térjünk be. Egy kisebb vadaspark, játszótér terül el az étterem mellett, kislányunk rögtön feltalálta magát. A játszótéren érdekes jelenet szemtanúi voltunk, volt ott egyebek mellett egy olyan kis rugós, mű - liba, amin hintázni szoktak a gyerekek.
Ezúttal ezt nem volt tanácsos igénybe venni, amennyiben egy valódi, hús - vér - toll - csőr lúd - méghozzá egy igen harcias példány - őrizte azt, és fenyegető fújással és szárnycsattogtatással űzte el mindazokat, akik közelíteni merészeltek "szerelméhez", a hinta - lúdhoz. Joviális, meglett, felnőtt vendégek is nevetve menekültek a feldúlt szárnyas elől. A belső tér, berendezés kifogástalan, a klasszikus csárda - érzet legjobbja, tisztes adagok, talpraesett és előzékeny pincérek. Húsimádó tálat ettünk, rajta kiváló savanyúság válogatás, míg kislányunk egy irdatlan adag túrógombóccal vívott egyoldalú küzdelmet. Egy apró részlet: az aperitifként rendelt szilvóriumot úgy szervírozzák, hogy egy fogpiszkálóra tűzött szem aszalt szilvát helyeznek a kupica tetejére. Az árak egy árnyalatnyival magasabbak az átlagosnál, ám az ember elégedetten lép ki végül a vendéglátóipari egység ajtaján.
Az ételek, íze jó volt, mennyisége megfelelő. A kiszolgálás is megfelelő volt. Rengetegen voltak így időnként kicsit várni kellett. A környezet és a csárda szép. A gyereknek nagyon tetszett a játszótér és a sok állat. Jól éreztük magunkat, ajánljuk másoknak is.
Dédi születésnapját ünnepeltük, neki ez a csárda is nagyon tetszett és azt mondta, itt jobban ízlett neki a halászlé, mint a másik csárdában. Kicsit drága ár - érték arányban.
Egy hete ünnepeltük itt a nagyapám 73. születésnapját. Egyik kedvenc éttermünk Harkány és Máriagyűd közt áll, körülölelve a szőlőültetvényekkel, amiket az ablakból is jól beláthatunk. Igen jól főznek itt és magas színvonalú a kiszolgálás. A pincérek humorosak, de nem zavaróan és nagyon megértőek, segítőkészek.
Számos magyar étel rendelhető bárányból, borjúból, csirkéből, pulykából. A gazdag borválasztékban többek közt választhatunk a villányi Bock pincészetből és számos minőségi ismert borfajtát. Igen népszerű hely, ezért érdemes telefonon asztalt fogadni. A fő helyiségben kellemes meleg sugároz a búbos kemence. Nagy a befogadóképesség úgyhogy könnyű asztalt kapni.
Sokat hallottunk a csarnótai Tenkes Csárdáról. Siklós környékén járva gondoltuk, ellátogatunk a híres nevű étteremben. Azt hiszem, nyitás előtt pár perccel érkeztünk, ennek ellenére barátságosan fogadtak bennünket. A kemencében ropogott a tűz, így mindjárt mellé is telepedtünk. Aztán gyorsan megtelt a hely.
Az étel finom volt, a kiszolgálás barátságos és gyors. Az árak, azok kicsit húzósok. A minőséget meg kell fizetni. Az étlapon apró betűvel: a számlán 10% felszolgálási díjat számolunk fel. Ezt nagyobb betűvel is lehetne.
Gyors, figyelmes kiszolgálás, pedig telt ház volt--> mégis! ! ! Szakszerű, segítőkész eligazítás és tanácsok a pincérektől az ételekkel kapcsolatba. Ritkaságnak számít manapság a jókedvű mosolygós pincér:) Az adagok nagyon-nagyok, ízletesek, külön dicséret a Szakács(ok)nak! ! ! Mindenkinek ajánlani fogom, aki arra jár, feltétlenül térjen be!
Nem csak jól lehet lakni, de fel is lehet töltődni:) Ami az árakat illeti, egy picit "drága", de megéri. Kifejezetten ajánlom a sült túrógombócot tejföllel és lekvárral leöntve ! ! !
A hétvégén jártunk a csárdában. A kíváncsiság vitt be bennünket na meg az üres hasunk. Nem csalódtunk a Csárdában,mert tele gyomorral távoztunk. Nagyon jól főznek hatalmas adagokat kaptunk. A pincérek nagyon figyelmesek,kedvesek és gyorsak. Az ebédre nem sokat kellett várnunk. Ha arra járunk, máskor is bemegyünk. A cigánypecsenyéjük isteni finom. Csak ajánlani tudom.
Egyik év Pümkösdkor jártunk a helyen , ebédelni tértünk be . Nekünk nagyon tettszett . Aki szereti a falusi vendéglátást , annak kíváló . Az asztalon szőttesek , a falakon korsók , paprikafüzér , szekérkerék . Alig múlt dél , de már nagyon tele volt , alig kaptunk asztalt . Mivel rengetegen voltak , elég sokat kellett várni az ételre , de a pincérek sürögtek .
Megint ott jártunk,hatalmas élményben volt részünk. Olyan sokan voltak, csupa jókedvü emberrel találkoztunk! Persze foglaltunk helyet. Finom krémleves (ajánlat)és sült kacsacomb káposztás cvekedlivel,körteszósszal! Na és a sült túrogomboc az aztán betetőzte! Olyan udvarias kiszolgálást még nem tapasztaltam sehol még a legfiatalabb pincér is tudta mi a dolga!