Kellemes, csendes és hangulatos szálloda. Van Bungalow :) A szoba kellemes, de a fürdőszobával nem tudtam megbékülni valahogy a színösszeállítás. . . nekem nem jött be. Egyébként tiszta és rendezett szoba. Van külső és belső medence,gyermekmedence és "közel" a termálvízes medencék. Udvarias kiszolgálás, változatos ételek, kedves és udvarias személyzet. Családdal még visszatérek.
Mielőtt lefoglaltam a szállást, nagyon sok véleményt elolvastam róla. Szerencsére minden negatív kritika nem bizonyult megalapozottnak. Rengeteg nagy és ismert wellness szállodában jártam már és az Aqua-Spa is őszintén a legjobbak közé sorolható. A szálloda nagyon szép, hangulatos pár perc sétára a központtól.
Gyönyörű és rendezett a kertje, középen a hatalmas élménymedencével (egyáltalán nem volt hideg a vize, főleg ilyen melegben). A medence körüli napozóterasz szuper, mindenkinek jutott szabad ágy, pedig telt ház volt. A napernyőknek köszönhetően árnyékban is lehetett pihenni. A wellness részleget elvileg este 9-kor zárták, de voltak akik még 11-kor is fürödtek :) A szoba nagyon tiszta volt, minden megfelelően működött. Az ételek nagyon finomak voltak, határozottan jól főznek. A választék lehet hogy nem hasonlítható például egy Hotel Pelionhoz, de 7 féle fő ételnél az ember úgy sem tudna többet megkóstolni (plusz még a levesek, saláták, desszertek stb. ). Folyamatosan újratöltötték a melegítő tálakat és a pincérek kedvesek voltak, egyáltalán nem "nyomultak". Ki is lehetett vinni az ételeket a hatalmas teraszra, de bent is el lehetett fogyasztani őket. Összességiben egy szuper hely akár barátokkal, akár családdal. Igazi nyaralás volt, bosszankodás nélkül :)
Egy milliomos amerikai úri ember egyszer azt mondta, hogy nem érdemes tárgyakra költeni - úgy is mindenből szemét lesz - hanem inkább élményeket kell gyűjteni. Ezeket a sorokat a múlt héten olvastam, de rájöttem, hogy én már több mint 10 éve így élek - élményeket gyűjtök.
Nem kell valami nagyszabású dologra gondolni, nekem már az is élmény, ha pár napra kilépek a hétköznapok taposómalmából és elutazom pár napra. Nem vagyok gazdag, igyekszem megtalálni a legkedvezőbb ajánlatokat, így fedeztem fel pár éve a cserkeszőlői Aqua-Spa Hotelt. A hotel nagyon kellemes külsejű, egyszerű, de dekoratív épület, körülötte a külső medencék, finn típusú faházak, luxus apartmanok, gondozott kert. Találhatunk itt gyógyvizes és élmény medencét, többféle szaunát, gőzkabint,a szolgáltatások is széles körűek: pedikür-manikür, masszázsok, különböző testkezelések – aki igazi kényeztetésre vágyik van miből választani. Az elutazásunk előtt már egy hónappal lefoglaltam a szállást, faházba szerettünk volna menni – ez az elhelyezés a legolcsóbb – de már csak luxus apartmant tudtunk foglalni kicsit borsosabb áron. Az apartman épület tágas nappaliból, két szobából, fürdőszobából áll, sőt még egy privát infra szauna is kialakításra került a fürdőszobában - hát a luxus jelző igazán megérdemelt! A csomagunkban nem csak félpanziós ellátás, hanem különböző kezelések: pedikür, arc – és testmasszázs is szerepeltek – tényleg kényeztetve éreztük magunkat. A személyzet minden tagja kedves, mosolygós, segítőkész volt – ide mindig szívesen térünk vissza.
Férjemmel kettesben töltöttünk két éjszakát az egyik faházban, félpanziós ellátást kértünk. Maximálisan meg voltunk elégedve a wellness részleggel, az ételek mennyiségével, sokszínűségével és minőségével, igazi kikapcsolódás volt a kevésbé jó idő ellenére is. Reméljük, vissza tudunk majd menni akár a gyerekekkel is.
Azt még valahogy lenyeltük, hogy érkezésünkkor a köszönésünket senki sem fogadta. A szoba tisztasága elfogadhatatlan volt. A zuhanykabinban az előző vendég szőrszálai voltak, a padlószőnyegen hatalmas, ismeretlen eredetű foltok voltak. A WC ülőkén hagyott maszatok sem voltak egyértelműek.
Szóltunk a recepcióra,ahol ígéretet kaptunk a takarításra, de semmi. Az ételek választéka kritikán aluli. Előre fagyasztott, Metró áruházban vásárolt termékek olajban kisütve. Az étteremben olajszag árad. A pincér egyszer sem jött oda megkérdezni, hogy mit szeretnénk inni. A vendégek nagy részét gyerekek tették ki. Jégkrém 3-4 db árválkodott a hűtőben, fagyi esti mese volt. Egyszerűen borzasztó volt. A kert oldala tele csikkekkel, a szemetesekből kifolyik a szemét, büdös, hangyák másszák. Nemhogy 4*, kettő max. Szervezetlenség, fejetlenség, recepción öten vannak, abból egy használható, kedvesség semmi, kb még ők tesznek szívességet. Az ár/érték arány durván elcsúszott. Soha többé.
3 éve már jártunk itt,most vissza tértünk,csak szülőkkel. Finn típusú faházban voltunk 4 felnőtt és 1 gyerek. A faházak kezdenek egy kicsit lelakottak lenni,az elmúlt 3 évben nem volt egy festés sem,az ülőgarnitúra szakadt,a klíma nem működött megfelelően(nem fűtött),így elég hűvös volt. Kértünk egy pótágyat a gyereknek,nem kaptunk.
Megoldottuk,de ágyneműt sem készítettek be,csak négyet. Ezt a problémát hamar orvosolták. Ezeket leszámítva kényelmesen elfértünk,nem volt probléma. A reggelei egyhangú volt,nem voltak rendesen felkészülve a telt házra,15 percet vártunk,hogy újra töltsék az ételeket. Ami viszont nagyon pozitív volt,az a vacsora. Remek ételek voltak és bőségesek,alig tud az ember választani. Vacsoránál jobban jár az ember,ha csak ásványvizet fogyaszt,mert méreg drágák az italok. Összességében most is jól éreztük magunkat.
2éjszakát töltöttünk el, semmittevéssel. Szuper volt. Az apartmanban beépített infraszauna különös kényeztetés volt. A design harmonikus és elegáns. A környezet nyugodt és megtervezett, szemet pihentető. A termálvizes külső jakuzzi a holdfényben még csábítóbb. Finom fogások, kedves, figyelmes, fiatal személyzet.
Az elmúlt évben második alkalommal,most decemberben vettük igénybe a Hotel szolgáltatásait. A Karácsonyi Ünnepeket itt töltöttük,családi körben. Most a faházra esett a választásunk és nem bántuk meg,mivel nagyon kényelmes,mindennel felszerelt amire szükségünk van,és ami fontos még ilyenkor télen: nagyon jó meleg is volt!
Az ételek ismét nagyon finomak és bőségesek voltak,az ünnepre való tekintettel csodaszép terítékkel vártak a vacsoránál! A különleges és nagyon ízletes ünnepi vacsorákért plusz dicséret illeti a szakácsot! A wellness részleg is nagyon jó,most a benti medencében is melegebb volt a víz mint ősszel. A tisztaság tökéletes a faházakban,kényelmesek és szépek a bútorok! Ismét nagyon jól éreztük magunkat!
2015. januárjában voltunk itt a párommal egy faházban. A nagy hideg ellenére a faházban mindketten nagyon jól éreztük magunkat. Tágas, kényelmes, hangulatos szállás. Egészen más feeling, mint egy wellness hotel szobája. Az ételek kifejezetten finomak voltak, átlag fölöttiek. A zöldborsókrémlevest és a minestronet egészen addig nem szerettem, amíg itt meg nem kóstoltam.
A beltéri medence sajnos túl hideg volt, nem volt jó benne lenni. A személyzet szerint a fürdőből kapják csővezetéken, és a nagy hideg miatt hűlt le mire odaért. Emiatt az első nap nagy részét a kültéri melegvizes jacuzziban töltöttük. Ez nem volt nagy, de szerencsére kevesen voltunk vendégek, és elfértünk benne (a nagy medencét jégkéreg borította). Másnap a közeli nagy strandra mentünk, ami teljesen jó volt. Az Aqua-Spaba szívesen visszajövünk megint, méghozzá a faházba - vagy nyáron a gyerekekkel, vagy télen kettesben.
Kettesben töltöttünk ott egy hétvégét, gyerekek nélkül :) Születésnapi ajándékként kaptam a családomtól! Nagyon jól éreztük magunkat, szuper volt a wellness részleg, és nagyon finomak az ételek. Faházban voltunk, ami nagyon otthonos volt, tiszta, rendezett. A személyzet kedves. Visszatérő vendégek leszünk... :)