A Thür Ádám nevével fémjelzett éttermet joggal nevezhetjük Debrecen top éttermének, hiszen a megbízható minőség mellett a fine bistro elemek jól felismerhetőek, a fogások stílusosak, a helyi alapanyagokra épülve könnyen értelmezhetőek.
Ha bizonytalanok lennénk, hogy a számos kiváló fogás közül melyik mellett döntsünk, támaszkodjunk az ötfogásos kóstoló menüre, amit akár borpárosítással is kérhetünk az Ikonban.
2014 december. Nagyon szep etterem Debrecen központjában ,kellemes csalódás számunkra ,nagyon jo hangulatú előzenevel. A kiszolgálás figyelmes,az ételek nagyon színvonalasan vannak tálalva,es nagyon finomak is. Az ár - értek arany kiváló . Mindenkinek ajánljuk ,aki egy kellemes helyen szeretne eltölteni egy ebédet vagy vacsorát . Jo az étel es ital választék is. Biztos visszajáró vendégek leszünk .
Kiváló hangulat, a 30 km-ről származó kistermelői alapanyagok szinte énekeltek az ételben. A pincérek udvariasak, segítőkészek voltunk. Egyre kell vigyázni, nem csak nekem tetszett, hanem másoknak is, így nem is volt egyből asztalunk! Érdemes előre lefoglalni a helyet. A hely tiszta, igényes. Igazi gasztronómiai élményt nyújt!
Több alkalommal is ettünk már az IKON-ban, és eddig még egyetlen alkalommal sem csalódtunk. Tökéletes étel (minden alkalommal más rendeltünk) és kiváló italok. A pincérek kedvesek és segítőkészek, szakszerűen válaszolnak az ételekkel kapcsolatos kérdésekre. Minden alkalmmal valami újdonságot fedezünk fel, igazán kiváló hely!
A belső dizájn kicsit túl elegáns (azért nem kell eltartott kisujjal inni a teát), de ezt ellen súlyozák az egyszerű ugyanakkor nagyszerű ételek. És ez a lényeg! Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet.
Egy étterem-hét keretében kerestük fel ebédelésként az éttermet, előtte semmit sem néztem meg róla, a óriási volt a meglepetés. A felszolgáló úgy fogadott, mintha törzsvendégként hetente megjelennék, holott most jártunk itt elő alkalommal. / Nem volt tolakodó sem, oktatás kellene ebből, mert jól éreztük magunkat.
Több hasonló jellegű és színvonalú éttermet próbáltam már, de eddig az Ikon viszi el a pálmát. Rendkívüli igényességgel elkészített és tálalt ételek. Eddig sehol nem kaptam ilyen szakszerű segítséget a borok kiválasztásához, s ez a bennfentesség jellemezte a kiszolgálás egészét.
Az ételek rafinált ízharmóniája, az egyre újabb és újabb ízek megjelenése és eltűnése különleges élvezetet biztosít. Korábban street-food rendezvényeken ettem az ételeiket. Több különlegességgel ismerkedhettem meg így. Mindez sokat sejtetett, ami a családi ebéd elköltése során beteljesedett.
A napokban ebédeltem az IKON étteremben barátokkal, ebéd menüről választottunk fogásokat, és elmondhatom, hogy még az elvárásainkat is felül múlta! Ötletes fogások, ízharmónia! Személyes kedvencem a zöldborsó leves volt! Ennél igazibb nem is lehetett volna! Végre egy étterem Debrecenben, ahol nem az alapanyagokon próbálnak spórolni, és a chefnek van ízérzéke!
Ami jó, az jó, s ami nagyon jó, az nagyon jó. Az Ikon az utóbbi kategória. Friss élmény, mondhatni katartikus, ettünk 4 fogást, egy igen jó sütőtök-krémlevest, egy hasonlóan jó lazacot, egy kiemelkedően jó nyulat és egy orgazmikus desszertet. Szolid elegancia, jó borlap, kifogástalan kiszolgálás.
Debrecen csúcsétterme, a szó minden értelmében. Az egyik kiadvány keltette fel a figyelmemet, melyben az Ikon lett a vidék legjobb értelme. Természetesen kipróbáltuk, es azt kell mondjam, hogy nem túlzóak a kijelentések. Helyén vannak az ízek, nagyon különlegesek az alapanyagok es a köretek elkészítése zseniális.
Debreceniként nagyon büszke vagyok az Ikonra, látványosan kiemelkedik a helyi mezőnyből. Végre nem mirelitből van a zöld köret, es a mártások is igazi redukció eredményei. Olvasgatom a Tripadvisoron is a véleményeket, ebből ugyanez jön le, végre van Debrecennek egy újabb látnivalója, amiért érdemes eljönni. Az árak nagyon barátságosak, remelem tudják tartani ezt a szintet hosszú távon.