Kellemes hely,sarokasztalt és étlapot kapunk,italrendeléssel kezdünk. A változások szembetünőek. A pincérek begyorsultak,van vendégmenedzsment,ételt ajánlanak,társamnak például az étlapon nem is szereplő lazacot,amit el is fogadunk. A felszolgálásról majd külön szólni kell,mert nagy a változás. Az étlap gyenge ! Mindössze 3 féle leves,6 féle főétel, és 4 féle desszert,ezt egy pub is szégyellné! Én tudom,mivel végigettem Debrecent,lásd a 160 debreceni tesztet. Kapunk házi kenyeret,vajjal,és fűszerrel,kitűnő ötlet,apróság,de jelzi a vendéggel való törődést. Itt is változás van,a tálalás kimondottan dekorativ. Közben 14,20-kor megérkezik a gulyásleves. Nálam telitalálat. Zöld erős paprikával,házi kenyérrel szolgálják fel,kis lábaskában,kb. 4 deci a leves. Fontosabb,hogy kitűnő leves,forró,tartalmas, ahogy kell. A helyiségben nem sokan vagyunk kint a teraszon többen. A terem kimondottan hangulatos a palackokkal diszitve. Elegáns hely. A főételek 14,38-kor érkeznek,némi csalódást keltve. A lazac 5,000 ft ellenében,egy csomó a tányér közepén. Én rántott csirkét kértem,az csak gyerekmenüben van,ezért kérek egy dupla adagot. Igy néz ki egy dupla adag. Fotó! Sör csak inyenceknek van,sem egy Gösser,sem egy pórias Heineken. Végül a pincér ajánlását fogadom el,jól tettem,mert a spanyol Estrella egészen jó. Italok hűtése kitűnő,a Baileys-t,a kólát automatikusan jéggel szolgálják fel. Az igazsághoz tartozik,hogy a csirkeszelet elég vastag,izre kitünő,a köret is jó,de egy fél tányéron van a dupla adag, 3,200 ft-ért! ! ! . Ráérünk kivételesen,kérünk desszertet és kávét is. A 4 féléből a Debrecen tortáját,illetve a gesztenyepürét választjuk. Az eredmény a fotókon látható. ,,ahogy a séf megálmodta,,tájékoztat pincérünk. Hát kreativ a séf az biztos. Kinézné ebből valaki a tortát? A gesztenyepüré pedig tányérban? ? ? ? Kávé is elegánsan felszolgálva,ráadásul aromás,kitünő kávé . Számla érkezik,19,420 ft 2 főre ! ! Eben egy sör,3 kóla,egy
Baileys és egy ásványviz van. Távozunk 16,15-kor. Étkezési idő 75 perc. Összegzés:
Ahhoz képest,hogy előzetesen társam nem örült a választásomnak az elmúlt 2 ebéd tapasztalatai alapján,összességében pozitiv élményekkel távoztunk. Először is,az Ikonban harmadszorra már sikerült jóllakni. Figyelmes kiszolgálás,felkészült személyzet,kissé lassu konyha. Kifogástalan tisztaság,kellemes,hangulatos hely,egyedi berendezéssel. Ami a lényeg,jó minőségü ételek,izlésesen tálalva,de k. . . drágán. A 4 deci leves 1,990 ft, a lazac 4. 990,a dupla gyerekmenü 2 kis húsdarabbal 3,200 ft! A sör 1,090 ft,a kávé 450,a baileys 990. A séf kreativ,ha agyonütnek se mondtam volna meg,hogy Debrecen tortáját esszük a formája alapján. Az étterem a városházával szemben továbbra is reprezentativ,inkább reprezentációs helynek számit. Kiss János a Máv állomásról nem itt fog ebédelni. Minősités: ajánlott
A sok pozitiv változás miatt:
Értékelés: 8/10 pont
1 pont levonás az adagok mérete és a gyenge étlap,
1 pont pedig a magas árak miatt. Másban nem igen lehet belekötni. Sokkal szivesebben adtunk több mint 10 % borravalót,mintha szervizdij lenne,azt nem szeretjük. Javul az étterem.