A debreceni Hotel Óbester történelmi koncepcióként a magyar huszárságnak állít emléket. A szálloda berendezése, kiállított tárgyai, a művészeti alkotások a huszárvilágot idézik fel, a szálloda nevét is Simonyi óbesterről, a híres magyar huszárról kapta.
1 éjszakát töltöttem itt párommal, minden rendben volt, értve ezalatt a szobák berendezését, méretét, a fürdő tisztaságát, a svédasztalos reggelit. Hangulatos az étterem részleg is. Voltak kisebb-nagyobb beázásnyomok a szoba falain, lötyögött az éjjeli lámpa búrája, a lift érkezésünkkor kicsit koszos volt, másnapra is ugyanilyen maradt, de nem akarok kukacoskodni.
Az értékeléseket olvasva félve foglaltuk el a szobát az Óbester hotelben. Az első benyomás valóban nem volt túl jó, mégis nagyon jól éreztük magunkat. Egy olcsó kuponos oldalon keresztül érkeztünk ennek ellenére a személyzet kedves volt. Külön kérésre a lenti részlegen is körbevezettek minket.
A reggeli maximálisan minden igényt kielégít, bár érdemes korábban leérni. A sószobát nagyon szerettük. Külön jól esett, hogy foglaláskor megemlítettem, hogy a kislányom beteges, ezért a sószoba melletti szobában helyeztek el minket, így a lányomnak szinte "saját homokozója" volt. Az ágyak kényelmesek, a zuhanyzó is jó. Sajnos a rossz értékelések hatására egyből észrevettem én is a foltot a tapétán illetve a mennyezeten. A wellness részleg elegendő, de a jakuzzit érdemes lenne lecserélni. A szivarteremben a bútorok félre voltak tolva 2 napon keresztül, hosszabbítók kígyóztak keresztül, kasul. Az egész szállodára ráférne egy nagyobb karbantartás, felújítás, hogy valóban 4*-os legyen.
A szálloda nagyon szép, az elhelyezkedése is kiváló. Az ételek nagyon ízletesek és szépen szervírozottak. A személyzet kedves, tiszta minden. Ami miatt 2 pontban csak 4 csillagot adtam: a fűtés meleg levegővel megy ami elég hangosnak tűnt, éjjel lekapcsoltuk. Az elektronikához be kell tenni a kártyát, így mikor a fűtést lecsuktuk az áram is elment, nem töltődött a telefon.
Illetve a szolgáltatásoknál mi számítottunk a jakuzzira, ami sajnos éppen rossz volt. Külön pozitívumként említeném hogy ellátogattunk a Borostyán Medhotel partnerszállodába, ahol mint "szállóvendégek" használhattuk a gyerek játszóházat és a 8D mozit, szuper volt:-)
A párommal Debrecenben voltunk pihenni és erre a hotelra esett a választásunk. A szobával és a hotellal teljesen meg voltunk elégedve, tetszett a régies, huszáros stílus. A wellness rész kicsi, de épp ezért mentünk el a debreceni Aquaticumba, amihez a belépőt a hoteltől kaptuk, a csomag része volt.
Mivel csak a reggelit fogyasztottuk ott, ezért a konyháról sokat nem tudok mondani, a svédasztalos reggeli kicsit lehetne bővebb kínálatú. A tv néha rosszalkodott, de a légkondi és minden más tökéletesen működött a szobában, az ágy nagyon kényelmes volt. A személyzet is igen segítőkész és kedves. Összességében ilyen áron teljesen megérte, komolyabb kivetnivalót nem találtam benne. Az elhelyezkedése is kedvező, közel a központhoz.
A pünkösdi hétvégét párommal a debreceni Hotel Óbesterben töltöttük. Az első pillanatban megragadott a szálloda sajátos atmoszférája. A szépen megmunkált faborítások, a süppedő szőnyegek, melegfényű lámpák, az étterem hamisítatlan pub hangulata elbűvölő.
A szálloda félúton található Debrecen belvárosa és a Nagyerdő között, ezért mindkettő rövid sétával is elérhető. Saját wellnes részlege is van a felső emeleten bio és finn szaunával, jacuzzival, sószobával, konditeremmel, amelyek este 21 óráig nyitva vannak. A vízsugarak masszírozását élvezve gyönyörködhetünk a Nagytemplom kivilágított tornyainak látványában. Tágas fürdőszoba, kényelmes ágy, remek konyha, segítőkész személyzet - így lehetne összefoglalni röviden. Talán a reggeli kínálata lehetne változatosabb. Nem gondoltak az egészséges étkezésre, hiányoztak a teljes kiőrlésű péksütemények. Míg gyümölcsteából bőséges a választék, az általam kedvelt zöld teát nem találtam. Bár az időjárás nem kedvezett, mégis szép napokat töltöttünk Debrecenben. Ajánlom a szállodát mindazoknak, akik kedvelik a boldog békeidők hangulatát és többre vágynak, mint amit egy átlagos szálloda nyújt.
Idei decemberi pihenésünk helyszíne az Óbester Hotel volt (kuponnal). Igaz én debreceni születésű vagyok, de pár éve már más városban élek és havi rendszerességgel haza is járok, így a város nem volt nekem túl "exkluzív", főleg hogy a hoteltől pár száz méterre nőttem fel :) Elhelyezkedése tökéletes, mert közel van sok látnivaló (Nagytemplom, Déry múzeum, Modem, Főtér, Nagyerdei Stadion pedig villamossal 8-10 perc).
A stílusa miatt választotta párom ezt a szállást. A viktoriánus stílus nagyon különleges és megragadó a szőnyegekkel, tiszta fa bútorokkal és vastag sötét függönyökkel. (Tisztára mint a Csengetett mylord? sorozat) A "torpedó" gyűjteményt külön kiemelném! Soha nem láttam még ennyi fél decis különleges italt egy helyen :) Egyébiránt nem volt tökéletes, mert a wellness nem kínált annyit, mint a leírtakban szerepelt (szauna nem üzemelt). Illetve a szobában is voltak hiányosságok. Mindezek ellenére a stílusa miatt nekünk tetszett. Halkan megjegyzem, hogy esküvőt tervezünk jövőre és itt szeretnénk tartani a Simonyi teremben, mely stílusában tökéletes egy exkluzív vacsorához. Remélem tudtam segíteni. Ja igen, az étteremről külön írok :)
Remek a szálloda elhelyezkedése, letettük az autót a zárt parkolóban és villamossal mentünk a belvárosba és az Aquaticumba. A belépéskor már exkluzív környezet fogadott, ami a szobában is megismétlődött. Nagyon jó volt, hogy a szoba hőmérsékletét mi szabályozhattuk. Az ágy és a fürdő kényelmes, a személyzet roppant barátságos volt.
Színvonalas volt a reggeli és élmény a vacsora. Talán csak a zene hiányzott az étteremből. Mi érkezéskor menü ebédet kértünk, amivel nagyon meg voltunk elégedve. A novemberi makacs ködöt is feledtette a kényelmes szoba és a hangulatos étterem.
A személyzettel meg voltunk elégedve. Nagyon segítőkészek voltak és mindenhez pozitívan álltak hozzá. A szobánk nagyon szép volt, viszont a függöny mögött a tapétát lenyomta a salétrom. A kilátás borzalmas volt, az ablaktól egy méterre fal állt. Másik négy csillagos szállodával összehasonlítva a félpanziós ellátás is gyenge volt.
Főleg a vacsora. A hotel közösségi helyiségei nagyon szépek, igényesen kialakítottak. Az elhelyezkedése jó, könnyen és hamar eljutottunk a városi programokra. Nem jöttünk el rossz szájízzel, de összességében egy kicsit többet vártunk egy négy csillagos szállodától.
Egy hosszú hétvégére választottuk a szállodát a családdal. Kis nehézség támadt az érkezéskor, mert nem az előre megbeszélt és lefoglalt pótágyas szobákat kaptuk meg. Összesen 6 felnőtt és 3 gyerekkel mentünk, és mindhárom szobába kértünk pótágyat, de egybe nem tudtak adni. Ezért igy kicsit késöbb sikerült a szobákat elfoglalni, ami tágas szép volt.
Összességében a szálloda megfelelő volt és érdekes a gyerekeknek, jól éreztük magunkat. Közel volt a belváros, és a Nagy Erdő is, ahol jókat sétáltunk.
A szálloda" túl volt fűtve" nem vették figyelembe, hogy nyárias meleg volt egész nap. A szobámban (301) éjszaka "monoton " zaj volt halható amit szóvá tettem, de az ok nem derült ki. Igaz, hogy a személyzet jól reagált, mert felajánlott egy másik szobát. Szóvá teszem, hogy az ágyon lévő lepedő el volt szakadva.