Pár éve mondhatni "véletlenül" vetődtünk ide - ami persze nem igaz, valójában szó szerint mentünk az orrunk után, a fenséges illatokat hű kutya módjára követve tértünk be a menedékház éttermébe. Sem akkor, sem azóta sok-sok alkalommal nem csalódtunk.
Amint le tudunk ülni, rövid időn belül megjelenik a pincér, akit - más helyekkel ellentétben - csöppet sem zavar hogy csak egy-egy adag bográcsos ételt rendelünk üdítővel. Szinte pillanatok alatt az asztalunkon terem a kért fogás és mi átadhatjuk magunkat az szabadtűzön főtt ételek utánozhatatlan ízének és illatának. Itt nem holmi híg löttyöt tesznek eléd, hanem tartalmas sűrű egytálételt, amiben minden benne van aminek benne kell lennie, a korona az a füstös íz, szinte egyedivé teszi az egyszerű ételed. A fizetéskor sem kell kétségbe esned, az ár a természetjáró turisták zsebéhez van méretezve. Nem véletlen, hogy ősztől a nyár beköszöntéig jó pár hétvégén fordulunk itt meg.
Pilisi kirándulásunk alkalmával választottuk e helyet ebédelni. A teraszon foglaltunk helyet, a hangulat értékelésénél szerepet kap a kitűnő környezet is. Férjem gulyáslevest, én rántott fogast választottam. Az ételek jók voltak és a kiszolgálás is megfelelő. Mellettünk nyugdíjas buszos asztaltársaság foglalt helyet, akik roppant módon siettek volna, kb.
5-6-szor kihangsúlyozva ezt a pincérnőnek. Minden elismerésem a pincérnőé aki az egyre ingerültebb megjegyzéseket is türelmesen elhallgatta. Idén is szeretnénk visszatérni erre a helyre,
2018 08 13 án betértünk a párommal ebédelni teraszon foglaltunk helyett Egy olyan asztalnál amelyen az előző fogyasztás maradványai még ott volta bízva abban hogy ha jön a kiszolgáló letakarítja az előző gyümölcslé foltokat de a csészéket az asztal végére kiraktam. mert már a darazsak meglepték. Kiszolgáló mindezt látta.
És ez végig ott hagyta darazsak hadának Megérkezett egy turistának öltözött fiatalember megkérdezte szeretnék e fogyasztani. Elhadarta egy cetlire felírt ételválasztékot mondván hogy most nincs étlap árakról semmit se tudva rendeltünk egy tárkonyos vadragu levest ,Amely nem állt másból csak brokolli és sárgarépa 4 szem apró husiból . Ízre meg lehetett enni de inkább zöldséglevesnek neveztem volna Ami nagyon durva. Cigánypecsenye volt a másik fogás rendelésünk kinézetre mindenre szörnyű kb 7-8 cm 2 db husi ami egy inas vékony rossz illatú valami volt ,sült burgonya köret ami még ehető lett is volna ha nem tocsog a zsírban . Kértük a számlát és közölte a felszolgáló fiatal ember hogy a pultnál kell fizetni. Az épületben a pultnál egy érdekes arckifejezésű lassú járású úr összeadta a rendelést 2 db tárkonyos vadragu leves 2 db cigánypecsenye 1db 2dc rostoslé és 1 db coca cola végöszeg 8. 700 ft még ez elfogadható is lett volna ha ehető az étel szomorú hogy ez Magyarország vendéglátása ? A 4 nap tapasztalata alapján igen igény lenne jó vendéglátó helyekre mert el kell menni a környékről ha az ember normális ehető ételt akar enni. Itt soha többé nem térnék be.
Tulajdonos váltás volt nem olyan rég. Látható is a változás. Elégedett vagyok mindennel. Hangulatos a hely és finom az étel. A kiszolgálók kedvesek és segítőkészek. A csokis-meggyes rétest senki ne hagyja ki. Több bográcsban, különböző ételeket készítettek az épület előtt. A pacal kicsit drága volt, de a többi étel megfizethető.
Csodálatos ,gyönyörű kilátás,körpanoráma,hely,a Földünk szivcsakrája -ezért is nevezik Dobogókőnek-azt ember feltöltődni jön ide és utána finomakat enni. Rám szakadék megmászása után ,úgy döntöttünk eszünk ,egy bőséges ,laktató ételt és betérünk, éhes vándor megpihen a turistaházban és jót eszik.
Nem mondhatni hogy gyors a kiszolgálás,a fiam két féle ételt is rendelt,bőséges ,de nekem csalódás volt az én kajám ,a fiuk jól laktak ,én éhes maradtam. Nem vágyodunk erre a helyre vissza.
Két évvel ezelőtt voltunk itt, akkor is értékeltem. Annyi a különbség, hogy akkor csak jót tudtam írni. Hétvégén ismét szerettünk volna egy jó bográcsos ételt enni. A bogrács őrzők közölték, hogy már új tulaj van, ezért nincs már tábla a bográcsokon, hogy melyik milyen étel. Mivel nagyon hideg volt a turistaházban ettük/volna!
A pincér a halászlevet nem ajánlotta, mert nagyon szálkás, de egyek babgulyást, azt kértem. Tényleg sűrű, tartalmas volt, ahogy már korábbi vendég megírta. Annyira, hogy már a kenyeret is beletették. A lényeg, hogy valószínű valaki maradékát visszaöntötték. Mondtam a pincérnek, hogy ebben már a kenyér is benne van. Egyből mondta, hogy jó akkor ezt ne fizessem ki, biztos a kinti fiúk figyelmetlenek voltak. Még, ami nagyon nem tetszett, a konyhában megfőzik a nagy kondérokba a "borácsost" és az éttermen keresztül a vendégek szeme láttára hordják ki a bográcsba, mintha ott főzték volna. Így még az illúzió is elveszik, nemhogy a szabad tűzön főtt étel íze, illata.
Családdal érkeztünk,délben a legnagyobb csúcsidőben. Talán ezért egy kissé döcögős volt a kiszolgálás,de az ételek finomsága,és mennyisége feledtette ezt. Külön tetszett hogy a szabadtéren 4 nagy kondérban főttek a különféle gulyások,és bele lehetett kukkantani a leendő ebédbe. A személyzet kedves volt,az adagok nagyok. Összességében azt kaptunk amit vártunk.
Hétvégén túráztunk a barátainkkal a Dobogókőn , kellemes volt az időjárás. Szerencsénk volt kedvező időjárás miatt egésznap ott voltunk. délben a Báró Eötvös Loránd Turistaház éttermében ebédeltünk. Kedvesek voltak a személyzetek , még a WC -nél is nagy tisztaság volt. Ottani takaritók barátságos és szolgálatkészségesek.
Ebédet hamar meghozták , amit rendeltünk. Az árak is átlagosak. Ebéd is finom volt, ráadásul kis adagot is lehet kapni a bográcsos ételekből. Jövőben télen fogunk menni. Melegen ajánlom ezt a helyet.
A párommal túráztunk a Dobogókőn, de elfogyott a vizünk, ezért betértünk a turistaház éttermébe. Ha már ott voltunk, rendeltünk 1-1 jégkrémszeletet is (650Ft). Néhány éve rossz tapasztalatokkal távoztam az étteremből, ezért most csak a jégkrémet mertük bevállalni.
Étkezési utalványokat vettünk az interneten két személyes bőségtálakra féláron. Az első beváltásakor tökéletes volt minden. a második beváltásakor csak részben volt azonos tartalmú a meghirdetettel. a harmadik beváltásával számlázási problémák merültek fel ,melyet a felszolgáló elegánsan rendezett.
Összességében: az ételek finomak voltak bőségesek és az utalvány összege rendkívül kedvezők voltak . Jó ötlet volt ,másnak is ajánlom hogy próbálja meg ill. ki.