A Bükk hegység déli lábánál, a síkság és a hegyvidék találkozásánál található Eger történelmi városa, Budapesttől 130 kilométerre. A híres borvidék közelsége, egyházi és közigazgatási szerepvállalása régóta központi hellyé tette e csinos kis városkát. Fürdővárosként is régóta ismert, mivel gyógyvízforrások központjában fekszik.
A Hunguest Hotel Flóra évszázados fák árnyékában kínál pihenést és sokrétű szolgáltatásokat kedves vendégeinek.
A szálloda elhelyezkedése optimális. Könnyen megközelíthető, biztonságos (fizetős) parkolás, a belváros 15 perc sétával elérhető. Már ha egyáltalán el akarod hagyni a kényeztető környezetet.
Bár nem egy építészeti csoda, de a szállodai-éttermi személyzet mértéktartó és tiszteletteljes kedvessége, a széles éttermi választék, a finom ízek, a termálvíz, a néhány lépéssel elérhető gyógy- és élményfürdő feledteti az apróbb kellemetlenségeket. A néhány éve felújított és kibővített wellness részlegben kezdettől fogva nem működik az illatkamra, de a finn - és az infra szauna nagyon jó. Vendégcsalogató a nyitvatartás (7-23 ó. ), de nyitáskor nem biztos, hogy elég meleg a szauna (az ügyeletes fürdőmester személye igen meghatározó). Jó, ha tudod: foglaláskor lifttől távoli szobát kérj!
Közel helyezkedik el a belvároshoz, így gyalogosan minden látnivaló egy kellemes sétával megtekinthető. A szobában abszolút tisztaság volt. Az ételkínálat bőséges, amint elfogyott valami, hoztak frisset. Külön jó, hogy a városi fürdőbe is át lehet menni. A szálloda wellness része is megfelelő, bár megemlíteném, hogy a gyerekmedence 28 fokos, tehát szerintem nagyon hideg.
Többször voltunk itt. Korábban csak ketten, aztán családdal, 2 gyerek. Mindig tetszett minden: kaja, kiszolgálás, szobák. Legjobb az, hogy a strandra közvetlen, ingyenes az átjárás. Közel van a többi egri nevezetesség is, főleg a borok. Kisvonattal ki a szépasszonyvölgybe jóó mert azért megyünk, hogy kóstolgassunk.
A személyzet nagyon kedves és segítőkész. A tisztasággal nem volt gond. A wellness részleg a ***-nak pontosan megfelelt, ott is tisztaság, igényes környezet. A svédasztalos reggeli és vacsora pazar, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A hotel hozta a 3 évvel ezelőtti látogatásom formáját :).
Minden remek volt. A szállás kiváló, kényelmes, tiszta, rendezett minden igényt kielégítő. A személyzet kiváló, segítőkész. Az ételek finomak, választékosak. Jó volt. A strandbelépővel kiegészítve pedig kisgyermekeknek is élményt nyújtott.
A hotel elhelyezkedése kiválló külön előnye, hogy átjárást biztosít a városi termálfűrdőbe. A szobák felszerelése illetve a fürdőszoba szerelvények már felújításra szorulnának. Az étkezésnél nyújtott választék és minőség kiválló.
A Hunguest szállodalánc egri tagja a szűken értelmezett belvárostól kissé távolabb helyezkedik el, de kisebb gyaloglással elérhetőek a főbb látnivalók. A szálloda előtti parkolóhelyek száma jelentős vendégszám esetén kevésnek bizonyult, nem mindig volt könnyű parkolóhelyet találni.
A 2 szintes wellness részleg egy külön épületben található, amely zárt függőfolyosóval van összekötve a szálloda épületével. A wellness nagy méretű, sok szolgáltatást nyújt, azonban a szállóvendégeken kívül az egriek is nagy számban látogatják napijeggyel, bérlettel, sőt más szállodákból is át lehet ide jönni, szintén napijeggyel. Ekkora létszám befogadására már nem elegendő, ottjártunkkor pl. már nem volt szabad öltözőszekrény, a szauna részlegen nem volt szabad pihenőágy, a szaunákban, gőzben sokan voltak, kissé nyomorogni kellett és a medencében is sok ember gyűlt össze. A tömeg akkor csitult, amikor vacsoraidőben sokan elindultak már étkezni. Este 9-ig van nyitva a wellness részleg. Finn szauna, infraszauna, aromaterápia, gőzkabin, merülőmedence is van. Továbbá pezsgőfürdő, ami csak 20 cm-es mélységű és elég hideg a vize. A nagy medencében is van pezsgőfürdő és hátmasszírozó zuhany. A recepció előtt található lobby bárban finom kávét főznek. Ár-érték arányban átlagos, Egerben a drágább szállodák közé tartozik. A személyzet segítőkész, normális.
tetszett a szálloda elhelyezkedése .Az átjárási lehetőség a fürdőbe és az ingyen belépő . Változatos ételek,de nem minden olyan finom mint amilyennek látszik awelnesz rész kicsi a szállodához képest.mindent összevetve jónak értékelném.
A szálló méltó tagja a Hunguest Hotels láncnak. 3* szállodához képest az ára magas. Csak kévés dologban kellene fejlődni és meg lenne a 4. csillag is és akkor az ár is reális lenne. A szoba tiszta volt, de nem ágyaznak be minden nap. (szobaszéf, hajszárító nincs minden szobában. ) Az ágy volt akinek kényelmetlen volt, én jót aludtam rajta.
A szoba szellőztetése nem megoldott. Az ételek választéka 3* csillagnak megfelelő, finomak, a személyzet kedves és professzionális. A zene szolgáltatás (élő zene) kiváló, pláne ha néhány vendég nem akarna besegíteni már vacsora közben is! A saját wellness nem csúcs, de elmegy. Az ingyenes strandolási lehetőség a szomszédba (kb. 150 m a szabad ég alatt! ! ) jó lenne, ha az a strand egy gondozott, felügyelt objektum lenne. Ez persze nem a szálloda hibája! A strandon 2 napig egy takarító embert ,medence őrt, stb nem láttunk! ! ! ! Összességében egy kiváló helyen lévő, jó adottságokkal, felkészült személyzettel rendelkező szálló, amit mindenkinek merek ajánlani, ha nincsenek "túlzó elvárásai"!
6 napot töltöttünk a hotelben, jó volt ott lenni, kulturált hely, minden közel van, nagyon jó az átjárás a strandra, ahol jó medencék, nagy napozó terület helyezkedik el. Ott is aranyos kis vendéglátó egységek, sörözők vannak, ami tetszett. Jó, hogy kis busszal elmehettünk a szépasszony völgybe.