Kiváló 2023. május 18., üzleti partnerrel járt itt
55
Tobb ezer pikkelyesbol keszult haletelt kostoltam mar es tobb szaz halaszcsardaban is megfordultam az elmult 30 evben . Szerintem a hely is es az etelek is kifogastalanok voltak . Aki mast allit az hazudik mert erdekeben all a csardat lejaratni . Aki meg draganak talalja az fozzon maganak otthon vagy egyen olyan helyen ahol 1500 ft ert adjak . Van ilyen boven . Igaz azt felenk mosogato lenek hivjak .
Nem értem azt, aki ezt a helyet képes volt "szörnyű"-re értékelni. El nem tudom képzelni, hogy ezeknél az embereknél mi csúszhatott ennyire félre. Én többször jártam már itt (barátokkal, családdal) és mindig elégedetten, jóllakottan távoztunk és soha nem csalódtunk. Akikkel voltam, mindannyian egyöntetűen újra el szeretnének látogatni a Rév Csárdába.
Jómagamról annyit, hogy ahhoz azért elég finnyás vagyok, hogy ha valami nem jó, akkor biztosan nem vinnék oda senkit. Aki a tulajt kritizálja: szerintem ő tükröt mutat a vendégeknek. Ahogyan vele viselkednek, úgy viselkedik ő is a vendéggel. Velem/velünk mindig kedves volt (a feleségével együtt). Jót beszélgettünk, de sosem volt tolakodó. Nyilván aki nyavalyog, hogy miért kell 50 percet várni a (frissen, bográcsban készülő) halászlére, az ne csodálkozzon, ha nem kap ennyi kedvességet. Vagy aki felháborodik azon, hogy előre kell asztalt foglalni. . . Szóval a helynek megvan a maga kultúrája és akinek ez nem tetszik, annak szerintem nem kötelező ide látogatni. (Mi a legutóbb kutyával voltunk, őt is kedvesen fogadták, nem volt belőle probléma. )
Az átlag magyarnál jóval gyakrabban fogyasztok halat, mind édesvízi, mind tengeri fajtákat. Nekem tehát a minőség nagyon fontos. Nos, számomra ez a halászlé életem top 3 halászléjében bőven benne van. A haltepertő is isteni és végre valahol nem a hasa alján lévő zsíros részből készítik. Ugyan nem feltételezem, hogy az egy pontot adó értékelők csak rosszindulatból akarják lehúzni ezt a remek helyet, minden esetre valahol megkérdőjelezhető, hogy ugyanarról az étteremről beszélünk-e. Szóval számomra/számunkra 5-ből 5 csillag, mindenképpen gyakori vendégek leszünk a jövőben is.
Hétköznap délben mentünk megkóstolni az étterem híres halászlevét. A Gasztroangyalban hallottunk először az étteremről, és miután Dávod felé vezett utunk,itt álltunk meg ebédelni. A 2012-ben átalakult étterem rövid idő alat számos díjat nyer, és nem véletlenül. A halászlé - minimum két adag rendelése esetén - minden vendég számára külön bográcsban, frissen készül.
Közben lehetett figyelni a halászlé rotyogását, és a tulajdonossal beszélgetve hamar eltelt az 50 perc elkészülési idő. A vegyes halászlé hírnevéhez méltóan nagyon finom volt, egyébként hazai halételek széles választékából lehet választani. A csárda a Duna parton található, teraszáról a Veránka szigetre csodálatos kilátás nyílik. Itt nemcsak a TV-stábot, de minden vendéget megbecsüléssel fogadnak, a tulajdonos személyesen felügyeli a kiszolgálást. Nagy kár kihagyni egy ilyen éttermet, sok ilyenre lene szükség.
Kiváló 2014. október 21., üzleti partnerrel járt itt
55
Halászlé pontyból, tésztával! Nekem kiváló volt, a pontynak kevésbé. Friss ízek, igazi remekmű, valós gasztronómiai élmény, korrekt kiszolgálás, dunai környezet. Desszert gyanánt roston sült keszeg ropogósra sütve, melyet sületlenség kihagyni! A "minőséget mértékkel" szlogen nem tartható, pontosabban a minőség maximálisan, a mennyiség kizárt!
Baján járva több helyen érdeklődtünk, hogy hol érdemes megkóstolni a híres bajai halászlevet. Azt a választ kaptuk, hogy ha nem sajnáljuk az időt, és megér nekünk egy kis kitérőt, akkor menjünk el Érsekcsanádra, mert ott valóban igazi bajai halászlevet ehetünk. Így is tettünk. A csárda nagyon hangulatos, gyönyörű kilátással a Dunára és a Veránka szigetre.
Az étlapon meg is találtuk amit kerestünk,"Halászos halászlé vegyes halból, házi gyufatésztával". Mivel frissen főzik, 50 perc az elkészítési ideje. Ezt az időt elütöttük egy "Plejskavica" elfogyasztásával, csak úgy natúr, lilahagymával és ajvárral. Nagyon finom előétel volt a halászlé előtt! :-) Közben meg lehetett tekinteni a hagyományos gulyásbográcsban, ropogó tűzön forrásban lévő, rotyogva készülő halészlevet. Ebben a bográcsban került az asztalunkra is, hogy szabad szedéssel elfogyaszthassuk, a külön tálban hozzá kínált házi gyufatésztával együtt. Isteni volt, bár sajnos a mennyisége kifogott rajtunk. (Még rajtam is. . . ) :-) Fájó szívvel hagytunk ott néhány árva halszeletet. . . Kellemes meglepetés volt az erre a célra készült és az egyedi Rév Csárdás tányérokkal együtt "tálalt" előke is, mely sikeresen megakadályozta, hogy ebből az isteni léből egy csepp is a ruhámon landoljon. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a kis kitérőt, ha kellemes környezetben, figyelmes és családias kiszolgálással,kiváló és különleges gasztronómiai élménnyel szeretne gazdagodni!
Hamisítatlan vidéki hangulat, Bajától néhány percnyire, csodálatos környezetben, közvetlen a Duna partján. Igazi vendégváró tulajdonos, barátságos kiszolgálás és persze a Duna látványa, illata. . . Egyszerű ételek, isteni ízek, tökéletes és friss halászlé, bográcsban tálálva, házi tésztával szervírozva. Különleges élmény. Ajánlom mindenkinek!
Mióta Molnár B. Tamásnak köszönhetően a Rév csárda referenciapont lett, nagy vágyam volt ide ellátogatni. Így aztán tettünk egy jókora kerülőt hazafelé az akasztói látogatásunk után, s nem bántuk meg. A halászlét mindig frissen főzik, legkevesebb két adag készül el egyszerre. Éltünk a lehetőséggel, a maradékot hazavittük.
Ettünk még haltepertőt, halpástétomot, „roston” (valójában bő olajban) sült süllőt és füstölt olajos halat. Desszertnek csokoládétortát. Az ételek rendben voltak, bár a csokitortából a lisztet kihagynám. Jó érzés volt beszélgetni a tulajdonossal, akit az Isten is vendéglátónak teremtett. Szerb popzene helyett magyar népzene jobban illene a helyhez s az sem lenne rossz, ha az itallapon a minőségi borok decinként is szerepelnének. Elvben lehetséges, hogy kinyitottak volna palackot a kedvünkért, ha nem is vesszük meg az egészet, de nem próbálkoztunk vele. Társam sört ivott, jómagam vezettem, így nem mertem egy lakófröccsnél többet inni.
Családdal voltunk ebédelni, előző nap foglaltunk asztalt, a "minőség fenntartásához" aznap beülős vendégeket nem fogadnak, persze éppen akkor toppant be egy arra járó társaság, estére szerettek volna foglalni, de 17kor zártak, viszont meglepetésre leülhettek és rendelhettek, mivel volt szabad asztal bőven.
Halászlét ettünk, 40 perc alatt kész volt. A leve nem sikerült krémesre, a halhús enyhén túlfőtt, előkészítésére nem jellemző a paprikázás, hagymázás, csak sózva rakják a bográcsba. Attól amit otthon el tudunk készíteni a paprika minőségében és a fával főzéstől átitatott jó értelemben vett füstös ízvilágában verhetetlen, de irtó drágán mérik, ezért 7/10-est érdemelt ki. A tészta finom de nevetségesen kevés, alapból felszámolhat mindenki még egy adagot 500 Ft-ért. A kiszolgálás elsőrangú de ár/érték arányban nagyon elszállt egy hely.
Hétvégén a Balatonról hazafelé, kis kerülővel útba ejtettük ezt a csárdát. Csodaszép helyen van, kint a Duna-parton. Kérdezték, h foglaltunk-e asztalt? Nem, hiszen ez egy hirtelen ötlet volt, sohasem jártunk ott, de jókat hallottunk róla. Nem volt hely! Szomorúan lépkedtünk kifelé, de a főnök rohant utánunk, hogy sétáljunk egy kicsit, 1 óra kell a halnak mire - frissen, bográcsban - megfő.
Addigra hely is lesz. Sétáltunk, vártunk. De megérte! Udvarias volt a kiszolgálás, hangulatos beltér, talán egy kicsit drága a halászlé. . . bár bőséges is.
Nem akarok igazságtalan lenni, de tényleg túlzás ilyen magas áron dolgozni egy kis Duna- parti csárdában. Fonom volt minden , de ez mégsem a fővárosi Duna -parti étterem a korzón, hanem egy egyszerű kellemes kis kocsma. Ha valaki egyszer eljön és ilyen árakat kell fizetnie, legközelebb csak akkor jön vissza, ha nem ő fizet.
Így voltam én is. Jó tanács : hangulatosnak tűnik, hogy az teszik a kormos bográcsot, de miután minden kormos lesz tőle, az már nem vicces, főleg, ha a mosdóban nincs szappan amivel le lehetne mosni. A teraszon a sok különféle használt bútor nekem nem hangulatos. Kár hogy a Duna- part is ápolatlan,rendetlen volt. A pincér udvarias, ezzel pótolja a szakmai hiányosságokat. Voltam télen is akkor hangulatosabb.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.