Mióta Molnár B. Tamásnak köszönhetően a Rév csárda referenciapont lett, nagy vágyam volt ide ellátogatni. Így aztán tettünk egy jókora kerülőt hazafelé az akasztói látogatásunk után, s nem bántuk meg. A halászlét mindig frissen főzik, legkevesebb két adag készül el egyszerre. Éltünk a lehetőséggel, a maradékot hazavittük.
Ettünk még haltepertőt, halpástétomot, „roston” (valójában bő olajban) sült süllőt és füstölt olajos halat. Desszertnek csokoládétortát. Az ételek rendben voltak, bár a csokitortából a lisztet kihagynám. Jó érzés volt beszélgetni a tulajdonossal, akit az Isten is vendéglátónak teremtett. Szerb popzene helyett magyar népzene jobban illene a helyhez s az sem lenne rossz, ha az itallapon a minőségi borok decinként is szerepelnének. Elvben lehetséges, hogy kinyitottak volna palackot a kedvünkért, ha nem is vesszük meg az egészet, de nem próbálkoztunk vele. Társam sört ivott, jómagam vezettem, így nem mertem egy lakófröccsnél többet inni.
Ma felhívtam a csárdát és érdeklődtem, hogy halészlé mellett van-e egyéb fő menüs étel. Válaszként azt kaptam, hogy fő menü a TV-ben van. Nyilván letettem a telefont, majd vissza hívtam. Kérdeztem, hogy a tulajdonossal beszélte-e az előbb, és kiderült, hogy igen. Kedves Tulajdonos !
Szerettem volna elmenni Önökhöz, de ezt a humortalan, közönyös udvariatlanságot nem szívlelem. Tudom, nélkülem is megy a bolt, de szerintem idegen embernek udvarias kérdésére legalább igyekezzen normálisan válaszolni. Természetesen kizárt a csárda látogatásától, de azt gondolom ez természetes, hiszen a lábam nem teszem be soha, és ha kérdeznek, nem is ajánlom Önöket.
Hétköznap délben mentünk megkóstolni az étterem híres halászlevét. A Gasztroangyalban hallottunk először az étteremről, és miután Dávod felé vezett utunk,itt álltunk meg ebédelni. A 2012-ben átalakult étterem rövid idő alat számos díjat nyer, és nem véletlenül. A halászlé - minimum két adag rendelése esetén - minden vendég számára külön bográcsban, frissen készül.
Közben lehetett figyelni a halászlé rotyogását, és a tulajdonossal beszélgetve hamar eltelt az 50 perc elkészülési idő. A vegyes halászlé hírnevéhez méltóan nagyon finom volt, egyébként hazai halételek széles választékából lehet választani. A csárda a Duna parton található, teraszáról a Veránka szigetre csodálatos kilátás nyílik. Itt nemcsak a TV-stábot, de minden vendéget megbecsüléssel fogadnak, a tulajdonos személyesen felügyeli a kiszolgálást. Nagy kár kihagyni egy ilyen éttermet, sok ilyenre lene szükség.
Nagyon nehéz véleményt írni egy olyan vendégláto helyről, ahol szentűl meg vannak győződve sikereikről tudásukrol a valosággal ellentétben. Szűleim Baja környékiek , ebből adodoan gyerekkorunk ota fogyasszuk a halászlét. Nagyon szívesen megvendégelném a tulajdonost és családját egy álltalam készített halászlére.
Amit ott a "Rév Csárdában" ettűnk hát. . . . . . . A gulyás főző bogrács szélére égett paprika, a gasztronomiával össze egyeztethetetlen ízt ad annak a mosogatolének. Mifelénk azzal a kátránnyal tetőt szigeteltek régebben. 4 főre 2 db cseresznyepaprikát tudtak az 5800 forintos szervízkőltségből kipréselni. Ár érték arányrol sajnos nem tudok semmit mondani , mert semilyen értéket nem kaptunk, de meglehetősen drága volt A hal ehetetlenúl zsíros volt. . 5 csillagos szállodai árakon dolgoznak, Pl: 700 forint 1liter meleg szodavíz. Akit csak tudok lebeszélek rola , hogy akár csak a kőrnyékére is menjen. Nagyon sajnálom ,hogy ott jártam. . . . . . . .
Hétvégén mentünk, leültettek egy adott asztalhoz a helységben, meg sem kérdezték esetleg szeretnénk-e a teraszra kiülni, Megjegyzem a helység megfelel egy fáskamra minőségének, tele oda nem illő giccsekkel. A halászlé sótlan volt, az ár értékkel ellentétben silány minőségű, egy nagy fej volt a lében, egy darab halderék sem volt , csak szét főtt haldarabkák.
fűszerek nem voltak az asztalon, de meg sem kérdezték, hogy kell-e. félig megettük az ételt megkérdezték, hogy elvihető-e: finish? Kértünk bele erős paprikát, hoztak kettőnknek egy darab fagyasztott cseresznye paprikát, ami fekete volt belül. A rántott halhoz 4 szem krumpli volt a köret. A végén fizetéskor közölték, hogy nem lehet sem szép kártyával,sem bank kártyával fizetni. . . A hab a tortán hogy a szerviz díjért még 10% százalékot felszámolnak. Nem tudom hány csillagos a hely. . . De szerintem az értéke mínuszban mérhető.
Hamisítatlan vidéki hangulat, Bajától néhány percnyire, csodálatos környezetben, közvetlen a Duna partján. Igazi vendégváró tulajdonos, barátságos kiszolgálás és persze a Duna látványa, illata. . . Egyszerű ételek, isteni ízek, tökéletes és friss halászlé, bográcsban tálálva, házi tésztával szervírozva. Különleges élmény. Ajánlom mindenkinek!
Ettem már a határon túl is egyedileg , frissen készített bográcsos halászlét, 30-40 km-rel lentebb a Duna mentén, viszont ott nem fejből és nagyon szálkás apró pontyból készítették. A vendéglátóhely színvonala egy kategóriával magasabb volt, de árban barátibb.
Kiváló 2014. október 21., üzleti partnerrel járt itt
55
Halászlé pontyból, tésztával! Nekem kiváló volt, a pontynak kevésbé. Friss ízek, igazi remekmű, valós gasztronómiai élmény, korrekt kiszolgálás, dunai környezet. Desszert gyanánt roston sült keszeg ropogósra sütve, melyet sületlenség kihagyni! A "minőséget mértékkel" szlogen nem tartható, pontosabban a minőség maximálisan, a mennyiség kizárt!
Baján járva több helyen érdeklődtünk, hogy hol érdemes megkóstolni a híres bajai halászlevet. Azt a választ kaptuk, hogy ha nem sajnáljuk az időt, és megér nekünk egy kis kitérőt, akkor menjünk el Érsekcsanádra, mert ott valóban igazi bajai halászlevet ehetünk. Így is tettünk. A csárda nagyon hangulatos, gyönyörű kilátással a Dunára és a Veránka szigetre.
Az étlapon meg is találtuk amit kerestünk,"Halászos halászlé vegyes halból, házi gyufatésztával". Mivel frissen főzik, 50 perc az elkészítési ideje. Ezt az időt elütöttük egy "Plejskavica" elfogyasztásával, csak úgy natúr, lilahagymával és ajvárral. Nagyon finom előétel volt a halászlé előtt! :-) Közben meg lehetett tekinteni a hagyományos gulyásbográcsban, ropogó tűzön forrásban lévő, rotyogva készülő halészlevet. Ebben a bográcsban került az asztalunkra is, hogy szabad szedéssel elfogyaszthassuk, a külön tálban hozzá kínált házi gyufatésztával együtt. Isteni volt, bár sajnos a mennyisége kifogott rajtunk. (Még rajtam is. . . ) :-) Fájó szívvel hagytunk ott néhány árva halszeletet. . . Kellemes meglepetés volt az erre a célra készült és az egyedi Rév Csárdás tányérokkal együtt "tálalt" előke is, mely sikeresen megakadályozta, hogy ebből az isteni léből egy csepp is a ruhámon landoljon. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a kis kitérőt, ha kellemes környezetben, figyelmes és családias kiszolgálással,kiváló és különleges gasztronómiai élménnyel szeretne gazdagodni!
Családdal voltunk ebédelni, előző nap foglaltunk asztalt, a "minőség fenntartásához" aznap beülős vendégeket nem fogadnak, persze éppen akkor toppant be egy arra járó társaság, estére szerettek volna foglalni, de 17kor zártak, viszont meglepetésre leülhettek és rendelhettek, mivel volt szabad asztal bőven.
Halászlét ettünk, 40 perc alatt kész volt. A leve nem sikerült krémesre, a halhús enyhén túlfőtt, előkészítésére nem jellemző a paprikázás, hagymázás, csak sózva rakják a bográcsba. Attól amit otthon el tudunk készíteni a paprika minőségében és a fával főzéstől átitatott jó értelemben vett füstös ízvilágában verhetetlen, de irtó drágán mérik, ezért 7/10-est érdemelt ki. A tészta finom de nevetségesen kevés, alapból felszámolhat mindenki még egy adagot 500 Ft-ért. A kiszolgálás elsőrangú de ár/érték arányban nagyon elszállt egy hely.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.