Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
szép helyen, bejentkezés után, rendelésre ilyen rossz halászlének mondott levest még soha nem ettem ilyen drágán! igaz, hogy hideg volt, de legalább nem volt semmi íze! ott fogyasztós meg elvitelre kért halászlé 24 ezer forintba került, amit aztán se ott, se otthon a macska sem evett meg.
Nagyon nehéz véleményt írni egy olyan vendégláto helyről, ahol szentűl meg vannak győződve sikereikről tudásukrol a valosággal ellentétben. Szűleim Baja környékiek , ebből adodoan gyerekkorunk ota fogyasszuk a halászlét. Nagyon szívesen megvendégelném a tulajdonost és családját egy álltalam készített halászlére.
Amit ott a "Rév Csárdában" ettűnk hát. . . . . . . A gulyás főző bogrács szélére égett paprika, a gasztronomiával össze egyeztethetetlen ízt ad annak a mosogatolének. Mifelénk azzal a kátránnyal tetőt szigeteltek régebben. 4 főre 2 db cseresznyepaprikát tudtak az 5800 forintos szervízkőltségből kipréselni. Ár érték arányrol sajnos nem tudok semmit mondani , mert semilyen értéket nem kaptunk, de meglehetősen drága volt A hal ehetetlenúl zsíros volt. . 5 csillagos szállodai árakon dolgoznak, Pl: 700 forint 1liter meleg szodavíz. Akit csak tudok lebeszélek rola , hogy akár csak a kőrnyékére is menjen. Nagyon sajnálom ,hogy ott jártam. . . . . . . .
Ettem már a határon túl is egyedileg , frissen készített bográcsos halászlét, 30-40 km-rel lentebb a Duna mentén, viszont ott nem fejből és nagyon szálkás apró pontyból készítették. A vendéglátóhely színvonala egy kategóriával magasabb volt, de árban barátibb.
Hétvégén mentünk, leültettek egy adott asztalhoz a helységben, meg sem kérdezték esetleg szeretnénk-e a teraszra kiülni, Megjegyzem a helység megfelel egy fáskamra minőségének, tele oda nem illő giccsekkel. A halászlé sótlan volt, az ár értékkel ellentétben silány minőségű, egy nagy fej volt a lében, egy darab halderék sem volt , csak szét főtt haldarabkák.
fűszerek nem voltak az asztalon, de meg sem kérdezték, hogy kell-e. félig megettük az ételt megkérdezték, hogy elvihető-e: finish? Kértünk bele erős paprikát, hoztak kettőnknek egy darab fagyasztott cseresznye paprikát, ami fekete volt belül. A rántott halhoz 4 szem krumpli volt a köret. A végén fizetéskor közölték, hogy nem lehet sem szép kártyával,sem bank kártyával fizetni. . . A hab a tortán hogy a szerviz díjért még 10% százalékot felszámolnak. Nem tudom hány csillagos a hely. . . De szerintem az értéke mínuszban mérhető.
Ma felhívtam a csárdát és érdeklődtem, hogy halészlé mellett van-e egyéb fő menüs étel. Válaszként azt kaptam, hogy fő menü a TV-ben van. Nyilván letettem a telefont, majd vissza hívtam. Kérdeztem, hogy a tulajdonossal beszélte-e az előbb, és kiderült, hogy igen. Kedves Tulajdonos !
Szerettem volna elmenni Önökhöz, de ezt a humortalan, közönyös udvariatlanságot nem szívlelem. Tudom, nélkülem is megy a bolt, de szerintem idegen embernek udvarias kérdésére legalább igyekezzen normálisan válaszolni. Természetesen kizárt a csárda látogatásától, de azt gondolom ez természetes, hiszen a lábam nem teszem be soha, és ha kérdeznek, nem is ajánlom Önöket.
Nem akarok igazságtalan lenni, de tényleg túlzás ilyen magas áron dolgozni egy kis Duna- parti csárdában. Fonom volt minden , de ez mégsem a fővárosi Duna -parti étterem a korzón, hanem egy egyszerű kellemes kis kocsma. Ha valaki egyszer eljön és ilyen árakat kell fizetnie, legközelebb csak akkor jön vissza, ha nem ő fizet.
Így voltam én is. Jó tanács : hangulatosnak tűnik, hogy az teszik a kormos bográcsot, de miután minden kormos lesz tőle, az már nem vicces, főleg, ha a mosdóban nincs szappan amivel le lehetne mosni. A teraszon a sok különféle használt bútor nekem nem hangulatos. Kár hogy a Duna- part is ápolatlan,rendetlen volt. A pincér udvarias, ezzel pótolja a szakmai hiányosságokat. Voltam télen is akkor hangulatosabb.
Családdal voltunk ebédelni, előző nap foglaltunk asztalt, a "minőség fenntartásához" aznap beülős vendégeket nem fogadnak, persze éppen akkor toppant be egy arra járó társaság, estére szerettek volna foglalni, de 17kor zártak, viszont meglepetésre leülhettek és rendelhettek, mivel volt szabad asztal bőven.
Halászlét ettünk, 40 perc alatt kész volt. A leve nem sikerült krémesre, a halhús enyhén túlfőtt, előkészítésére nem jellemző a paprikázás, hagymázás, csak sózva rakják a bográcsba. Attól amit otthon el tudunk készíteni a paprika minőségében és a fával főzéstől átitatott jó értelemben vett füstös ízvilágában verhetetlen, de irtó drágán mérik, ezért 7/10-est érdemelt ki. A tészta finom de nevetségesen kevés, alapból felszámolhat mindenki még egy adagot 500 Ft-ért. A kiszolgálás elsőrangú de ár/érték arányban nagyon elszállt egy hely.
Hétvégén a Balatonról hazafelé, kis kerülővel útba ejtettük ezt a csárdát. Csodaszép helyen van, kint a Duna-parton. Kérdezték, h foglaltunk-e asztalt? Nem, hiszen ez egy hirtelen ötlet volt, sohasem jártunk ott, de jókat hallottunk róla. Nem volt hely! Szomorúan lépkedtünk kifelé, de a főnök rohant utánunk, hogy sétáljunk egy kicsit, 1 óra kell a halnak mire - frissen, bográcsban - megfő.
Addigra hely is lesz. Sétáltunk, vártunk. De megérte! Udvarias volt a kiszolgálás, hangulatos beltér, talán egy kicsit drága a halászlé. . . bár bőséges is.
Kiváló 2023. május 18., üzleti partnerrel járt itt
55
Tobb ezer pikkelyesbol keszult haletelt kostoltam mar es tobb szaz halaszcsardaban is megfordultam az elmult 30 evben . Szerintem a hely is es az etelek is kifogastalanok voltak . Aki mast allit az hazudik mert erdekeben all a csardat lejaratni . Aki meg draganak talalja az fozzon maganak otthon vagy egyen olyan helyen ahol 1500 ft ert adjak . Van ilyen boven . Igaz azt felenk mosogato lenek hivjak .
Nem értem azt, aki ezt a helyet képes volt "szörnyű"-re értékelni. El nem tudom képzelni, hogy ezeknél az embereknél mi csúszhatott ennyire félre. Én többször jártam már itt (barátokkal, családdal) és mindig elégedetten, jóllakottan távoztunk és soha nem csalódtunk. Akikkel voltam, mindannyian egyöntetűen újra el szeretnének látogatni a Rév Csárdába.
Jómagamról annyit, hogy ahhoz azért elég finnyás vagyok, hogy ha valami nem jó, akkor biztosan nem vinnék oda senkit. Aki a tulajt kritizálja: szerintem ő tükröt mutat a vendégeknek. Ahogyan vele viselkednek, úgy viselkedik ő is a vendéggel. Velem/velünk mindig kedves volt (a feleségével együtt). Jót beszélgettünk, de sosem volt tolakodó. Nyilván aki nyavalyog, hogy miért kell 50 percet várni a (frissen, bográcsban készülő) halászlére, az ne csodálkozzon, ha nem kap ennyi kedvességet. Vagy aki felháborodik azon, hogy előre kell asztalt foglalni. . . Szóval a helynek megvan a maga kultúrája és akinek ez nem tetszik, annak szerintem nem kötelező ide látogatni. (Mi a legutóbb kutyával voltunk, őt is kedvesen fogadták, nem volt belőle probléma. )
Az átlag magyarnál jóval gyakrabban fogyasztok halat, mind édesvízi, mind tengeri fajtákat. Nekem tehát a minőség nagyon fontos. Nos, számomra ez a halászlé életem top 3 halászléjében bőven benne van. A haltepertő is isteni és végre valahol nem a hasa alján lévő zsíros részből készítik. Ugyan nem feltételezem, hogy az egy pontot adó értékelők csak rosszindulatból akarják lehúzni ezt a remek helyet, minden esetre valahol megkérdőjelezhető, hogy ugyanarról az étteremről beszélünk-e. Szóval számomra/számunkra 5-ből 5 csillag, mindenképpen gyakori vendégek leszünk a jövőben is.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.