A Hotel Balaton Fonyód városában található, 100 méterre a balatoni kikötőtől és 250 méterre a strandtól. A hotel híres a IV. emeleti forgó üvegtornyáról, mely egyedülálló Magyarországon. A Bástya Kilátóból nyílik Európa legszebb panorámája, mely a Balatonra és a Balaton-felvidék hegyvonulataira nyílik.
Sajnos sikerült 3 napot eltöltenünk családommal ebben a botrányosan silány szinvonalú helyen. Ami nem tetszett: a szobák bejárati ajtaja alig zárható lakótelepi szobaajtó. Két különálló szobában mindent hallani az egyikből, ami a másik szobában történik, fürdőszoba 1 nm, elférni lehetetlenség. A reggeli botrány!
Mindenért, ami elfogyott külön szólni kell, hogy hozzanak, a rántotta fekete(! ) színben pompázott. Felvágottak: zala, olasz, párizsi, meg még 3 másik olcsó, silány húsféleség. Sonka sehol, egyféle sajt (katasztrofális minőségű), vacsora szörnyű és kevés, sebaj rendeltünk pizzát, hamár pizzéria is az éttermi rész. . . Megkaptuk: dr Oetker fagyasztott pizza. A lépcsőház gyerekeknek életveszély! ! ! Mindenhol szűk csigalépcsők. A szobában 2 és fél nap alatt nem sikerült kiüríteni a szemetest, ami akkora vilt, hogy max 5 hastnált pelenka fért bele. . . Nem baj! Kineveztünk egy plusz szatyrot szemetesnek. Az apróbb kellemetlenségeket nem sorolom, mert egy óra kevés lenne rá! ! ! Összegezve: tipikusan aza hely, ahol a tulaj minimális befektetéssel a legnagyobb hasznot akarja realizálni, mindezt a szinvonal, illetve a vendégek rovására.
A recepciós lány nagyok készséges volt, megmutatta a szobát. Délután 3-kor még nem volt kész. Este mikor visszatértünk meglepetéssel vettem észre, hogy van ugyan új ágynemű, de a lepedő nem vasalt. Kifejezetten kádas fürdőszobát kértünk, de a kádba dugó nem volt. Másnap pótolták.
Reggeli egy rettenetes rántottából, ehetetlen sajtból, a gyümölcslé ihatatlan valami szörpféleségből, a felvágott széle már barnult - állt. Éhen maradtunk. A vacsorán a személyzet nem tudta mi lesz - valami papírból olvasta fel a menüt. Egyébként ehetetlen. A személyzeti kislányok a mosolyost még hírből sem ismerik. Ami jó a masszőr hölgy, de nagyon! Mindenkinek ajánlom! Összefoglalva: soha többet! Üdv: Gyuri
Baráti társaságunkkal vegyes érzelmekkel indultunk neki az október végi wellnessnek,miután elolvastuk az előttünk járók véleményét. A recepciós lányok nagyon udvariasak voltak,körbe vezettek megmutattak mindent,mit hol találunk. (ezt egyébként még egy szállodában sem tapasztaltam! )Mivel olvastunk a szobákról,ezért több szobát is megnéztünk,mire beköltöztünk.
Meg kérdezték kérünk-e köntöst? (máshol ha jár a szobához,előre be készítik)mikor használni akartam felháborodva vettem észre,hogy használt papír zsepi volt a zsebébe. A wellness résszel megvoltunk elégedve,nem túl nagy,de szép! Az étkezésről csak annyit,hogy elég szegényes volt a svédasztalosnak nevezett reggeli:pár olcsó szalámi,szörp kristályvízzel,virsli,tojás,szikkadt kenyér(a péksüteményt nem ismerik)és ami nagyon nem tetszett,ha elfogyott valami úgy kellett szólni hogy hozzon a pincérnő. Kávézgatás helyett,inkább a vendéglátássál foglalkozhatott volna! Utoljára szeretnék a FŐNÖK ÚR személyére is kitérni. Hát mit mondjak,nem hazudtolta meg a véleményekben leírtakat! ! Még egy ilyen gusztustalanul,arrogáns embert nem láttam! Azt hiszi hogy mi vagyunk Ő érte,ha így folytatja minden vendéget el űz! Az biztos hogy aki egyszer már járt itt,még egyszer nem kívánkozik vissza! ! ! !
Üdv Mindenkinek! Az egész úgy kezdődik,hogy a parkolás az utcán,ahol helyet talál az ember? ? ? A netes képek után a szobánk "RETRO" állapotú volt. Mintha a 70-es évekbe csöppentünk volna vissza. A függöny a szőnyegek,a berendezés valami irtózatos. A fürdőszobát kiemelném mivel egyidőben lehet a WC-t használva tusolni és kezetmosni is.
Az egész alapterülete ca 1,5m2. Életveszélyes! Ha a törülközőtartót nem tolja a falnak az ember a wc használhatatlan. Nem értem ,kitől kaptak így engedélyt egyáltalán az üzemeltetésre? Nevetséges hogy mernek egyáltalán csillagot használni vagy egyáltalán azt a nevet,hogy Hotel? Kinél vásárolták a csillagot azt nem tudom de,hogy vak volt az biztos. Már voltunk egy pár négycsillagos szállodában de ez köszönő viszonyban sincs egyikkel sem! ! ! A minibár egy üres, régi hűtőszekrény a szoba közepén letakarva egy retro terítővel és rajta a "hatalmas " méretű monitortévé. A Wellness 10-18 óráig üzemel és ezt szigorúan be is tartják 6-kor kikergetik az embert. Az élménymedence napi fél órát üzemel akkor sem minden! ! ! A hangzatos Szaunapark egy kétszemélyes Finn Szauna amiben 70fok fölé nem tudtuk küzdeni a hőmérsékletet. A gőzfürdő pedig az ottlétünk alatt sohasem üzemelt! ! ! és ez még nem minden,mivel mi október végén voltunk Fonyódon semmi sincsen nyitva? ! Persze ez már nem a hotel bűne csak infóként írom le: sem a kilátók, sem a 200éves pince- présház, sem a Kripta-Villa, már a hajók sem jártak. tehát úgylátszik csak a nyári időszakban érdemes odalátogatni. Visszatérve az étteremben a reggeli mindíg ugyanaz volt. A vacsora viszont bőséges és ehető. A személyzettel semmi gond nem volt esetleg a mosoly hiánya! De ez ennyi csillagnál azthiszem elvárható lenne? ! Tehát összegezve: nem ajánlom senkinek!
Sajnos mi is rosszul jártunk a fonyódi Hotel Balatonnal. Megérkeztünk és azt mondták, hogy előre ki kell fizetnünk az egész nyaralás összegét, különben nem foglalhatjuk el a szobát. Megszavaztuk a bizalmat, ha már ennyit utaztunk. . . Megláttuk a szobát és valami katasztrófa, ami fogadott minket.
Penészes fürdőszoba, ráülni a wc-re csak akrobatikus módon lehetett, mivel akkor a csap az ölünkben volt. Az ételről nem is beszélve. . . A virsli olyan gusztustalan volt, hogy rosszul lettünk, amikor megláttuk. Svédasztalt ígértek, de mindennap ugyanazt rakták ki, volt, hogy az előző nap maradék felvágottját. Ezenkívül nem volt egy rostos üdítő reggelire, hanem olcsó szörpöt készíthettünk magunknak. A kávé ihatatlan volt, így mindig el kellett mennünk máshová kávézni. A tulajdonos, ahogy velünk beszélt minősíthetetlen volt, rakosgatta a tetőtéri medencéről is a képeket különböző oldalakra, amikor használni akartuk, közölte, hogy 300 Euró/óra, mert hogy az az ő privát medencéje. Minősíthetetlen vendéglátás, stílus, higiénia, ezenkívül amikor haza akartunk menni előbb, nem volt hajlandó a vendég elégedetlenség miatt sem legalább azt a részét visszaadni a pénzünknek, amit nem akartunk már ott tölteni. Itt legalább 50 ezer Ft-ról van szó! Vajon miért fizettette ki velünk előre a 8 napot? Valaki tud segíteni, hogy mit tudunk tenni ez esetben? ?
Kérem jelentkezzenek a Fonyódi Rendőrkapitányságon azok, akik a fonyódi Balaton Hotelben átvertek vagy megkárosítottak. Mi családunkkal már májusban lefoglaltunk náluk gyanútlanul egy családi szobát, amelyre 40%-os azaz 96. 000 Ft-os előleget kértek, csaltak ki tőlünk. A foglalást visszaigazolták.
Augusztusban 03-án a Hotel Balatonban a tulajdonos, ( dicső múltját lásd a google-on ) közölte velünk, hogy az általunk lefoglalt szobát kiadták másnak a pénzünket pedig nem hajlandó visszaadni. Az indoka az volt, hogy a foglalást és a kifizetést követően, a szobafoglalást megelőző héten nem erősítettük meg, hogy amit kifizettünk azt igénybe is akarjuk venni. A doktor úr minősíthetetlen viselkedése, a személyzetet lealázó modora felejthetetlen élményeket hagyott bennünk, mint ahogy közel 100. 000 Ft-unk kicsalása is. Fonyódon tájékoztattak minket, hogy nem mi vagyunk az elsők akik így jártak, a Hotel Balatonban megszokott játék a túlszámlázás, a vendégek átverése, az előlegek vissza nem fizetése, a szolgáltatás nem, vagy nem az ígért módon való teljesítése. Mi megtettük a feljelentésünket csalás miatt. Kérünk mindenkit, hogy akit átvertek becsaptak ne hagyja magát, tegye meg a feljelentését a Fonyódi Rendőrkapitányságon 8640 Fonyód Vitorlás u. 2 írásban vagy emailen : fonyodrk@somogy. police. hu , tel: 06-85 560-990
Februárban jártunk ott a barátnőmmel. A "nemaradjle" akciós progamja volt. Soha többé, senkinek nem ajánlom. A tulajdonos goromba és udvariatlan, a szobában nem volt fűtés, nem volt törölközö, WC papir, külön kérésre nagy kegyesen kaptunk, és a radiátort is beüzemelték.
Az ellátás pocsék volt, szinte ehetetlen, és február lévén, csak a közelben lévő Rendőrkapitányság éttermében tudtunk meleg ételhez jutni. Csigalépcsőn balesetveszélyes volt a közlekedés, lift nem volt. A személyzet udvariatlan, figyelmetlen. Egyedül a jó idő, és a téli Balaton szépsége kárpótolt bennünket.