Üzleti úton voltam Győrben. Vacsorázni tértünk be a La Maréda-ba. Egy udvarias kedves pincér hölgy fogadott bennünket, és készségesen talált nekünk helyet. Csalódás lett volna, ha nem tudtunk volna ott enni, mert vártam azt a gasztronómiai csodát amit az interneten olvastam étterem keresés közben. Hát igazi csoda volt, amit ettünk.
Egyáltalán nem pénztárca kímélő, de itt nem az ételt fizeti meg az ember, hanem a csilivili, előkelő helyszínt, ahova farmerben és polóban az ember kicsit feszengve érzi magát. Nagyon különleges ételek vannak - aminek mi nem is voltunk ellenére, de itt igaz az, hogy minden jobban néz ki és jobban hangzik, mint amilyen. Mi halat ettünk, de egyáltalán nem volt ízletes.
Valóban nem pénztárca kimélő , de a jót meg kell fizetni . Igaz ,jót jó áron is lehet kapni . . . de nem csalódás mikor az ember úgy távozik . . legalább finomat ettünk . Francia ízek, remekül készítik el a bélszínt , inkább inyenceknek való étterem . Az adagok nem túl nagyok de nem is kicsik .
Lehet jóllakottan távozni , de itt inkább az ízvilág élménye marad meg . Jó lakni más étterem ajánlatos . Itt mint a költemény értékelni ,kóstolgatni, kell az étel ízeit . Ajánlom pároknak ,kettesben , romantikus szép élményben lesz része . . .
KIVÁLÓ! Legnagyobb elismeréssel tudok csak nyilatkozni az étteremről. Friss alapanyagok. Fantáziadús ételek. Nem tartozik a legolcsóbb éttermek közé, de olyan minőséget nyújt, ami érthetővé teszi az árakat. Felszolgálók udvariasak, kedvesek, figyelmesek. Csak ajánlani tudom azoknak, akik egy gasztronómiai élménnyel szeretnének gazdagodni!
Életem legjobb, legfinomabb vacsoráját ettem itt! Legjobb hely Győrben! Soha nem gondoltam, hogy bélszínt fogok enni házi tésztával, szarvasgombás szósszal, rukkolával és ennyire ízleni fog! Páromnak is nagyon tetszettek a kis fordulatok, például a sültalma hurkával tölve, ami fagyiként volt az almára gombócozva Kiváló minőségű alapanyagok, normál adagok normál árak, udvarias kiszolgálás! megérdemlik és büszkén viselhetik a séf-sapkákat!
Kiváló, magas minőségű különleges ételek. Normál méretű adagok, viszont az árak így is kicsit magasak. Kiszolgálás udvarias, de nem hibátlan. A boros poharat az alsó szárukon illik kézbe venni, hogy a kéz ne melegítse a pohár kelyhében megfelelő hőmérsékleten kínált italt.
Magas szakmai szintén elkészített ételek és desszertek. A kiszolgálás hibátlan, udvarias. Különleges ételek is szerepelnek az étlapon, az asztal terítése elegáns ünnepies. Az adagok nem hatalmasak de így legalább marad hely előételnek és különleges finom desszertnek is. Az árak kicsit magasabbak, tükrözik a minőséget.
Egy újságcikk hatására választottuk ezt az éttermet párommal, egy hangulatos vacsora elköltésének színhelyéül. A cikk nagyon dicsérte az ételeket, a felszolgálást, a berendezést, egyszóval nagy reményekkel indultunk neki a "kalandnak". Nyári este volt, kiültünk a teraszra, talán nem kellett volna.
Hiába volt elkerítve az utca "többi részétől", az emberek "belemásztak" a tányérunkba, a szemközti ház ablakából mozizták a teraszt, egy részeg fazon pedig megpróbált bennünket szórakoztatni. Bár nem voltak sokan, a pincér elég későn vette észre, hogy megérkeztünk, szinte meglepődve jött az asztalunkhoz, hogy hogy is kerültünk mi ide. Az ételekre nagyon sokat kellett várni, és a minőségük. . . hmmm. . . átlagon aluli volt. A grillezett hús nem volt teljesen átsütve és ízelten volt, a borjú pedig rágós. Az ár-érték arány pocsék. Mindet összevetve keserű szájízzel, jóval könnyebb pénztárcával és óráisi csalódással távoztunk.
Itt lenne lassan az idő, hogy Magyarországon is annak alapján járjon étterembe a közönség, hogy ki ott a séf. Ahogy bort annak alapján választunk, hogy termelője Szepsy István vagy Gere Attila, hogy a legnagyobb sztárokat említsem, úgy a „La Maredaba” is azért érdemes elmenni, mert séfje Horváth Szilveszter, a legtehetségesebb séfek egyike, aki több olyan szakácsversenyt is megnyert, amit a Magyar Gasztronómiai Egyesület rendezett.
Márpedig azok igen kemény versenyek, a világsikert hozó Széll Tamás is e versenyeken mutatta meg először, mire képes. A La „Mareda” izgalmas, jó konyhát visz, a teljesítményhez képest igen korrekt árakon. A berendezés elegáns, lenyűgözőnek nem mondanám, a kiszolgálás kedves, udvarias. Kevés szó esik az ínyencek egymás közötti kommunikációjában az étteremről s ez bizony igazságtalanság. Beszélünk a Mádi udvarházról, a Tiszavirágról, a Brillről, az Anyukám mondtáról, s jól is tesszük, de érdemes beszélni a „La Maredaról” is.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.