A La Mareda Győr leghíresebb étterme, egyben a legszínvonalasabb is. Jártunk itt családilag tíz éve, nem volt rossz, de annak fényében, hogy a séf megnyerte a „Hagyomány és evolúció” szakácsversenyt, többre vártunk.
Tavaly októberben ismét ellátogattam ide, ettem egy kecskesajtos zöldhagyma velouté-t (1790) és egy csokigömbben érkező desszertet (2210 ft), amit a forró öntet olvasztott meg mindkettő kiváló volt, meglepett, hogy gyengécske ipari kenyeret adtak mellé. De attól még nem vonok le pontot. A kiszolgálás udvarias, de személytelen. Az árak magasak, de értékarányosak. A beltér elegáns, különösebb intimitást, otthonosságot nem ad.
A La Maréda Étterem az a hely, ahol már elsőre észrevehetjük, hogy nagyon fontosnak tartják, hogy a vendégek jól érezzék magukat. A pincérektől teljes mértékű figyelmet kaptunk, a kiszolgálás korrekt és nagyon gyors volt, extra kéréseket is gond nélkül teljesítenek.
Az ételek nagyon gusztán néznek ki, szinte alig mertünk hozzányúlni a szépen tálalt ételhez, az ízük pedig éppen olyan finom volt, mint amennyire azt első ránézésre vártuk tőlük. Nagyon kellemes estét töltöttünk itt el, mindenkinek ajánlom a helyet.
Győri időzésünk alatt kerestük fel barátok és az internet ajánlására az éttermet. Kellemes nem túl hivalkodó berendezés, kicsit ugyan kilóg a minimáldizájnos enteriörből a csillár. Egy komoly helyen nagyon fontos, hogy az evőeszközök és tányérok-poharak is minőségi darabok, a La Mareda ezt maradéktalanul nyújtja.
Kicsit sajnáltuk, hogy a libaételek csak pár nappal látogatásunk után jönnek, de azért kellemes őszi ételekkel vigasztalódtunk. Ízelítőnek a - mostanában szokásos - paprikás túrókrémet kaptuk, ami remek helyben sütött burgonyás kenyérrel érkezett. Kislányomnak ugyan nem volt kedve kísérletezni, de a borjú bécsi zaftos, kellemes vastagságú volt. Kisfiam már izgalmasabb kacsamellet és combot választott, ami remek volt, bár igazán izgalmas a mellé tálalt cékla és káposztás nudli volt. A bárány és puliszka / polenta mellé nagyszerűen illett a gyömbéres sütőtök. A mangalicapofa-pörkölt és a paszternákrém illetve a mellé tálalt zöldhagymás kusz-kusz és különösen a zseniálisa zaftos mangalica-szűzpecsenye volt talán a legmeggyőzőbb. A kiszolgálás kedves és figyelmes, a gyermekekkel empatikus volt. A borlap is meggyőző, elég impulzív a pohárral megkóstolható kínálat is, és figyelnek, hogy - az amúgy is kiváló - a "helyi" pannonhalmi borvidék is képviselve legyen a Pannonhalmi Apátsági Pincészet révén. Egy kis mínusz a sörlapért azért jár. Sajnos Magyarországon - a Dreher Bak miatt - sokan - még ilyen szinten is - abban a tévhitben élnek, hogy a baksör az barna sör. Ezért szerepelhet az itallapon a Staropramen egyszerű cseh barna söre "bak" ként. A kézműves söröket a balatonvilágosi Hedon képviseli 3 nem túl jellegzetes darabbal, a Balatonvilágosi Láger, a Vertigo (hopláger) és a Helmut, a búza szerepel. Önmagukban semmi baj ezekkel, csak nem túl karakteres választás a színes hazai kínálatból, főleg a borlappal összevetve, ráadásul a borok ár-érték aránya is jóval barátságosabb a kicsit túlárazott (1000 Ft Satorpramen - 1350 Ft-os Hedon sörök) sörökhöz képest. Mindent összevetve remek, magas színvonalú konyha, szép tálalás, izgalmas ízek és ennek megfelelő árak jellemzik a La Mareda-t.
Családi ebédre tértünk be az étterembe, vasárnap ebédidőben. Szerencse, hogy foglaltunk előre asztalt, mert a terasz kivételével telt ház volt. A kiszolgálás és az ételek nagyon finomak voltak. A kacsasült tökéletesen készült és a mellé tálalt kukorica variációk nagyon ötletesek és látványosak voltak.
Családommal jártam az étteremben, ahol szerencsére foglaltunk asztalt. Hétköznap volt, mégis telt házra érkeztünk. A pincér végtelenül udvariasan és nagyon találékonyan szolgált fel. Rögtön meggyőzte a társaságot az aperitif fontosságáról, majd finoman irányította a rendelést is.
A kiszolgalas csillagos otos nagyon kedvesek segitokeszek gyorsak.Az ételek finomak voltak.Az étlapon nem talaltam a dietamnak megfelelot igy csinaltak nekem kulon olyat ami mar viszont igen!Kutya barat hely !
Üzleti úton voltam Győrben. Vacsorázni tértünk be a La Maréda-ba. Egy udvarias kedves pincér hölgy fogadott bennünket, és készségesen talált nekünk helyet. Csalódás lett volna, ha nem tudtunk volna ott enni, mert vártam azt a gasztronómiai csodát amit az interneten olvastam étterem keresés közben. Hát igazi csoda volt, amit ettünk.
Valóban nem pénztárca kimélő , de a jót meg kell fizetni . Igaz ,jót jó áron is lehet kapni . . . de nem csalódás mikor az ember úgy távozik . . legalább finomat ettünk . Francia ízek, remekül készítik el a bélszínt , inkább inyenceknek való étterem . Az adagok nem túl nagyok de nem is kicsik .
Lehet jóllakottan távozni , de itt inkább az ízvilág élménye marad meg . Jó lakni más étterem ajánlatos . Itt mint a költemény értékelni ,kóstolgatni, kell az étel ízeit . Ajánlom pároknak ,kettesben , romantikus szép élményben lesz része . . .
KIVÁLÓ! Legnagyobb elismeréssel tudok csak nyilatkozni az étteremről. Friss alapanyagok. Fantáziadús ételek. Nem tartozik a legolcsóbb éttermek közé, de olyan minőséget nyújt, ami érthetővé teszi az árakat. Felszolgálók udvariasak, kedvesek, figyelmesek. Csak ajánlani tudom azoknak, akik egy gasztronómiai élménnyel szeretnének gazdagodni!
Életem legjobb, legfinomabb vacsoráját ettem itt! Legjobb hely Győrben! Soha nem gondoltam, hogy bélszínt fogok enni házi tésztával, szarvasgombás szósszal, rukkolával és ennyire ízleni fog! Páromnak is nagyon tetszettek a kis fordulatok, például a sültalma hurkával tölve, ami fagyiként volt az almára gombócozva Kiváló minőségű alapanyagok, normál adagok normál árak, udvarias kiszolgálás! megérdemlik és büszkén viselhetik a séf-sapkákat!