A cukrászdát 1840-ben Salis András cukrászmester alapította. Az egykori cukrászműhely helyén cukrászmúzeumot rendeztek be. 2004-ben és 2014-ben felújították a cukrászdát. 2004 óta Balogh László cukrászmester és a Kézműves Cukrászat üzemelteti. A Százéves cukrászdában kóstolhatunk minőségi süteményeket, főzött fagylaltokat illetve Cadeau kézműves bonbonokat és csokoládékat.
A cukrászda hangulatos múltat idéző. A fagyi nagyon finom. A kiszolgáló hölgy kedves és udvarias. Gyulán töltöttünk pár napot természetes volt ,hogy fel keressük a cukrászdát is. Az előtte levő térrel hangulatával múltat idéző. Túlzások nélkül mondom szép és hangulatos a cukrászda és a berendezések csodálatosak. Ott jártunk kor is sok vendég volt.
Idén Gyulán töltöttünk pár napot barátainkkal, még otthon kinéztem jópár helyet, amit úgy gondoltam fel kell keresnünk a városban. Első amit nagyon vártam, az a Száz éves cukrászda volt. Beléptünk és az a hangulat, magával ragadott. A pultban álló fiúk kedvesen fogadtak minket, mondták, hogy nyugodtan nézzünk körbe, aztán majd eldöntjük, mit szeretnénk fogyasztani.
Remek volt, élvezetes. Bent leültünk egy asztalhoz és amig vártunk, megtaláltuk a titkos fiókot, tele szalvétákra írt üzenetekkel. Annyira jó volt, persze, hogy mi is írtunk pár sort! ! :) Gyulán töltött napokban, 3x jártunk a cukrászdában, kipróbáltuk a fagyikat, sütiket, italokat. Minden alkalommal udvariasan, kedves szavakkal szolgáltak ki minket. Jól éreztük magunkat! ! Csak ajánlani tudom! !
Egyértelmű volt hogy meglátogatjuk a cukrászdát itt tartózkodásunkor. Hangulatos,érdekes a belső,szép bútorokkal,igazán csábító kinézetű sütikkel,és bonbonokkal. A sütik finomak,van bennük bőven anyag,ami miatt elsőre töménynek tűnnek,de gondolom ez azért van,mert nem ilyenekhez vagyunk szokva.
Már tizenhárom éve járok Gyulára majd minden évben. Mindig elsétálok ebbe a 100 éves cukrászdába. Eleinte a barátaimmal vagy a családommal megnéztük a kis ipartörténeti múzeumukat, majd vásároltunk és távoztunk.
De mára annyira megszerettem az ódon hangulatú kávézó helyiségeket, hogy amikor arra járok mindig beülök, vásárolok a csodás csokijukból és ha másért nem is de egy kávét elfogyasztok mindig az évszázados bútorok között. Egy kicsit visszautazok a múltba és elképzelem milyen lehetett akkor egy pipát elszívni és a barátokkal jót diskurálni. A barátaimat is mindig behívom, hogy utazzanak velem vissza az időbe. Köszönet a tulajdonosnak, hogy mind ezt megadja az utókornak.
Amikor ajánlották nekem ezt a helyet azt hittem túloznak, de amikor ott jártam rá kellett jönöm, hogy az ajánló véleménye nem volt túlzó. A környezet szép, tiszta és hangulatos. Olyan mintha visszarepültünk volna az időben. A sütemények inycsiklandóak és finomak. Túlzás nélkül mondom, hogy életem legfinomabb krémesét ettem ebben a cukrászdában.
Nem mehet el az ember a gyulai 100 éves cukrászda mellett úgy, hogy be ne térne egy sütire. Kevés olyen hely van az országban, ahol a történelem közepén pihenve elmajszolhatunk egy finom süteményt és ihatunk egy jó feketét. Az egész külleme a helynek korhű, a személyzet roppant kedves (csinos) és a kiállítás (múzeum) rész is nagyon egyedi.
Mindenképpen kiemelném a 100 éves tortát, amit biztosan kár lenne kihagyni, illetve a Kamasutra souvenir csokit :) Gyulai kirándulás esetén kötelezően ajánlott megállóhely :)
Nem először, visszatérőként jártam a gyönyörű cukrászdában. Kellemes, hangulatos hely, sok-sok finomsággal. A sütemények és fagyik is kiváló alapanyagból készülhetnek, mert nagyon jó ízűek. Saját múzeuma is elragadó. Kedvesek az alkalmazottak. Mint ahogy most is, máskor is visszatérek. Szívesen ajánlom másoknak is, hogy érdemes betérni a híres cukrászdába.
Kissé eldugott helyen van, de ajánlás alapján célirányosan kerestük fel. Kiemelkedően hangulatos, nagyon szép hely. Valódi csodák láthatóak az üzletben. Nyár lévén fagyit kóstolunk csak. A fagyin érezhető, hogy valódi alapanyagokból készült. Érdekes és hangulatos a múzeum is. Kellemes csalódás a kiszolgálók hozzáállása, invitálása.
Már többször voltam Gyulán, de a 100 éves cukrászdát sosem hagyom ki. A berendezett kis múzeumot is minden alkalommal megnézem. Most barátnőimmel voltunk, fagylaltozni. Nagyon szép a múzeum, a cukrászda berendezése. A személyzet kedves, gyors, ha csak szétnézni tér be valaki, nem fogyaszt, vagy vásárol, akkor sem nézik ki.
A fagylalt finom volt. Sajnos most a süteményekből nem tudtunk kóstolni, de korábbi tapasztalataim nagyon jók. A kézműves csokoládékból is többször vásároltam már, szívesen viszem ajándékba, most a nagy meleg miatt nem vettem.