A cukrászdát 1840-ben Salis András cukrászmester alapította. Az egykori cukrászműhely helyén cukrászmúzeumot rendeztek be. 2004-ben és 2014-ben felújították a cukrászdát. 2004 óta Balogh László cukrászmester és a Kézműves Cukrászat üzemelteti. A Százéves cukrászdában kóstolhatunk minőségi süteményeket, főzött fagylaltokat illetve Cadeau kézműves bonbonokat és csokoládékat.
Hangulatos a cukrászda, de számunkra nagy csalódás volt. A berendezés nagyon szép, a dolgozók viszont szerintem dolgozhatnának korhű ruhában, ha már százévesként hirdeti magát a cukrászda. Az árak nagyon magasak. El tudnám képzelni, hogy a sütemény mellé, egy kis pohár vizet is szolgáljanak fel!
2022 10 10 hétfön délkörül voltunk a cukrászdába sajnálom hogy az eladok illetve közülük a fekete hajú erdélyi kinézetű nincs udvarias válaszra nevelve. nem volt kiirva hogy kérdezni nem szabad érdemes lenne a tulajdonosnak próbavásárlot megbizni ellenörzésre és a nem oda valokat eltávolítani mert az hogy drága valami az egy dolog de az udvarias kiszolgálás az már elemikövetelmény lenne.
biztosan nem fogom ajánlani és ha valamikor is arra vinne az utam nem fogom beteni a lábamat nehogy már az eladók beszélgetését megzavarjam. a tulajdonos nézze meg hogy a másik cukrászdába mennyivel több vendég van ugyan abban az időpontba valoszinüleg ott kedvesebbek az eladok. inkább eszek máshol mást és finomat 3 szelet süti árából [moderálva - a szerk. ]
A Gyulán töltött és mindaddig nagyszerű tapasztalatokat, élményeket hozó hétvégénk megkoronázásának szánva, vasárnap délután elmentünk ebbe a híres cukrászdába. Kár volt! Szó szerint és átvitt értelemben is, rossz szájízzel jöttünk el. Hogy nincs unicumos poharuk, ezért Gyulai pálinka feliratú pálinkásban hozzák ki a likőrt, az még hagyján.
Hogy elvitelre vettünk volna a saját készítésű, horoszkópos csokitallérjukból, de éppen a mi csillagjegyeinkben nem volt, az is apróság. Ám az, hogy a belső szalon biedermeier kanapéja olyan hepehupás, hogy kényelmesen nem lehet rajta ülni, majd alig lehet róla felállni, na az már kellemetlen. De ami az igazi csalódás, az a nehezen alulmúlható cukrászati "teljesítmény"! A kínálat egyértelműen lepusztult volt vasárnap délután 4 óra körül, erősen maradék-jelleggel. Mégis megrendeltük az utolsó szelet gesztenyetortát és egy almás rétest. A torta bevonata valami nyúlós gumiszerű anyag volt, kifejezetten gusztustalan. Egyébként pedig a szelet anyaga nehéz, nyögvenyelős és alig gesztenye ízű. A párom sem járt jobban az almás rétessel! A tésztája olyan kemény volt, hogy a süteményes villával nem is lehetett darabolni, kézbe véve harapva lehetett csak elfogyasztani. Szégyen egy ilyen nagy múltú helyre!
Nagyon vártam már, hogy láthassam a Cukrászdát. Annak ellenére, hogy többféle ételallergiám van. Nem valószínű, hogy bármit is tudtam volna fogyasztani egy jó kávén kívül. Egy ideje már ott ültünk, körülöttünk kiszolgáltak, csak minket nem. A férjem teljesen normális hangnemben sźólt a pincér hölgynek.
Ő így válaszolt: Rögtön jövök, nem látja, hogy a munkámat végzem? Elég lett volna azt mondania, hogy egy pillanat. . . Így azt sem tudtam meg, milyen a kávé ezen a helyen. . .