A cukrászdát 1840-ben Salis András cukrászmester alapította. Az egykori cukrászműhely helyén cukrászmúzeumot rendeztek be. 2004-ben és 2014-ben felújították a cukrászdát. 2004 óta Balogh László cukrászmester és a Kézműves Cukrászat üzemelteti. A Százéves cukrászdában kóstolhatunk minőségi süteményeket, főzött fagylaltokat illetve Cadeau kézműves bonbonokat és csokoládékat.
Utolsó napunk,sőt óránk Gyulán,indulunk haza,de a 100 évest nem szabad kihagyni,törzscsapatunk harmadik tagja még nem járt itt. Nincs tömeg,de folyamatosan jönnek és távoznak vendégek. A belső teremben ülünk le némi XIX. századi miliőben. A cuki 1840 óta működik,de 80 évet nyugodtan letagadhat.
A múzeumban látom anyám ,,hűtőszekrényet,, a bádoggal bélelt szekrényt,amiben a jeget tartottuk. Legalább 50 féle bonbonettiből és ennyiféle sütiből lehet választani. Választunk is,sőt fagyit és kávét is kérűnk,a végén pedig dupla expresszó kávét. Két éve nem voltunk elájulva a helytől,átlagos szintet hozott,de az élet itt sem áll meg. Az akkori 5 helyett csak hárman vannak,ki is van téve a felszolgálót felveszünk tábla. Dolgoznak folyamatosan,és türelemmel. A 200 éves évfordulóra majd eljövők. A krémes olyan mint gyerekkoromban! Kitűnő íze van a fagyinak,a citrom még a byelvemet is facsarja. A kávé hibátlan,otthon sem főzök kűlönbet a csodamasinámmal. Kint még vásárolunk a bonbonokból,de a fogyasztásunk fagyi,kávé,süti, mindössze 5,110 ft,a dupla! kávé 720 ft,a fagyi 250/gombóc,a krémes -2 db- 580 ft. Jó élményekkel távozunk. Minősités: külőnösen ajánlott Értékelés: 9,5/10 pont
a cukrászda neve százéves, azonban ha belépünk igaz hogy egy kicsit a múltban járunk korhű bútorok és ruhák párosulnak a mai kornak megfelelő minden igényt kielégítő nagyon finom cukrász termékekkel. Aki Gyulán jár igazán megbánhatja, ha ide nem tér be. Mindez még párosul egy egyedül álló múzeumi élménnyel.
Azt hiszem túlzás nélkül le lehet szögezni, hogy a vendéglátóhelyek terén az Indonéz vendéglő megszűnte óta, mely a kilencvenes években felhelyezte Gyulát az ország gasztro-térképére a Száz Éves Cukrászda a legnagyobb turista-attrakció. Kínálata hasonló vagy azonos a Kézműves cukrászdáéval, kicsit eldugottabb helyen van, berendezése más, de nagyon szép.
Van, akit a falfestés színe zavar, de azért a századfordulós atmoszféra megnyerő. A kiszolgálás lehetne kedvesebb. A sütemények a fősodorhoz tartoznak, de jobbak az átlagnál, a csokoládék kitűnőek, különösen az alhokoholosak (van tokaji csúcs, cabernet sauvignonos hordócska, málnapálinkás bonbon, whiskeys praliné meg még vagy 40 féle ínyecség. ) Ha Gyulán járunk nem szabad kihagyni!
2022 10 10 hétfön délkörül voltunk a cukrászdába sajnálom hogy az eladok illetve közülük a fekete hajú erdélyi kinézetű nincs udvarias válaszra nevelve. nem volt kiirva hogy kérdezni nem szabad érdemes lenne a tulajdonosnak próbavásárlot megbizni ellenörzésre és a nem oda valokat eltávolítani mert az hogy drága valami az egy dolog de az udvarias kiszolgálás az már elemikövetelmény lenne.
biztosan nem fogom ajánlani és ha valamikor is arra vinne az utam nem fogom beteni a lábamat nehogy már az eladók beszélgetését megzavarjam. a tulajdonos nézze meg hogy a másik cukrászdába mennyivel több vendég van ugyan abban az időpontba valoszinüleg ott kedvesebbek az eladok. inkább eszek máshol mást és finomat 3 szelet süti árából [moderálva - a szerk. ]
Már többször jártunk Gyulán, de eddig még nem akadtunk rá erre a csodára. Sajnos eldugott helyen van és kivülről teljesen jellegtelen. A teljesen karácsonyi díszben álló tér mögött levő cukrászdán még egy kivilágított fény sem mutatta, hogy hol van. Mivel most felhívták figyelmünket, hogy okvetlenül nézzük meg, igy sikerült megtalálni.
Betérve tényleg szem-szájnak minden gyönyőrűsége fogadott. A felszolgálok korhű ruhákban a berendezéshez illően voltak öltözve. A múzeum is csodálatos és a sütemények is.
Párommal nyitásra érkeztünk. A süteményeket még akkor hordták ki. Kedvas fogadtatásba volt részünk. A megrendeléseket a pultnál kell leadni és a felszolgálo hozza ki akik a 19 század végi ruhákban voltak. A hely is e hangulatot árasztja. A süti és a kv jó volt.
Egyértelmű volt hogy meglátogatjuk a cukrászdát itt tartózkodásunkor. Hangulatos,érdekes a belső,szép bútorokkal,igazán csábító kinézetű sütikkel,és bonbonokkal. A sütik finomak,van bennük bőven anyag,ami miatt elsőre töménynek tűnnek,de gondolom ez azért van,mert nem ilyenekhez vagyunk szokva.
Már tizenhárom éve járok Gyulára majd minden évben. Mindig elsétálok ebbe a 100 éves cukrászdába. Eleinte a barátaimmal vagy a családommal megnéztük a kis ipartörténeti múzeumukat, majd vásároltunk és távoztunk.
De mára annyira megszerettem az ódon hangulatú kávézó helyiségeket, hogy amikor arra járok mindig beülök, vásárolok a csodás csokijukból és ha másért nem is de egy kávét elfogyasztok mindig az évszázados bútorok között. Egy kicsit visszautazok a múltba és elképzelem milyen lehetett akkor egy pipát elszívni és a barátokkal jót diskurálni. A barátaimat is mindig behívom, hogy utazzanak velem vissza az időbe. Köszönet a tulajdonosnak, hogy mind ezt megadja az utókornak.
A nyáron a családommal egy napra elmentük fürödni Gyulára. Ha itt járunk semmiért sem hagynánk ki ezt a cukrászdát. A férjem itt is a megszokott kávéját fogyasztja el. Mi pedig süteményezünk a gyerekekkel. Mindig találunk valami féle újdonságott, amit meg is kóstolunk. Még mindig ízlett is.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.