A cukrászdát 1840-ben Salis András cukrászmester alapította. Az egykori cukrászműhely helyén cukrászmúzeumot rendeztek be. 2004-ben és 2014-ben felújították a cukrászdát. 2004 óta Balogh László cukrászmester és a Kézműves Cukrászat üzemelteti. A Százéves cukrászdában kóstolhatunk minőségi süteményeket, főzött fagylaltokat illetve Cadeau kézműves bonbonokat és csokoládékat.
Pár napos gyulai pihenésünk során városnézés közben bukkantunk erre a cukrászdára. Nagyon meglepett a XIX. századi berendezés: a régi bútorokon kívül a felszolgálók is korhű ruhában dolgoznak. Hétköznap kora délután jártunk ott, amikor kevés vendég volt, csak 2-3 asztalnál ültek.
Sajnos addigra a sós sütemények már elfogytak, csak torták, rétesek és bonbonok voltak kaphatók. 4 féle édességet rendeltünk, pl. gesztenyepürét, 2016-os országtortát és Kardinálist. A gesztenyepüré lehet, hogy előző nap készült, vagy ha aznap, akkor kora reggel, mert a gesztenyecsíkok egy kissé szárazak, kemények voltak, érződött rajta, hogy nem frissen lett elkészítve. A Kardinális állagra jó volt, de számomra túl édes, kissé émelyítő. Az országtorta sem volt igazán könnyed és friss, csak olyan átlagos. Utólag olvastam a neten, hogy milyen patinás, ismert ez a cukrászda, de szerintem nem több egy átlagos cukrászdánál. Az egyedüli különlegessége, hogy egy kis múzeumi rész is található benne, ahol régi cukrászati eszközök vannak kiállítva.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Wellness pihenés keretében voltunk Gyulán. A feleségemel korábban mi már többször voltunk a városban üdülni, de a kislányunk első ízben járt Gyulán, no, nézzünk be. Ez a hely más mint a többi, hiszen nem egy egyszerű vendéglátó ipari egység, hanem gyakorlatilag egy múzeumban költi el az ember a nyalánkságokat.
A feleségem lisztérzékeny, így mindig problémás, de a fiatal személyzet rendkívül előzékeny és segítőkész volt, így hamar kiderült, miből szabad fogyasztania. Én szerettem volna forró csokit inni - annó, régebben mintha lett volna - most nem volt. Sebaj, kárpótolt a sok finomság. Utána elvitelre is csomagoltattunk mindenféle bonbon - szerűséget, amelyekből millió fajta van náluk.
A Gyulán töltött és mindaddig nagyszerű tapasztalatokat, élményeket hozó hétvégénk megkoronázásának szánva, vasárnap délután elmentünk ebbe a híres cukrászdába. Kár volt! Szó szerint és átvitt értelemben is, rossz szájízzel jöttünk el. Hogy nincs unicumos poharuk, ezért Gyulai pálinka feliratú pálinkásban hozzák ki a likőrt, az még hagyján.
Hogy elvitelre vettünk volna a saját készítésű, horoszkópos csokitallérjukból, de éppen a mi csillagjegyeinkben nem volt, az is apróság. Ám az, hogy a belső szalon biedermeier kanapéja olyan hepehupás, hogy kényelmesen nem lehet rajta ülni, majd alig lehet róla felállni, na az már kellemetlen. De ami az igazi csalódás, az a nehezen alulmúlható cukrászati "teljesítmény"! A kínálat egyértelműen lepusztult volt vasárnap délután 4 óra körül, erősen maradék-jelleggel. Mégis megrendeltük az utolsó szelet gesztenyetortát és egy almás rétest. A torta bevonata valami nyúlós gumiszerű anyag volt, kifejezetten gusztustalan. Egyébként pedig a szelet anyaga nehéz, nyögvenyelős és alig gesztenye ízű. A párom sem járt jobban az almás rétessel! A tésztája olyan kemény volt, hogy a süteményes villával nem is lehetett darabolni, kézbe véve harapva lehetett csak elfogyasztani. Szégyen egy ilyen nagy múltú helyre!
Tetszett a cukrászda múzeuma de a sütiktől nem voltam hasra esve és a kiszolgálás sem volt túl barátságos ! Egyhangú és unott kiszolgálók dolgoztak ott . Szép kártyát elfogadnak !
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Barátainkkal töltöttünk Gyulán pár napot. Pár helyet nevezetességet már otthon kinéztünk a neten amit mindenképpen meg akartunk nézni. Ezek közül egyik úti célunk a Százéves cukrászda volt. Kívülről és belülről is nagyon hangulatos korhű kis hely. A kiszolgálás udvarias. A sütik jól néztek ki,de kicsit drágának találtam. A fagyi viszont nagyon finom volt.
A cukrászda hangulatos múltat idéző. A fagyi nagyon finom. A kiszolgáló hölgy kedves és udvarias. Gyulán töltöttünk pár napot természetes volt ,hogy fel keressük a cukrászdát is. Az előtte levő térrel hangulatával múltat idéző. Túlzások nélkül mondom szép és hangulatos a cukrászda és a berendezések csodálatosak. Ott jártunk kor is sok vendég volt.
Idén Gyulán töltöttünk pár napot barátainkkal, még otthon kinéztem jópár helyet, amit úgy gondoltam fel kell keresnünk a városban. Első amit nagyon vártam, az a Száz éves cukrászda volt. Beléptünk és az a hangulat, magával ragadott. A pultban álló fiúk kedvesen fogadtak minket, mondták, hogy nyugodtan nézzünk körbe, aztán majd eldöntjük, mit szeretnénk fogyasztani.
Remek volt, élvezetes. Bent leültünk egy asztalhoz és amig vártunk, megtaláltuk a titkos fiókot, tele szalvétákra írt üzenetekkel. Annyira jó volt, persze, hogy mi is írtunk pár sort! ! :) Gyulán töltött napokban, 3x jártunk a cukrászdában, kipróbáltuk a fagyikat, sütiket, italokat. Minden alkalommal udvariasan, kedves szavakkal szolgáltak ki minket. Jól éreztük magunkat! ! Csak ajánlani tudom! !
Nem mehet el az ember a gyulai 100 éves cukrászda mellett úgy, hogy be ne térne egy sütire. Kevés olyen hely van az országban, ahol a történelem közepén pihenve elmajszolhatunk egy finom süteményt és ihatunk egy jó feketét. Az egész külleme a helynek korhű, a személyzet roppant kedves (csinos) és a kiállítás (múzeum) rész is nagyon egyedi.
Mindenképpen kiemelném a 100 éves tortát, amit biztosan kár lenne kihagyni, illetve a Kamasutra souvenir csokit :) Gyulai kirándulás esetén kötelezően ajánlott megállóhely :)
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már gyanús volt a 100 éves jelző, de mivel nagyon ajánlották, hát megnéztük. A lányok nagyon szépek voltak, az tény. Többek mellett a cukrászda specialitását kértük, gondoltam, abban biztosan nem lehet hiba. Kihozták, és mi neki kezdtünk. Helyesebben csak akartunk, mert a villa bele se ment a süteménybe.
Még ekkor is bizakodtam, hogy biztosan van benne anyag, azért. Kiderült, hogy mégsem azért nem ment bele a villa. A keksz tekerccsel is ez volt a gond. Legalább 1 hete száradhadtak ott. Felejtős volt. Van egy mondás. Ami jól esik, az vagy káros, vagy hízlal. Ez biztosan nem volt káros, se hízlaló. Ami furcsa volt, hogy megkérdezték, hogy finom volt-e. Érdekes. A bp-i vörösvári úti cukrászdában sose kérdik meg, hogy finom volt-e a termék. Mindenki tudja, hogy az az etalon. A 100 éves sütemény után már nem volt kedvünk a fagyijukat is megkóstolni. Csak azt nem értem, hogy ekkora verseny mellett, hogy van bátorságuk ezt megtenni? ! Úgy tűnik, ekkora felvásárló piac mellet, még az egy hétig szétszáradt süteményt is el lehet adni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.