A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
+ A szálloda elhelyezkedése kiváló, csodaszép kilátás, nyugodt környék. A személyzet kedves, segítőkész. Az étkezés a csúcs, az adagok bőségesek, minden igényt kielégítenek. Akkora a választék, hogy akinek ez nem elég, ott már a vendégben van a hiba. - A dohányzás nem megoldott, mert nincsenek dohányzó szobák.
A dohányos vendégek, ezért telefüstölik a nem dohányzó szobát, amit utána kiadnak nem dohányzó szobaként. Az ágyak kényelmén lehetne fejleszteni. A teke pálya nem üzemel, 1 billiárd zsetonért a 600 Ft-ot én nagyon soknak tartom.
Már másodszor töltöttük a Húsvéti ünepeket ebben a szállodában, de most a fiam és a menyem is velünk tartott, mert dicsértük a szállodát és az ár-érték arányt. Most különösen tetszett hogy az étkezésekhez tiszta ivóvizet is korlátlanul adtak , tehát nem kellett külön kérni annak akinek akár anyagi, akár egészségügyi megokolásból csak vizet szabad inni, vagy egyszerűen csak azt szereti.
Javasolnám, hogy a plusz ajándék szolgáltatásoknál lehessen választani a szolárium vagy az infraszauna között. (nem mindenkinek engedélyezett a szauna) Nem volt túl sok választék a svédasztalos vacsora étkezéseknél, de pótolta a választékot hogy minden izletes volt, és gáláns ajándék volt az egyszeri ebéd. Köszönjük, máskor is jövünk, bár szilveszterkor is lenne hasonló ár/értékarányu ajánlatuk.
Igazából pontosan azt kaptam, amire a honlapot átnézve számítottam. Tiszta 80as évek. Talán még Ötvös Csöpi is ugyanazon a szőnyegen lépdelt. A kilátás nagyon szuper. :) A tisztasággal nem volt gond, de a papírvékony falakkal igen. Gyakorlatilag a 2 szobával arrébb történtekben is naprakész lehetett az ember minden erőfeszítés nélkül.
Sajnos a szállodának azon a részén voltunk, ahol nem lettek cserélve a nyílászárók, így kicsit hűvösnek éreztem a szobát. Az ételek nagyon finomak voltak, bár gyakorlott háziasszonyként tudtam, hogy mi lesz a következő nap a menü. (erőleves+pöri= gulyás vagy erőleves+lencsefőzelék= lencseleves)Ez egyébként nem lett volna gond, de a konyakos erőleves ízét nem könnyű elrejteni :) A választékot kevésnek találtam egy szilveszteri csomaghoz. Sajnos a zsiradékkal nem spóroltak. A személyzet kedves volt, de hamar elfáradtak, ami nem is csoda, tekintve, hogy max. 5 arcot láttam a min. 350 főre. Az asztalokat gyorsan leszedték, de az italra sajnos sokat kellett várni. Viszont a programokat egészen jól megszervezték. Minden este volt élőzene! Nagyon is jó minőségű! A környéken szuper sétákat lehetett tenni, aminek örültem. Gesztenyesütés és forraltbor is volt a vendégeknek, jó zene mellett. Ez egy csillagos 5! Wifi viszont csak a huzatos előtérben volt. A bárban az árak elfogadhatóak. Aki egy csendes sok sétával tarkított és kirándulós pihenésre vágyik, annak nagyon is ajánlom, nem fog csalódni.
Tavaly márciusban voltunk a hotelben. A személyzet nagyon udvarias volt. Ételek minősége és mennyisége kifogástalan volt. A hotel egész területét a tisztaság jellemezte. Ami mély nyomot hagyott bennem,az a nagyon hideg vizű medence. Hárman voltunk. Egyedül én rövid időt töltöttem benne.
Akikkel együtt voltunk,hosszabb ideig voltak a vízben és 2 hét masszív megfázás lett az eredmény. Egyébként minden mással nagyon elégedettek voltunk. A környezet is nagyon kellemes,alkalmas gyerekekkel is levegőzésre,különösen a közelben található modern játszótér miatt.
Először voltunk ebben a szállodában. A szoba felszereltsége kicsit hiányos. Az erkély használata nehézkes. A szálloda elhelyezkedése nem szerencsés mert nem a Balatonra, hanem oldalirányba néz az egyik szárny, korlátozza a kilátást a másik vízre néző oldalét is. Vékonyak a falak de a szoba barátságos tiszta.
A személyzet nagyon udvarias és segítőkész. Az ételek változatosak és jóízűek. A wellness rész kellemes, tiszta. A szilveszteri program jól szervezett volt, a vacsora szintén jó ételekkel italokkal volt.
Amivel nem voltunk elégedettek : - erkélyajtó katasztrófális, nők részéről nem üzemeltethető, kinyithatatlan; - nyári időszakra hiányzik a szunyogháló az erkélyajtón; - a földszinti mosdók - vizesblokkok szellőzése nem megoldott, a hallban kimondhatatlan szag uralkodik; - a finnszauna "koedukált" mivolta, megfelelő szakfelügyelet nélkül : 8÷10 éves gyerekek látogathatják, fürdőruha használat nélküli használatra nincsen kialakítva megfelelő öltöző így férfiak és nők egymás előtt félig meztelenül közlekednek, valamint a szauna használata előtt és után a belépők nem használják a zuhanyzót, így a merülőmedence vize szennyezett.
Nagyon szép karácsonyi ünnepeket töltöttünk el a szállodában. Remek ötlet volt a közös karácsonyfa díszítés, a forralt bor, tea és kakaó kiváló volt! Bőséges étkeztetés, finom ételek nagy választékban, mindenki megtalálta kedvére valót (még az én rossz étkű fiam is) A panoráma gyönyörű, a szoba tiszta!
Tényleg, mintha az idő megállt volna a 80-as években (hát egy felújítás nem ártana )de ez minket nem zavart ! ! ! Amit hiányoltam (de végül jó volt így is )a gyerekeknek kialakított játszó sarok ahol a gyerekek ismerkedhettek volna egymással (mert a szállodában sok gyerek volt de nem találkoztak csak az étteremben). Jó volt a mozifilm vetítés és ping pong asztal (a teke pálya katasztrófa de mégis jót játszottunk rajta ). Remek volt ,visszatérnék és ajánlanám másoknak is. Köszönjük !
Pozitívum: F. úr a vendégekre maximálisan odafigyelő direktor. Személyiségével, érdekes programok szervezésével mindenkinek megszínezi az itt töltött napjait. Többet nyújt az elvárhatónál. Negatívum: 1. A foglalás visszaértesítésben ígért ellátást nem teljes körűen biztosították számunkra, mert az érkezés és elutazás napját kivéve minden napra ígértek ebédet is, de az elutazás előtti napon sem kaptunk.
2. Káosz uralkodik a sport eszközök bérlésénél, ami azt eredményezheti hogy a vendég csak az elutazás napján, a számla kiegyenlítésekor szembesül azzal, hány sporteszköz bérlését terhelték rá, esetleg tévedésből, mint a mi esetünkben is volt egy, de ezt akkor már lehetetlen bizonyítani. Azonban nem jelentett akkora kárt, hogy érdemes lett volna egy mondatnál többet foglalkozni vele. Összességében elégedetten távoztunk.
Tetszett, amit 4 csillaggal vagy annál többre értékeltem. Ami részünkről komoly kifogás az az, hogy a jó minőségű és ízletes ételek, nem a megfelelő hőmérsékleten (hidegen vagy langyosan)kerülnek a vendégek elé. 42 éves szakmai tapasztalatom szerint a kollegák (séf, felszolgálók, teremfőnökök) esetleges hanyagsága miatt fordulhat ez elő.
Külön dicséretet érdemel a személyzet vendégekhez való hozzáállása, ami emeli a szálloda minősítését! Amint lehetőségünk lesz rá, visszatérünk Önökhöz.
A hotel épülete átlagos, a szobánk nem túl tágas, de aludni elég volt. A fűtés hagy némi kívánni valót maga után, nem mondhatnám, hogy a szobában kellemes meleg volt, viszont a radiátor igen hangos. Az étterem bő választékkal, ízletes ételekkel látott el minket. Rossz időben házon belül is sok lehetőséget találtunk az idő kellemes eltöltésére. Összességében jól éreztük magunkat.