Magyarország harmadik legnagyobb városától, Miskolctól 10 km-re, a Bükk-hegység keleti részén, három hegy által körülvett festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. Az 1927-30 között, eklektikus stílusban épített kastélyt függőkert és hatalmas park veszi körül.
A Szinva patak völgyére és a Hámori tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi az épület közvetlen közelében levő Szinva patak vízesésének moraja.
Gyönyörű környezetben ragyogó fekvésű,egyedülálló elegáns,patinás szálloda. A teraszosan kialakított külső,valamint a szálloda épülete által körülzárt belső park kertészeti remekmű. A szálloda egyik oldalán egy vízesés,a másik oldalán a Hámori tó,szemet gyönyörködtető látvány.
Az ételek minősége és milyensége sokat romlott az elmúlt évekhez képest, nem volt igazán olyan étel amire azt mondjuk, juj ez nagyon finom volt. Két alkalommal voltunk már ez előtt is itt és akkor mindig volt ilyen. A választék is rosszabb volt mint régebben, pl nagyon hiányzott reggel a sült bacon szalonna, a frissen sült tükör tojás, este a frissen sütött húsok.
A wellnessből nagyon hiányzik a meleg víz és a gyerekeknek valami élmény ami megtartaná őket, hogy játszani tudjanak. Egy kis csúszda , egy 2m*3m-es lapos műanyaglap a medence felső szélétől az aljáig lépcsővel ellátva. Egy -két kis elefánt ami nyomásra kilöveli a vizet stb. Egy kicsit ha nagyítanának a medencén az sem ártana. A felújítás nagyon szép lett csak a részletekre jobban oda kellene figyelni. Híába a szép munka ha a szélek nincsenek szépen eldolgozva, letakarítva, nem lesz meg a jó összhatás, ami nem a pénzen múlott csak az odafigyelésen /Minőségi átvétel/. A többi terület kifogástalan ajánlom mindenkinek!
Csodálatos környezet, nagyon kedves személyzet. Wellness rész valóban a pihenést szolgálja, tiszta, sokszínű lehetőséggel. Ételek szinte kifogástalanok, finom ízekkel. Rengeteg látnivaló a környéken, mindenhol kedves emberekkel.
A szoba tiszta volt, rendezett, de kisebb, mint amire számítottunk, főképp, hogy kutyával érkeztünk. A reggeli kiváló volt, a vacsora azért nem éri el egy négycsillagós szálló az osztrák színvonalát, bár a második este sokszínűbb és ízletesebb volt a választék.
A vacsorához a szólló szimvonala és jellege miatt érdemes lenne egy minimális öltözködési kódot bevezetni (férfiaknak ing, nőknek kis ruha vagy szebb nadrág, strandpapucs mellőzése).
Tökéletes volt minden , egyetlen aprócska megjegyzés, hogy azokban a szobákban, ahol nincs erkély, nyári időszakban nem igazán lehet megszárítani a fürdőruhákat és a törölközőket. De imádtam minden percét. A személyzet roppant előzékeny és kedves, a konyha inkább hat csillag, mint öt.
Régi, patinás békebeli szálló,a mai kornak megfelelő kényelmi felszereltséggel, méltó hírnevéhez. Gyönyörű környezet, remek fekvés. Érdemes felmenni a toronyba és megnézni a szálló történeti kiállítást, no meg a kilátást. Profi személyzet, kedves családias hangulat a nagy méretek dacára.
A szálloda csodálatos környezetben helyezkedik el. Nagyon sok látnivaló található a környéken. A szálloda kívül-belül nagyon szép. A személyzet udvarias,segítőkész. A wellness szolgáltatással meg voltunk maximálisan elégedve. Gyerekbarát. Csak ajánlani tudom.
Április elején töltöttünk itt 3 remek napot. A foglalás visszaigazolása rekord gyorsasággal történt, ahogy letettem a telefont, már jött is az e-mail, majd érkezés előtt welcome e-mail on- line bejelentkezési lehetőséggel. A szálloda a 30-as évekbeli állapotában tündököl, közösségi terei pompásak, a wellness részleg a nagy számú vendéghez képest is elég.
A személyzet profi, a kiszolgálás magas szintű. Az étkezéseknél nem érződik az olcsóságra törekvés, mint sok svédasztalos helyen, az ételek egy része drága és minőségi alapanyagokból készül, a kínálat bőséges, így az sem baj, ha egy-egy étel nem a legjobban sikerül. A rozé kacsamellet hideg előételként nem túl szerencsés tálalni, mert így elég nyersnek és rágósnak tűnik, a borjúsült is kicsit szárazra és rágósra sikeredett, de ez már csak az én gurmankodásom. Az egészséges táplálkozás hívei sem maradnak éhesek, köretként párolt vagy sült zöldség mindig volt, csakúgy mint halétel. A környezet gyönyörű, a levegőt harapni lehet. Nem olcsó hely, de a szolgáltatás színvonalához képest érték-arányos, így bízunk benne, hogy jövőre újra el tudunk jönni.
Kiválóan éreztük magunkat minden szuper volt. A személyzet nagyon szolgálatkész volt. Az étkezés pazar volt. A HANGULAT FELEDHETETLEN. Hamarosan ismétlünk.