Magyarország harmadik legnagyobb városától, Miskolctól 10 km-re, a Bükk-hegység keleti részén, három hegy által körülvett festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. Az 1927-30 között, eklektikus stílusban épített kastélyt függőkert és hatalmas park veszi körül.
A Szinva patak völgyére és a Hámori tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi az épület közvetlen közelében levő Szinva patak vízesésének moraja.
Nincs még egy ilyen gyönyörű helyen fekvő szálloda Magyarországon, mint a lillafüredi Hotel Palota! Olyan, akár egy mesebeli kastély. Mindhárom étteremnek sajátságos hangulata van, és nagyon finoman főznek! A wellness részleg kiváló, hangulatos, megnyugtató. Az egyik szauna közvetlenül szabadtérre nyílik, ott van a merülő medence is.
Nagyon izgalmas az élménymedencéből nézni a szálló tornyait, illetve esténként a csillagos eget. A szobák kényelmesek, gyönyörű a kilátás a környező hegyekre, illetve a Hámori-tóra. Már többször pihentünk a hotelben és idén ősszel bejárhattuk az újonnan elkészült "Függőkerteket", amelyek a szálloda alatt vannak kiépítve. Innen lehet megnézni Magyarország legmagasabb vízesését is. Lehet még csónakázni, vízi biciklizni, túrázni, érdekes barlangokat bejárni. Egy szóval se szeri-se száma a látnivalóknak. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a romantikus hotelt!
Lillafüred nagyon tetszett. A táj csodálatos volt, így ősszel. A Palota Szállóval nagyon meg voltunk elégedve. A személyzet is aranyos volt. Nagyon kellemes volt a kandalló mellett borozgatni. Nagyon jó élményem van, mivel a születésnapomat itt töltöttük. Az ételek az italok fenségesek voltak. Az Anna barlang is érdekes volt.
Régi tervezett uticélunk volt Lillafüred . Szeptember elején töltöttünk 5 nagyon kellemes napot a Palotában ! A kisvasutak napján érkeztünk amely gyerekkori élményeket idézett vissza ,séta után nagyon finom sültpisztrángal . A szálloda egy igazi Palota hangulatát idézi a mai kor kényelmével . Szoba étterem wellness park minden tiszta csendes .
Ételek finomak bőségesek kiszolgálás odaadó . Wellnes jó höfoku vizek ,szaunák . Szép sétáló utak romantikus csónakázás . A közeljövóben biztosan visszatérünk még Feleségemmel .
Régóta terveztünk ezen a gyönyörű helyen egy pár napos pihenést. Maradandó élményekkel gazdagodtunk. A szálloda belső szépsége lenyűgöző, a park és a sétány páratlan látvány. A Hotel dolgozói maximálisan segítőkészek és udvariasak voltak. A változatos és kitűnő ételek fokozták megelégedettségünket.
Kirándulásaink és erdei sétáink után a színvonalas wellness-részlegben "új erőre" kaptunk. Aki itt tölt el pár napot garantáltan nem csalódik. Üdvözlettel: Pechó András és Neje
A szálloda meseszép környezetben, a vízesés és a hámori tó közvetlen közelében. a wellness részlege minden igényt kielégít. Kiemelném a több éttermet,ahol mindenféle gasztronómia megtalálható. Különösen a mátyás király étterem, a lantszóval, koronával és kézzel evős királyi lakomáival. A szobák tiszták, a személyzet udvarias.
A szálloda a várakozásnak majdnem megfelelt. Két dolog volt amivel nem voltunk megelégedve teljesen. A kisebbik problémánk a szoba mérete volt, ami szerintünk kicsi volt, és ezáltal elég kényelmetlen is. Ebbe beletartozik a szekrény mérete is, és az erkély hiánya is.
A második és sajnos sokkal komolyabb problémám a wellnes részleg, és azon belül az élménymedence víztisztaságával volt. Az utolső előtti napon(aug. 19-én) elromlott a víztisztitó berendezés automatikája, és többször láttuk, hogy az úszómester úr kézzel próbálta beindítani. Ez párszor sikerült is , de a végén már olyan zavaros volt a víz a sok fürdőző miatt, hogy valószínű ott sikerült egy olyan baktériumot összeszednem, amitől 4 napig komoly bélfertőzésem volt. Talán szerencsésebb lett volna vagy lezárni az élményfürdőt, vagy kihívni a gyors szolgálatot. E miatt a 4 + csillag kissé megingott. Ami viszont csúcsminőség volt az a konyha, az étkezés minősége, a választék kiválósága, a személyzet hozzáállása és profisága, ez igen magas színvonalú volt.
Az ételválaszték kiváló, itt mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő fogásokat. A kiszolgálás is kiváló. Nagyon tetszett a wellness részlegbe a csendes wellness rész. Nagyon szép a környék,a szálloda parkja is csodálatos, csak azt sajnálom, hogy a függő kertet nem nézhettük meg, mivel folynak a felújítási munkálatok, de nem baj majd jövőre.
A szálloda gyönyörű, a személyzet előzékeny, a szoba takaros. Mindennel meg voltunk elégedve, jól éreztük magunkat. Egy kis hiányosságra szeretném felhívni a figyelmet, egyes szolgáltatások díjai(szervizdijak, sport szolgáltatás díjai )nincsenek sehol egyértelműen fetüntetve, hogy plusz költéséggel járnak (és mennyivel) vagy a szobaárban benne vannak.
Egy téli hosszú hétvégét töltöttünk el itt, ami felejthetetlen élmény maradt felnőttnek, gyereknek egyaránt. Udvarias, segítőkész, mindig mosolygó személyzet, minden igényt kielégítő étel-ital választék, a kikapcsolódási lehetőségek számtalan formája. . . sorolhatnánk a pozitív dolgokat hosszasan. Nagyon jól éreztük magunkat!
Gyönyörű helyen van. 2010 őszén voltunk 3 napot a szállodában és tökéletes volt minden.A hálószoba erkélyéről este rókát lehetett látni próbált észrevétlenül körbejárni de nem zavartatta magát ,hogy mi nézzük fentről. Ez volt a legjobb pihenésünk az országban a többinél mindig voltak kisebb problémák .