Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesd bemutatkozása
A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesden, az Európa-szerte elismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában található. Vendégei együtt találják meg itt a rehabilitációt a fürdés élményével, a rekreációs kezeléseket a különböző aromás fürdőkkel, valamint a konferenciák, rendezvények kiváló helyszínét.
A szobában apróbb javításra szoruló dolgok (Wc-papírtartó, Tv-készülék nem megfelelő képe) nem kerültek megjavításra egyik vendég szobafoglalásától a következő vendég érkezéséig. A kapott szoba a másik szobával közös erkéllyel rendelkezett, ami kissé kellemetlen volt, a két szobát egy ajtó választotta csak el egymástól, az ilyet inkább nagy családoknak kellene kiadni, mint pároknak.
Kellemes meglepetés volt az italkupon vásárlás lehetősége, a szoba késői elhagyásához járó ebéd, a személyzet maximális kedvessége. Ez a szép szálloda megérdemli, hogy a vendégei megtiszteljék a vacsorát megfelelő öltözékkel. Ha valamelyik vendégnek ez nem egyértelmű, nyugodtan fel lehet hívni a figyelmét kedvesen, de határozottan. Az ételek finomak , táplálóak, különlegesek .
Ami jó volt: - nagyon közel van a Zsóry fürdőhöz - a pótágyon is minőségi, kényelmes matrac volt, ez ritka - a wellness-részleg szép és tágas, van fedett és nyitott része is Ami nem tetszett: - a szobát nem tudtuk 14,45-kor elfoglalni (hivatalosan 14 órától lehet) - vizes cigarettacsikk a szemetesben hagyva, nagyon büdös volt - családi szoba egyik szobáját kaptuk, szimpla ajtó volt a másik szoba felé, a tetején óriási réssel, hallottuk a szomszédokat - közös volt az erkély, így egyik szoba lakói sem merték igazán használni - a televízióadás minősége rossz volt, sokszor szakadozott, pixelessé vált a kép - a (szoba sarkában álló) légkondícionáló-berendezés nem hűtötte ki a szobát - a reggeli és a vacsora nagyon középszerű volt, a pincért nekünk kellett megkeresni, hogy italt rendelhessünk a vacsorához - az étkezési idő utolsó órájában (! ) már nem hoztak ki új ételadagokat, a maradékból lehetett választani - a hotel 4*-os (! ) - reggelinél a kenyérnemű nagyon gyorsan elfogyott, nem töltötték újra - kevés és szűkös a parkolási lehetőség a hotel kerítésén belül és nehéz bemanőverezni a parkolóhelyekre
A személyzet közvetlen, barátságos, segítőkész. Tisztaság jellemzi az egész szállodát. Ételek finomak, bőségesek és változatosak, ahogy fogyott úgy töltötték folyamatosan. A medencék tiszták és bőségesek gyerekes családok részére is. Egy negatívum volt, hogy a wc-t magasnak találtam.
Tisztaság a szobában hagy némi kívánnivalót, a parkoló kevés a wellness a teltházzal kicsi,a ételek nagyon finomak igaz a kerthelyiségbe magunknak terítettünk az asztalt.Hétvégén karaoke buli van a szomszédban olyan hangos és zavaró mintha a szobába játszanának.
Jó színvonalú, szolgáltatású szálláshely. A recepció korrekt, gyors, udvarias. A személyzet kedves, szolgálatkész. A szobánk kényelmes, jól berendezett. Az éttermi választék nagyon bőséges, az ételek finomak, a választék bőséges! A wellness részleg sok szolgáltatást nyújt.
A medencék többféle hőmérsékletűek, de a kapcsolt külső medence vizének hőmérsékletét kívül kellene ellenőrizni! A napvédő ponyvákat ki kellene javítani! A frissítő vizitorna jó ötlet, jól összeállított gyakorlat. (A napi karbantartásra jobban oda kellene figyelni. Szinte minden magyarországi szállodában gond van a zuhannyal, itt is lekonyult a rózsa a fali tartóban. A zuhanyfülke ajtaját mi akasztottuk vissza, az alsó görgőket be kellene állítani! ) Összességében nagyon jól éreztük magunkat. Először voltunk itt, de - reméljük, -nem utoljára!
Alapvetően rendkívül magas színvonalú, kényelmes szálláshely. A wellness tágas, saját gyógyvíz áll rendelkezésre. A beltéri medencék mellett kültéri medencerész is van "dögönyözőkkel". Az éttermi választék széles, a kiszolgálás figyelmes, a szobák kényelmesek. Innem még magába a gyógyfürdőbe sem vágyakozik az ember, annyira összkomfortos a szolgáltatás.
Nem akartunk túl messzire utazni, ezért esett a Balneora a választás. Részben volt jó döntés, mert a gyógymasszőr kitünő volt, nagyon értette a dolgát és igazán jó kezeléseket kaptunk. Gondunk a medencék vizének hőmérsékletével volt, mert főleg a benti-kinti összekapcsolt medence vize nagyon hűsnek bizonyult.
A Hotel szolgáltatása, rendkívül megnyerő volt. A wellnes részleg reggeli 7 órai nyitása maximális megfelelő. A nyitáskor, valamennyi wellnes élmény működik, megfeleő hőmérséklettel, és szolgáltatással. A szauna felöntések, plusz szolgáltatás fizetése mellett rendkívül korrekt módon történt.
A hotel sajnos nem nyerte el a tetszésünket. A recepció személyzetétől már érkezésünkkor sem kaptunk egy csepp mosolyt sem, de egész ottlétünk alatt sem változott ez semmit. A hotel elég elavult, ahhoz képest, hogy 4 csillagot kapott valaha. Az egész szálloda kárpitja koszos, kopott.
A szobákban is, ráadásul a tapétán és a lámpán is hatalmas barnásvörös foltok voltak. A zuhanykabint nem lehetett behúzni, és egész éjjel csöpögés volt hallható a fürdőszobából. Az ételek változatosak, ellenben rettenetesen sósak. A liftre mindig sokat kellett várni, a mosdót pedig alig lehet megtalálni a folyosón. Egyedüli pozitívumként a felszolgáló személyzet kedvességét tudnám kiemelni, becsüljék meg Őket, mert ritkán találkozni ilyen hozzáállással a vendéglátásban.
Kaptunk egy szobát, ahol a zuhanyzó tele volt penésszel, fekete penészes volt a zuhanytálca, csupa vízkő és retek a zuhanyrózsa és a kabin. Lementünk a recepcióra, ahol kértünk egy másikat. Abban a fürdőben szintén penészes volt a zuhanyzó, mindenhol a mocsok uralkodott és láthatóan nem volt kitakarítva.
A recepciós hölgy közölte, hogy hát ez pedig nem is annyira vészes, mint az előző volt, de hívnak nekünk egy takarítót. A takarító 5 percig sikált valamit, aminek eredményét nem láttuk, ezért ismét próbáltunk egy tiszta szobát kérni. Egy magasabb árfekvésű szobát kaptunk 3*-ra, aminek a fürdőszobája szintén penészes volt, a tálca tele fekete penésszel, a földön hajszálak hevertek. Ez volt az a pont, amikor kiborultunk és visszakértük a pénzünket és keresztünk egy másik szállodát. Csalódás, ez nem egy 4*-os szállodától megszokott állapot. . .