Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesd bemutatkozása
A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesden, az Európa-szerte elismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában található. Vendégei együtt találják meg itt a rehabilitációt a fürdés élményével, a rekreációs kezeléseket a különböző aromás fürdőkkel, valamint a konferenciák, rendezvények kiváló helyszínét.
Kellemes környezetben, kedves, barátságos, szállodai dolgozókkal találkoztunk az itt töltött napokban. Maximálisan segítőkészek voltak, bármilyen kéréssel fordultunk hozzájuk. Nekem különösen tetszett, hogy mindenki mosolygós volt az étkezésekkor, a wellnessben és a recepción egyaránt.
Az elhelyezést azért értékeltem "csak" jónak, mert talán a gyógyvíznek tudható be, de a szobában és a folyosókon furcsa, kicsit vegyszeres szagot éreztünk, bár ez sem volt zavaró mértékű. Ami az ételeket illeti: változatos és rendkívül ízletes volt mind a reggeli, mind a vacsora. Maximálisan elégedettek voltunk a választékkal is. Összességében nagyon jól éreztük magunkat.
Több alkalommal jártunk a szállodában. Modern,kellemes hotel, de teltházas időszakban a wellness részlege kimondottan kicsi,élvezhetetlen. Zsúfolt,nincs elegendő hely a pihenőágyaknak, ennek megfelelően állandóan kevés a lehetőség egy-egy ágy megszerzésére. Azok is egymásba érnek,nem éppen relaxálásra,pihenésre alkalmasak.
A medencék a szálló kapacitásához viszonyítva meglepően kicsik. Az étel kínálat a kezdeti időszakhoz viszonyítva jelentősen javult és bővült. A szobába nem volt bekészítve köntös! ! ! ! Külön kellett órákat várni rá. Nincs külön gyerekmedence,így az élménymedencében játszanak a gyerekek. Ami szintén kicsi. Arányokkal van probléma,ami jelentősen csökkenti az élvezhetőséget,pihenést.
Három éjszakát töltöttünk a Balneoban. A szállodával meg voltunk elégedve. Kedves, segítőkész a személyzet. A wellnessben a medencék sajnos kicsik, de azért elfértünk. Ami jobban zavart, hogy a gyógymedencék nem elég mélyek, ülve csak derékig érnek. Az étteremben a svédasztalos étkezés megfelelő volt, de javasolnék egy-egy hagyományos fogást is, hagyományos ízekkel. Az italok elég drágák. Összességében jól éreztük magunkat. Köszönjük
Szeptemberben 6 napos őszi csomagot vettünk. A Zsóri gyógyfürdő miatt mentünk ide ,mert nagyon jókat halottunk róla. A szálloda nagyon újszerűen van kialakítva,mert a bejárat mellet a hallban van az étterem,tehát ha belépünk a szállóba ételszag fogad.
A szobánk jó volt csak nem volt elég világos,a kabátoknak nem volt akasztó pedig hely lett volna,a "tv " számítógép monitoron volt megoldva,és kicsi erre a férjem allergiás. A konyha nekünk nem ízlett,nem voltak összehangolt jó fogások,és nem volt gusztusosan tálalva. A reggeli minden nap ugyanaz volt,semmi változatosság. A személyzet nagyon előzékeny és kedves volt, a wellness rész jó bár az élmény medencében 1 hét alatt nem sikerült a masszírozót kipróbálni. A fürdő és gyógyvíz isteni,ezért megérte elmenni.
A szobák a kinti éjszakai minuszok ellenére fűtetlenek voltak. Nagy nehezen tudtak egy hősugárzót adni, ami az egyik alkalmazotté volt. A wellness (fürdő) részleg egy ekkora szálloda méretéhez képest kicsi. A gyógyvizes 2 medence kb. 40-50 cm "mély", területe kicsi. Ha a medencepadjára ül az ember, akkor a lábát térdig áztathatja.
Lehet, h így tervezték és a medence aljára kell ülni, a pad részre meg könyökölni, de így igen vicces, kb. egy gyermek pancsolónak felel meg. Máshol ha a medence padra ül az ember, akkor majdnem a válláig ér a víz. Az ételek viszont kimondottan finomak voltak.
A személyzet az elsőtől az utolsó percig figyelmes és szolgálatkész volt. Az ételek változatosak voltak, a szolgáltatások pedig kifogástalanok. Egyetlen problémát az internet okozta, ami talán a szolgáltató hibája, de akkor váltani kell. Az építésnél elméretezték a fürdőszobai berendezések magasságát, kedves ötlet volt a fellépő bekészítése.
A megvásárolt csomagajánlatban volt az útra szendvics ígéret, amit nem kaptunk meg, bár igazán nem is volt szükség. Nekem, mint szervezőnek az Önökkel való kapcsolattartás volt a legnehezebb, mivel késve, és többszöri telefonsürgetésre válaszoltak csak kérdésemre, kérésemre. A visszaigazolás 23-i kezdésre 24-én érkezett meg, az utolsó módosításomra pedig semmi válasz nem volt, ami nem lenne baj, ha legalább a szálloda értesült volna a módosításról. Remélem észrevételeim segíti további munkájukat, amit építő jelleggel tettem! Zomboriné Veress Ilona
Négy napot töltöttünk a szállodában. Igazán pihentető volt számunkra. Tisztaság és kényelem finom ételekkel fűszerezve. Egy apró észrevételt jegyeznék csak meg. Sajnos a szauna részleg csak kilencig volt nyitva. A személyzet kedves és figyelmes volt. A szoba kényelmes és jól felszerelt. Szívesen ajánlom mindenkinek és amint lehetséges újra elmegyünk.
Szeptemberre kiürült a nyaralóhely, ingerszegénnyé vált. Egy-két kisebb, pár órás túraajánlattal is élhetett volna a szálloda be,mutatva a környék nevezetességeit. (Pl:Hadas szervezett megtekintése, Noszvaj, bogácsi pincesor, Cserépfalu stb. ) Netán transzfert szervezhettek volna a városba és vissza, mert a tömegközlekedés erősen kifogásolható.
A víz kiváló, kollégák udvariasak, és jó hangulatot teremtettek. A gyerekzsivaj nem hiányzott, nem zártuk ki, hogy idővel visszatérünk. Hiányzott egy jó borozó, akár Eger környéki, vagy tokajvidéki borokkal.
Már többször voltunk a szálloda vendégei, mindig meg voltunk elégedve. A kényelem, az ellátás, a tisztaság nagyon jó, bátran ajánlom mindenkinek, aki pihenni, feltöltődni szeretne. Két apró észrevétel, ami viszont nem tetszett, de szerintem ez egyedi eset. Mivel tele volt a szálloda, így az egyik reggelinél előfordult, hogy nem volt tiszta kistányér a tálaló pultnál.
Az asztal alatt találtam egy lapos tányért és mivel másnál is láttam ilyet, így elővettem, mire az éppen akkor odaérkező személyzet, bár udvariasan, de rendre utasított, hogy a szálloda szabályzata, hogy reggelihez, csak kistányért lehet használni. A másik eset, hogy a szobánk éppen a bejárati oldalon, az első emeleten volt, és a dohányozni érkező társaság zajos nevetését, beszélgetését éjjel ½ 2-kor is végig kellett hallgatni. Semmi baj a vidámsággal, csak tiszteletben kellene tartani a mások nyugalmát. Ha éppen nagyobb rendezvény van a szállodában, akkor esetleg úgy elhelyezni a szállodába érkezőket, hogy azok kölcsönösen ne zavarják egymás pihenését.
Érkezésünkkor gyorsan és udvariasan álltak rendelkezésünkre a recepción pár perc mulva már a szobánkban pihenhettük ki az út fáradalmait. Nyugdíjas léttünkre akciókban évente több szállodában megfordulunk, ilyen nagy és jól felszerelt fürdőszoba nagy meglepetés volt. A Wellness- ben nagyon hiányoltuk a gőzkabint ami nemüzemelt.