Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesd bemutatkozása
A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesden, az Európa-szerte elismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában található. Vendégei együtt találják meg itt a rehabilitációt a fürdés élményével, a rekreációs kezeléseket a különböző aromás fürdőkkel, valamint a konferenciák, rendezvények kiváló helyszínét.
3 éjszakát töltöttünk el párommal a hotelban. A wellness részleggel és az éttermi ellátással, valamint annak személyzetével elégedettek voltunk. A szobánkkal kapcsolatosan azonban jónéhány minőségi kifogás merült fel. A fürdőszobában a zuhanykabin ajtaja bedőlt, a falba szerelt wc-papír tartó szétesett, a szobában nem működött a telefon és egész ott tartózkodásunk ideje alatt nem javították meg.
Átlagos magasságúak vagyunk, ezért a túl magas wc, valamint mosdó használata kényelmetlen volt számunkra. Szerettünk volna másik szobát, de a megmutatott további 5-6 szobában is hasonló problémák voltak. Egy 4*-os hotelban ez véleményünk szerint megengedhetetlen.
A hotel Balneo valaha nagyon is megérte a 4 csilagot de sajnos az idő vas foga és a túl vállalások ilyen erősebb időszakokban meglehetősen alul múlták mindenki elvárásait sokakkal beszélgetve ott a helyszínen. Még a személyzet is belátta tudta hogy nincsenek felkészülve a telt házas üzemre sem létszámban sem helyi adottságokban stb.
. stb. . Sok a megrongálódott meghibásodott dolog a szobákban és a welnnes részlegen is,amikre nem fordítanak vissza anyagiakat majd egyszer csak. . . . sokkal inkább felelne meg most egy 3pluszos besorolásnak a 4 est sajnos biztosan nem kapná meg ha most ellenőriznék ujra őket. . .
Tetszett, hogy volt a szállodában helyben elég széles skálájú wellness szolgáltatás, azonban nem tetszett, hogy nagyon zsúfolt volt a szálló, rengetegen voltak a medencékben, a gőzfürdő nem működött és harcolni kellett a medencék körül a nyugágyakért. A szoba tágas volt, az ágy nagyon kényelmes, a teraszon azonban csak egy szék volt, holott ketten szálltunk meg a szobában.
A tisztaság rendben volt, de a szekrényajtók a szekrény lejtése miatt ide-oda csúszkáltak, nem lehetett normálisan behúzni a tolóajtókat. A fürdőszobában a WC olyan magas volt, hogy még lábujjhegyről is alig értük fel, pedig a férjem is és én is elég magasak vagyunk. Az utolsó napon vettük észre a recepción, hogy egy üveggömbből ajándék cédulát lehetett volna húzni a megérkezésünkkor. Erre a recepciós hölgy a megérkezéskor nem hívta fel a figyelmünket, így nem is tudtunk élni ezzel a lehetőséggel. A reggeli és a vacsora bőséges és választékos volt, azonban, ha elfogyott valamelyik étel, akkor nagyon lassú volt a pótlása. Gondolom, hogy szintén a zsúfoltságnak tudható be, hogy nagyon sokan voltak egyszerre az étteremben, és amikor az asztaltól eltávozott valaki, akkor csak nagyon sokára, vagy egyáltalán nem történt meg az újra terítés, volt olyan eset, amikor magunknak kellett másik asztalokról össze szedegetni a terítéket, mert hiába szóltunk, nem jött senki megteríteni. Kávé rendeléskor a kávéhoz sem kekszet, sem csokoládét, de még vizet sem szolgáltak fel, pedig úgy gondolom, hogy egy ilyen négy csillagos szállodában, ahol nem olcsó a kávé, ez azért belefért volna. Összességében azért jól éreztem magam, de őszintén elmondva vannak hiányosságok a szállodájukban, remélem, hogy az észrevételeimmel tudtam segíteni.
Igazából nagy várakozással teli szoktam elindulni egy ilyen kis pihentető wellnesre, bizva abban, hogy semmi nem fogja megzavarni kikapcsolódásomat, annál is inkább, mivel nem keveset fizetek érte. Megérkezésünkkor a recepciós kis hölgy lehetett volna egy kicsit kedvesebb, segitőkészebb, mivel most voltunk itt először, örül az ember, ha szivesen tájékoztatják.
A masszázsok kiválóak voltak, a szolgáltatások minőségében volt egy kis hiba, a négy **** hagy némi kivánnivalót maga után,az ételek jók voltak, tulajdonképpen kellemesen telt a 4 nap, jól éreztük magunkat. Fogom ajánlani a helyet ismerőseimnek, minden bizonnyal nem vagyunk egyformák! Mindenkinek más a véleménye.
A személyzet udvarias és segítőkész volt. A wellness részleg sajnos már nagyon "lelakott" volt. Nem működött az egyik gőzkamra, jégkamra. A kiírt vízhőfokok meg sem közelítették a valóságot, hiszen sokkal hidegebbek voltak. Kérdésünkre azt mondták, nem is lesz meleg, mert elromlott a kazán. A víz koszos volt, mindenféle érdekességek úszkáltak benne!
Az ételekkel nem volt gond, bár néha vadászni kellett főleg a desszertre, csakúgy mint a tányérra és a kávéskanálra! A gyermekkel érkezőknek egy elég ingerszegény játszószobácska jut így sokáig nem tudják élvezni az ottlétet. A gyermekeknek mindösszesen egy medence jut, de az sajna hideg így hamar lila szájjal és kocsonyaként remegő törpével kell szembesülnie a szülőnek. Már többször jártunk itt, legutóbb két éve és mindig jól éreztük magunkat, de most szembetűnő a színvonal és minőség romlása. Összességében középszerű és átlagos volt a szálloda és szolgáltatása, ezért ajánlani nem fogom másnak.
Maga a környezet nem, viszont a Hotel Balneo nagyon tetszett Zsóri fürdőn. Finom volt az étel, kellemes hangulatú a wellnes rész és kedves a kiszolgálás. Aki pihenni és fürdőzni megy, azoknak jó szívvel ajánlom, ám aki szeret kicsit jönni-menni, kirándulni, partizgatni, azoknak Mezőkövesd szerintem nem a legoptimálisabb választás.
A 4 csillagos hotelből eltünt a londíner. Rossz a jégkamra, a gőzkamra a wellness részlegben. A gyógyvízes medence túl meleg, az élménymedence túl hideg. Törölközőért könyörögni kell, szaunalepedő nincs. A szobaajtó elektomos zárja rossz, a zuhany rossz és nem folyik le. A reggelinél nincs látványkonyha.
Szeptemberben 6 napos őszi csomagot vettünk. A Zsóri gyógyfürdő miatt mentünk ide ,mert nagyon jókat halottunk róla. A szálloda nagyon újszerűen van kialakítva,mert a bejárat mellet a hallban van az étterem,tehát ha belépünk a szállóba ételszag fogad.
A szobánk jó volt csak nem volt elég világos,a kabátoknak nem volt akasztó pedig hely lett volna,a "tv " számítógép monitoron volt megoldva,és kicsi erre a férjem allergiás. A konyha nekünk nem ízlett,nem voltak összehangolt jó fogások,és nem volt gusztusosan tálalva. A reggeli minden nap ugyanaz volt,semmi változatosság. A személyzet nagyon előzékeny és kedves volt, a wellness rész jó bár az élmény medencében 1 hét alatt nem sikerült a masszírozót kipróbálni. A fürdő és gyógyvíz isteni,ezért megérte elmenni.
A szobák a kinti éjszakai minuszok ellenére fűtetlenek voltak. Nagy nehezen tudtak egy hősugárzót adni, ami az egyik alkalmazotté volt. A wellness (fürdő) részleg egy ekkora szálloda méretéhez képest kicsi. A gyógyvizes 2 medence kb. 40-50 cm "mély", területe kicsi. Ha a medencepadjára ül az ember, akkor a lábát térdig áztathatja.
Lehet, h így tervezték és a medence aljára kell ülni, a pad részre meg könyökölni, de így igen vicces, kb. egy gyermek pancsolónak felel meg. Máshol ha a medence padra ül az ember, akkor majdnem a válláig ér a víz. Az ételek viszont kimondottan finomak voltak.
Sajnos otttartózkodásunk 4 napja alatt nem lehetett a tv adását fogni, és a szobánkban a mobilnetet sem tudtam használni. Jó lenne, ha erre sikerülne a szállodának kitalálnia valamit, hogy amíg a szolgáltató a hiba elhárításán dolgozik, a vendégek legalább a földi néhány csatornát nézhetnék.
A szoba nem volt rendesen kitakarítva, szőlőszemeket és szívószálat találtunk a szőnyegen. A vacsora alatti élőzene szintetizátorral és egy énekessel túl hangos volt, a dalok megválasztása pedig igénytelen, héha inkább mulatós műfaj. 4 csillagos besorolásnál ezt nem tartom elegáns megoldásnak.