Barátainkkal voltunk egy ünnepi vacsorát töltöttünk el. Szép estét töltöttünk el együtt,az ételek finomak voltak, természetesen mindannyian csülköt fogyasztottunk, csak másképp elkészítve,finomak voltak bôséges mennyiséget kaptunk. Utánna desszerteket fogyasztottunk , kellemes házi ízű palacsintát,és finom fagyi melyhez.
Már többször elhaladtunk Miskolcon ez előtt a főút mellett álló csárda mellett. Kivülről nem nagy látványosság. Belépve a kerthelyiségük nagyon kellemes látványt nyújtott. Ki is probáltuk. Meglepetés, hogy nagyon sok vendég volt. Kiváncsian vártuk az ételeket, melynek többsége furcsa fantázia nevet viselt.
Volt szerencsém egyszer egy rendezvényünk keretében kipróbálni ezt a nívós éttermet, amit Miskolcon szerintem jól ismernek, ha másnem hallomásból. A dizájn jól illik a nevéhez, minden megvan, ami egy csárda jelleghez dukál. Nem mondom, hogy túl központi helyen lenne, de autóval, illetve hejőcsabai buszjárattal jól megközelíthető.
Szerintem nem túl sok a parkolóhely, az út mellett van kialakítva. Kedves kiszolgálás, ízletes ízek jellemzik, gusztusosan tálalva bográcsban stb, jókai bablevesük igazán kiváló. Kerthelyisége is van.
Egész nap arra vártam, hogy a csülök csárdában ebédeljek, egy pikáns Magyaros Jókai bablevest. Amikor beléptem ugyéreztem magam mintha egy régimódi csárdában lennék. (Én nekem nagyon sokat jelent, hogy egy vendéglőben lehetek, mert igaz, szeretek bográcsban enni jó magyar levest pl.
: palóc leves, Gulás leves, bableves) Egy nagy bográcsban kaptam az ételt, aminek nagyon örültem és hogy még ,,magyarosabb" legyen, csipőspaprikával ízesítettem. Ez volt eddigi életem legjobb csárdája, különben 12 éves vagyok.
Lassan 20 éve járunk ide. Mint mindig,most is elégedetten távoztunk. Lucculussi bőségtálat rendeltünk 12 főre. Nem készültünk fel a tál méretére,kinézetére. . . így aztán percekig a látványé volt a főszerep! Majd következtek az ízek,melyek harmóniában a látvánnyal most se okoztak csalódást! !
Egy baráti családdal jártunk ott, születésnapot ünnepeltünk. Az ételek minősége és a kiszolgálás pazar. Az adagok hatalmasak, szó nélkül becsomagolják a maradékot. Fatányérost ettem, hatalmas adag, nagyon finom. Miskolc egyik legjobb étterme!
Miskolci nyaralásunk alkalmával tértünk be a csárdába. Sajnos a parkolási adottságok nem a legjobbak. Az étterem előtt van pár beálló hely, ahonnan a nagy forgalom miatt nehézkes a kijárás.
A kiválasztott ételek ízletesek voltak.
Egyetlen dolgon akadt meg a fülem: tanuló pincérhölgyet olyan hangnemben kérte számon az idősebb pincér, hogy én éreztem magam rosszul miatta.
A csárda remek helyen van, azonnal kiszúrható, buszról és kocsiból is ugyanis elég forgalmas út menti étterem. Bevallom őszintén engem már csak a neve is vonz, annyira frappáns és találó. felülmúlták minden vágyakozásomat, az étlap hosszas és választékos, elég sokáig tartott választanunk, de megérte.
Végre egy olyan hely, ahol a pénzedért azt kapod amit vársz, nagy adag, szép tálalás, kedves személyzet, nem beszélve a hangulatról. Mindenképpen visszamegyünk.