A Pajta az Őrség iránt érzett szenvedélyünk megtestesülése. Olyan épületegyüttest álmodtunk a Szala-völgyre néző egykori pajta köré, amely egyszerre lehet kulturális és gasztronómiai zarándokhely. Egyrészt hagyományőrző, közösségteremtő központ, másrészt 21. századi értelemben vett bisztró, amely kedvéért akár egészen messziről is érdemes ideutazni.
A kiindulási pont egy hagyományteremtő szándékkal életre hívott táncház volt, amely U. Nagy Gábor Ybl-díjas építész tájba illeszkedő, kortárs tervei alapján gasztronómiai térrel és csúcskonyhával bővült. Számunkra a Pajta a természet és az ember harmóniáját szimbolizálja, nemcsak küllemével, de belbecsével is: konyhánkat helyi, autentikus alapokra építjük, beszállítóink a közelből hozzák mindig friss, szezonális terményeiket és termékeiket. Michelin-csillagos mesterek által képzett, újító szellemű séfünk hangsúlyozottan figyel az őrségi hagyományokra, adottságokra, egyben tovább is gondolja azokat.
Aki kedveli a budainal is dragabb eteleket valami um. fiatalos kornyezetben,annak talan bejon.semmi szukseg ilyen buta muvi helyekre.foetel 2fele volt,nem akartam hust de megse kerhettem a leves utan egy eloetelt."nem lehet" ismetelgette a pincerlany,amig meg nem untuk.legalabb nem dobtunk ki 10 e ft-ot vmi draga trendi kis kajara.
Többször jártunk a "Pajtában", remekül étkeztünk mindig, de a legutóbbi alkalommal sajnos nem volt kivitelezhető egy előétel után egy másik előétel főételként való fogyasztása (indok nincs! ). A fiatal pincérnőhöz épp akkor érkezett egy másik hölgy és a napi beszámoló következett, egyedüli vendégként többször jeleznünk kellett kívánságunkat (elfogyott az ital, nincs evőeszköz, elfogyott a kenyér stb. ) Sajnálom!
Ez az a hely, ahova az ember mar elore keszul, es biztos, hogy nem fog csalodni. a kornyezet, a kiszolgalas, maga az epulet. es a legfontosabb, a valasztekos, nagyon finom, izletes bio alapanyagu etelek. a helyben sutott kenyer valami isteni . mi mindenkinek javasoljuk; hogy keresse fol a pajtat; mert aki szeret igazan finomat jot enni;az itt megtalalja amit keres.
Nagyon jól éreztük magunkat, igazi ízutazás, lenyűgöző ételek, profi kiszolgálás és csodás a miliő! Külön élmény volt, hogy a séf szolgálta fel a vacsora néhány elemét.
A hely nevéből és elhelyezkedéséből adódóan nagyon nagy csalódás volt. Megérkezéskor kintről még azt sugallta ami a neve, nade belépve egy ultramodern étterem. Mindez egy olyan helyen ahol rengeteg turista fordul meg, szeretne egy kis helyi hangulatú helyi ételt enni. Na azt itt nem tud mivel csak bejelentkezésre fogadnak vendéget.
Az étlap rövid de legalább drága. A felszolgáló kihozza az italt, tölt majd a maradék innivalót elviszi mikor üres a pohár újra tölt. Előétel, kóstolót ugyan nem kértünk de kaptunk, szerintem fel lehet tüntetni az étlapon, és mindenki el tudja dönteni hogy kér-e. Az ételek ugyan kis adagok aki turázik és éhes annak biztos kevés. Az ízek nekem bejöttek, a páromnak viszont még az sem.
Lehangoló élmény volt. A nagyon éhes utazó, aki jól akar lakni, nagy ívben kerülje a vendéglőt! A kicsit éhes utazó, aki kicsit szeretne jól lakni, az kisebb ívben kerülje el!
Aki viszont csevegni akar 1-2 órán át, amíg vár a pazar környezetben, az elegánsan tálalt, de hihetetlenül piciny adag ételekre, aki szereti, hogy a tányérján alig találja meg az ennivalót, aki szereti, hogy tíz felszolgáló sétálgat körülötte, míg végtelennek tűnő időn át várakozik, no, annak ajánlom. Én azonban többé ide be nem teszem a lábam. Nem utolsó sorban azért, mert a lassú kiszolgálás után kihozott gombapaprikást úgy megszórták erős pirospaprikával, hogy ehetetlen volt. Lenne mit tanulniuk a vendéglátás terén, bármilyen csuda szép hely! !
Bizony, hűha! Ez a hely engem rendesen meglepett - de jó értelemben! Igaz, az odajutás kissé kacifántos volt, véleményem szerint nem olyan könnyű megtalálni az éttermet. Egy rejtett kis kincs, ami mellett az ember viszonylag könnyen elmegy, ha nem tudja, mit keres. Na de ha már megtalálta. . .
: hangulatos, szabad ég alatti terasza a hatalmas telek zöld füves részén található, pont ott, ahol az ember órákig el tud nyújtózni egy jó könyv és egy még jobb kávé társaságában. Kora délutáni órákban érkeztünk, foglalásra (nem árt! ). Az étlap egyszerű, azonban egy cseppet sem kell azon aggódni, hogy nem találunk ínyünkre valót - a pincérek készséggel segítenek a választásban. Az első meglepetés a választott fogások között ért, ugyanis kaptunk különféle ízelítőket - innen biztos nem fog senki éhesen távozni! A felszolgáló különös odafigyeléssel mutatta be az előttünk illatozó ételsort, majd ajánlott ahhoz illő bort. Miután mindenki elfogyasztotta a magáét, jöhetett a kávé. Szokásommal szöges ellentétben (önmagamat is meglepve) vágytam valami édesre - így esett a választásom a melange-ra. Tökéletes mennyiségű méz, fantasztikus hab, jó kávé. Bár nem lesz a kedvencem, életem első mézes-kávéjának pont megfelelt. Szívesen gondolok vissza az itt tett látogatásunkra a párommal; ha legközelebb az Őrségben járunk, be fogunk térni megkóstolni, milyen új különlegességek várják az arra járókat!
Gyönyörű környezet. Udvarias , gyors kiszolgálás. Isteni vacsorát kaptunk. Kimondottan szeretem az olyan helyeket ahol rövid étlappal dolgoznak. A kevesebb több. Árai a minőséget tükrözi. A vendégvárásra kínált karotta krémleves, és a céklakrémleves is isteni volt. A csirke panírja utánozhatatlan, a tejfölös burgonya íze páratlan.
A párolt zöldségek kavalkádja , textúrája is tetszett. Férjem csülköt rendelt, paradicsomoskáposztával. Újragondolva. Jót tett a káposztának az újragondolás. Fantasztikus lett. A desszertek nekem egy csöppet édesek, de nagyon finom volt mindkettő. Ha újra az Őrségben járunk , ismét meglátogatjuk őket. Szívből ajánlom mindenkinek.
Egyedi hangulat az Őrség szívében gastrsznoboknak. Betértünk, mert éhesek voltunk és megtetszett a hely. Asztal-, székfoglalás után gyorsan kaptuk a heti ajánlatot, ami 2 leves, 3 főétel, 2 desszertből állt, és hozzátették, ha a gyerekeknek nem megfelelő, akkor paradicsomos tésztát tudnak még felajánlani.
Azzal nincs is gond, hogy fix ajánlatok vannak, de az árak picit túlzóak, szerintem. Mivel a gyereknek valóban nem találtunk semmit, és a külön ajánlott tésztát sem kértük, így továbbálltunk. Az étterem szépen van kialakítva, gyönyörű környezetben, de a környék áraihoz képest túlzó, ettől függetlenül sokan voltak.
A Pajta a legjobb nyugatmagyarországi éttermek egyike, a tavalyi Gault Millau kalauzban 12 ponttal szerepel, az idei nincs épp kéznél, midőn a sorokat pötyögöm. De nem hinném, hogy csökkent volna a színvonala. Mi a nyáron voltunk ott, egy jó meleg augusztusi napon. A kiszolgálást leszámítva (mely akadékoskodó, okoskodó s nem figyelmes) minden rendben találtunk.
Az atmoszféra lenyűgöző, a kilátás a gyönyörű tájra nyugalmat, otthonosságérzetet sugall. Megkóstoltunk szinte mindent, nem volt nehéz, mert az étlap rövid, de ezt mi jó pontként tudjuk be, azt sugallja, hogy minden frissen készül. Az ízek rendben vannak, az állagok is, némi kreativitás is megcsillan itt-ott. A borválaszték elég szűk, de igényes, a sörválaszték is szűk, de egy cseppet sem igényes, sőt ultrakommersz. Ezzel együtt konyhája alapján joggal van bent a hely Magyarország Top100-ában mind a Dinig Guide, mind a Gault Millau szerint.