A Mecsek-hegység egyik legszebb részén, közvetlenül Pécs belvárosa fölött, a főtértől mindössze 5 percnyi autóútra található a Hotel Kikelet, a magyar mediterrán vidék egyik legszebb szállodája.
A hotel nagyon szép környezetben található,jól megközelíthető. A személyzet nagyon kedves és szolgálatkész volt. A Wellness részlegben is jól ki lehetett kapcsolódni. Az ételek nagyon finomak és változatosak voltak,evés közben nézhettük a gyönyörű panorámát.
Negatívumként említem, hogy kértünk egy kancsó vizet vacsoránál, mivel egész nap kirándultunk, és víz ivó emberek vagyunk, ezt az egyik felszolgáló úr megtagadta, és nem tetszését fejezte ki. Furcsa volt, hogy előre kérték a szállás és a szolgáltatás árát, mi nem tapasztaltunk még ilyet. A fiam pótágyon aludt, ez kicsi volt és állandóan összecsuklott. Nem pihente ki magát. Ezt csak azért írom le, mert előre megkérdeztem milyen a pótágy, és azt mondták normál ágy. Összességében a negatívumokkal együtt is kellemesen éreztük magunkat. Tisztelettel.
A személyzet nagyon kedves és segìtőkész volt. A wellness részleg jól kialakìtott. Az ételek nagyon finomak voltak,bár a svéd asztalos reggelinél előfordult,hogy mire lementünk mar üres volt az edény. A háromszori fizetést(előre utalni,érkezés és távozás napján) is szükségtelennek tartom,elég lenne szerintem kettő is.
A személyzet kedves, udvarias és segítőkész. A szobák kényelmesek és tiszták, gyönyörű kilátással! A szolgáltatások jók, bár úgy gondolom, hogy főszezonban egy kicsit zsúfolt lehet a wellness részleg. Az összképet két dolog rontotta nálam. Az egyik az étkezés. A reggelik szegényessége a vacsoráknak pedig az ízvilága (illetve annak hiánya) okozott gondot.
Természetesen nem azt mondom, hogy nem lehetett jól lakni, de azért attól a négy csillagocskától egy kicsit többet vár az ember. A másik problémám a következő volt. A szálloda Pécs és vidékére néző gyönyörű - a szobák teraszairól megcsodálható - panorámáját egy kicsit rombolja a teraszok alatt elterülő posványos, algás kültéri medence látvány. Gondolom ezt a kis hiányosságot a szezonra orvosolni fogják, de akkor sem méltó egy négycsillagos szállodához!
A Kikelet Magyarország legszebb fekvésű szállodája. Szobánk nagyon kényelmes volt, fantasztikus panorámával. Az étkezés jó volt, a kedd esti áfonyás sajttorta kiváló. A vizes részleg nagyon kellemes. A személyzet készséges. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük!
Ha már rákérdeztek,mivel voltunk kevésbé elégedettek: Sajnos a fitnesz szolgáltatás méltatlan a szálloda szinvonalához. A 4 gép fele rossz, maga a terem sivár. Valószínűleg az alapanyagban volt hiba, de a keddi vacsora főételeiben a hús száraz, kemény, szinte vághatatlen volt.
Tetszett: A személyzet nagyon kedves volt. A félpanziós étkezés bőséges volt, a vacsora ételei rendkívül jóízűek voltak, dicséret a szakácsnak. Nem tetszett: A szobák közötti falak "papírból" vannak, a szomszéd szoba beszélgetése, a horkolás zavaróan áthallatszik.
Az élménymedence olyan hideg vízzel volt feltöltve, hogy élményként nem lehetett használni (az élmény elemek egy része nem is üzemelt), esetleg úszni lehetett, de ahhoz meg kicsi a medence.
Udvarias személyzet mind az étteremben ,mind a recepción. Étteremben tisztaság,ízletes és változatos ételek. Minden nap szépen tisztára volt takarítva a szoba. Javaslat:2-3 nap múlva cserélni a törölközőket, Kicsit nehezen található meg a recepció,így keresgélni kellett,javaslat 1 tájékoztató tábla.
Az erkélyen sajnos szakadt volt az egyik szék,erre egy 4 csillagos szállodának oda kellene figyelni,még ha nem is főszezon van. Nagyon kedvező áron vehettük igénybe az 5 éjszakás, nyugdíjas elhelyezést,ügyes üzletpolitika a hétköznapok kihasználtságára! Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat,köszönjük!
A személyzet nagyon kedves, segítőkész. A szobák, ágyak kényelmesek, a város felőli oldal páratlan panorámájú lehet (sajnos ott már nem volt hely. Az étteremből a kilátás a város felé fantasztikus, gyönyörű látvány. A TV csatornakínálata nagyon hiányos, mintha elprogramozták volna. Kevés a magyar adó.
Az egyetlen csalódást a Wellness részleg nagyobb medencéjének hőfoka hideg, csak úszásra alkalmas, ahhoz meg nem ideális a mérete. Az étterem kínálata és az ételek minősége kiváló! Nagyon jól éreztük magunkat, bárkinek merem ajánlani a szállodát. Köszönjük a szép és kellemes emlékeket.
Gyönyörű rálátás a városra, csendes nyugodt környezetben. A konyha elsőosztályú volt a személyzet maximálisan udvarias és segítőkész. Állandóan a kedvükbe jártak és nem lehetett tőlük olyat kérni amit nem teljesítettek. Ajánlom másnak is itt kényeztetésre talál. Biztos vagyok benne , hogy máskor is elmegyünk ide. köszönöm az egész személyzetnek!
Minden rendben volt, kivéve hogy a szolgáltatást a szoba elfoglalása előtt ki kellett fizetni,holott a felét előlegként már átutaltuk. A másik pedig hogy összesen 12 TV csatorna volt,ebből 2 nem működött 4 idegen nyelvű adó mindössze 6 magyar nyelvű itthoni csatorna állt rendelkezésre és azt hiszem ez nem pénz kérdése. Egyébként a személyzet az ellátás, ételek KIVÁLÓak.
A hotel nagyon szép helyen fekszik, a panoráma csodálatosan szép ,tiszta rendezett szobák. talán ennyi a pozitívum ,mert a meghirdetett pezsgőfürdő nem működött,a másik medence vize nagyon hideg volt,szerintem a téli időszakban sokkal melegebbre kellene fűteni,a fitnessteremben nem működtek jól a gépek .
A másik komoly probléma a tv-vel volt,mivel egyes adóknak nem volt hangja,és a kép minősége rossz volt,szerintem ez egy 4*-os hotelben nem megengedhető! ! ! ! ! Figyelem az étteremben a felszolgált félpanziós vacsorához 1000FT volt 1l szódavíz nem ásványvíz sima szódavíz,ami szerintem egy 1. kategóriás étteremben alapból járna a vacsorához.