A Mecsek-hegység egyik legszebb részén, közvetlenül Pécs belvárosa fölött, a főtértől mindössze 5 percnyi autóútra található a Hotel Kikelet, a magyar mediterrán vidék egyik legszebb szállodája.
Sokkal többet vártam egy négycsillagos szállodától. A wellness részlegben lévő medencében hideg volt a víz, a szauna csak délután 3-tól működött, a szoláriumban kb egy éve nem cseréltek csövet (ez külön szolgáltatás volt) és mivel a kinti hőmérséklet napokig 10 fok köürül volt, és fűtés nem volt, fáztunk.
A törülköző, fürdőköpeny, fürdőruha nem száradt meg másnapig, hideg vizes ruhában mentünk másnap a wellnes részlegbe. Az étel türhető, de átlagos. Egyzóval közel sem volt arányban a befizetett összeggel a szolgáltatás.
Hát keresem a szavakat. Egyetlen szálloda volt eddig,ahol megérkezéskor már sokkot kaptam,IFA-Val együtt kifizettették a teljes összeget. Utána este jött a "hidegzuhany":sötét folyosó,az orromig se láttam. Majd a vacsoránál a pincér közölte,miért Nem jöttük le egyszerre enni. Ezt édesítette meg A vacsora,se Nem finom,se Nem választékos. Hatalmas csalódás volt,5 órát utaztam a családdal ezért.
Másodszor jártunk ebben a szállodában, nem tervezzük, hogy visszamegyünk. A **** csillaghoz képest az éttermi szolgáltatás szegényes, a nagy medencéjükben senki sem fürdik, mert olyan hideg a víz, a jakuzzi medence fala piszkos, a konditeremben a gépek elavultak, hiányosan működnek. A személyzet kedves, segítőkész.
3,5 órás autózás után, megérkezéskor a még fennmaradó 50 % összeget azonnal ki kellett fizetni, egy mosdót sem megengedve részemre; a folyosón nem lehetett látni, szólni kellett, h.
kapcsolják fel a villanyt; a kertész locsolt, az autónk teljes bal oldala csupa sár lett; vacsora időben (18-20 óra között) 19:05-kor már nem volt ételválaszták, "már csak adagot tudtak hozni", ami ehetetlenül sós volt; reggelikor a húsos tálca folyamatosan üres volt; mind a három nap reggel ugyanazok az ételek voltak; a gyönyörűen kialakított welnes-részlegben a víz nagyon hideg volt, mérete miatt úszni nem lehetett benne; lányomra rászóltak, hogy öltözzenek "fel" mert a welnesből fürdőköpenyben jöttek fel a teraszra, pedig le sem ültek,(megjegyzem 2 vendég ült a teraszon, rajtunk kívül); elérhetősége/megtalálása nehézkes, térképen nem szerepel; a szoba mérete jó, de látni nem, csak beszélgetni lehetett benne (nincs plafon lámpa); a Mecsek oldalon az eső miatt a víz befolyt az ablakon; az ágyak mérete jó, azok kényelmesek; az udvariasság döcögött.
A személyzet nagyon kedves és jó volt. Igyekezték kipótolni a szálloda egyéb gyengeségeit. Azt nem értettük, hogy lehet a hely 4 csillagos. A kiírt masszírozást mi nem tudtuk igénybe venni, inkább ne lett volna az ajánlatban. A wellness rész nagyon gyenge, nem értjük, a szaunán miért kell spórolni és csak 10 órakor indítani.
Ha valaki kirándulni szeretne, 10-kor már nincs a szállodában. Más helyeken a szobába bekészítenek tusfürdőt, sampont, krémet stb. Itt semmi ilyesmi nem volt. A parkoló nagyon kicsi. Összeségében nem fizetnék többet, mint amennyi a csomagár volt, azért talán megérte.
Csupa jót hallottam a szállodáról. Gondoltam foglalok 1 szobát és megnézem szeretek Pécsre járni. Minden ok, átutaltam a panorámás feláras szobaárát, közölték is a szobám számát. Gondoltam szuper kilátás lesz a felár megéri a szép pécsi látványt.
Megérkeztem a férjemmel együtt, már első körben a recepciós közölte, hogy másik szobát kaptunk, hát elfogadtuk, mert nem tudtuk, hogy az milyen lesz. Na ekkor ért a pofáraesés. Az első emeletem balra az első szoba (3 lépcsőn kell lemenni a szobába)rossz sejtéseim vannak. Mit gondoltok mi volt a panoráma a napozóterasz kövezete, az ablakunk a kövezettel volt egymagasságba, ha kinéztél a napozóágyak alját láttad és a napozók seggét, meg hogy állandóan kiabálnak beszéd gyanánt. Na a piálásukról már nem beszélek. Az egyik ablakon nem volt függöny, igy a szobába folyamatosan beláttak. Sőt még, ha ez nem lett volna elég, plusz a konyha ventilátora a 2 ablak közé volt betéve és éppen elkezdték a vacsorát sütni "rántothús" elképesztő zaj és bűz volt. Az ablakot nem volt értelme kinyitni, mert büdösebb volt kint, mint bent. Na ekkor elszakadt nálam valami - lementem reklamálni, volt sok üres szoba, de mindre azt monták, hogy foglalt. Kértem a szálloda vezetőt, de nem volt bent, stb. . . vita. . . sajnálják, de. . . . Ettől az egésztől egy mellkasi rohamot kaptam. Nem vagyok egy hisztis tyúk, szeretek szerényebb körülmények között is nyaralni, de ez amit igértek és kaptunk helyette ez kiboritott, főleg, hogy a férjemmel jól induló romantikus napokat szerettünk volna itt eltölteni. A hotel tönkretette a szabadságomat, elvette a kedvemet és még a lelkem is megsérült a kapzsiságuk miatt. Hát én biztosan nem ajánlom senkinek. Aztán mikor látták milyen állapotban vagyok hoztak egy békitő csomagot, de azt már. . . [szerkesztő által moderálva]. Borzalom milyen mérges leszek még most is, hogy irok róla. Szóval ha ide tévednétek a napozó melletti szobát semmi pénzért nem vegyétek ki. "főleg ne panoráma felárral" ha csak nem seggnézésre jöttök! ! ! !
Pazar kilátás, de nem könnyű elhelyezkedés a városlátogatást tekintve. A szálloda átlagos kinézetű és felszereltségű, a szobák tiszták, a recepción hozzáértő a személyzet. Ami az étkezést illeti: kritikán aluli, nem méltó egy négycsillagos szállodához. Választék alig, ha van is valami, gyakorlatilag mindig ugyanaz.
Három este volt egyformán pl görögdinnye vagy almás sütemény a desszert. A reggeli kínálatban még minimális változtatás sem volt. Ha elfogyott valami, kérésre szájhúzogatás mellett nagysokára hoztak. Kérdésemre, hogy mivel szedjek salátát, az idősödő pincér közölte, hogy neki mindegy. . . . Valóságos stressz volt minden étkezés. Csak többszöri felszólalásomat követően tudtak az örökös ragukon kívül mást is adni. A köret hideg, ami finom elfogyott, de ötven embernek elegendő párolt rizs azért volt. Az elhasznált tányérok az asztalt foglalták, a személyzet csevegett. Ebben az évben ez sokadik szálloda, amelyet felkerestem, azonban az egy-két pozitívum ellenére - és még nem is írtam minden kellemetlenséget le -, az utolsó helyek egyikére sorolom a Hotel Kikeletet. Nem elég a valamikori nagyság és spórolni sem a végtelenségig kell az étkezések színvonalának rovására. Nem ezért fizettünk. Ismételten megálllapítom, hogy komolyabban kellett volna vennem a korábbi vendégértékeléseket.
A szállodából csodálatos panoráma tárul elénk a városra,nem csak a szobából, hanem étkezés közben is. Wellness részleg szép,jól felszerelt,de a medence nagyon hideg. A problémákra a személyzet azonnal reagált,kimondottan kedvesek voltak. Konyha nagyon jól,ízletesen főz,adagok is nagyok.
Remek konyha, kifejezetten ízletes fogások reggelire és vacsorára is, a svédasztal utántöltése viszont néha döcögős. A recepción dolgozó munkatársak némelyike kimondottan kedves és készséges - viszont elég leterheltek. Az élménymedence élményelemei nem mennek, a vize valóban hideg, így legfeljebb rövidebb úszásra alkalmas.
A hotel nagyon szép helyen fekszik, a panoráma csodálatosan szép ,tiszta rendezett szobák. talán ennyi a pozitívum ,mert a meghirdetett pezsgőfürdő nem működött,a másik medence vize nagyon hideg volt,szerintem a téli időszakban sokkal melegebbre kellene fűteni,a fitnessteremben nem működtek jól a gépek .
A másik komoly probléma a tv-vel volt,mivel egyes adóknak nem volt hangja,és a kép minősége rossz volt,szerintem ez egy 4*-os hotelben nem megengedhető! ! ! ! ! Figyelem az étteremben a felszolgált félpanziós vacsorához 1000FT volt 1l szódavíz nem ásványvíz sima szódavíz,ami szerintem egy 1. kategóriás étteremben alapból járna a vacsorához.