A Mecsek-hegység egyik legszebb részén, közvetlenül Pécs belvárosa fölött, a főtértől mindössze 5 percnyi autóútra található a Hotel Kikelet, a magyar mediterrán vidék egyik legszebb szállodája.
Csupa jót hallottam a szállodáról. Gondoltam foglalok 1 szobát és megnézem szeretek Pécsre járni. Minden ok, átutaltam a panorámás feláras szobaárát, közölték is a szobám számát. Gondoltam szuper kilátás lesz a felár megéri a szép pécsi látványt.
Megérkeztem a férjemmel együtt, már első körben a recepciós közölte, hogy másik szobát kaptunk, hát elfogadtuk, mert nem tudtuk, hogy az milyen lesz. Na ekkor ért a pofáraesés. Az első emeletem balra az első szoba (3 lépcsőn kell lemenni a szobába)rossz sejtéseim vannak. Mit gondoltok mi volt a panoráma a napozóterasz kövezete, az ablakunk a kövezettel volt egymagasságba, ha kinéztél a napozóágyak alját láttad és a napozók seggét, meg hogy állandóan kiabálnak beszéd gyanánt. Na a piálásukról már nem beszélek. Az egyik ablakon nem volt függöny, igy a szobába folyamatosan beláttak. Sőt még, ha ez nem lett volna elég, plusz a konyha ventilátora a 2 ablak közé volt betéve és éppen elkezdték a vacsorát sütni "rántothús" elképesztő zaj és bűz volt. Az ablakot nem volt értelme kinyitni, mert büdösebb volt kint, mint bent. Na ekkor elszakadt nálam valami - lementem reklamálni, volt sok üres szoba, de mindre azt monták, hogy foglalt. Kértem a szálloda vezetőt, de nem volt bent, stb. . . vita. . . sajnálják, de. . . . Ettől az egésztől egy mellkasi rohamot kaptam. Nem vagyok egy hisztis tyúk, szeretek szerényebb körülmények között is nyaralni, de ez amit igértek és kaptunk helyette ez kiboritott, főleg, hogy a férjemmel jól induló romantikus napokat szerettünk volna itt eltölteni. A hotel tönkretette a szabadságomat, elvette a kedvemet és még a lelkem is megsérült a kapzsiságuk miatt. Hát én biztosan nem ajánlom senkinek. Aztán mikor látták milyen állapotban vagyok hoztak egy békitő csomagot, de azt már. . . [szerkesztő által moderálva]. Borzalom milyen mérges leszek még most is, hogy irok róla. Szóval ha ide tévednétek a napozó melletti szobát semmi pénzért nem vegyétek ki. "főleg ne panoráma felárral" ha csak nem seggnézésre jöttök! ! ! !
Pazar kilátás, de nem könnyű elhelyezkedés a városlátogatást tekintve. A szálloda átlagos kinézetű és felszereltségű, a szobák tiszták, a recepción hozzáértő a személyzet. Ami az étkezést illeti: kritikán aluli, nem méltó egy négycsillagos szállodához. Választék alig, ha van is valami, gyakorlatilag mindig ugyanaz.
Három este volt egyformán pl görögdinnye vagy almás sütemény a desszert. A reggeli kínálatban még minimális változtatás sem volt. Ha elfogyott valami, kérésre szájhúzogatás mellett nagysokára hoztak. Kérdésemre, hogy mivel szedjek salátát, az idősödő pincér közölte, hogy neki mindegy. . . . Valóságos stressz volt minden étkezés. Csak többszöri felszólalásomat követően tudtak az örökös ragukon kívül mást is adni. A köret hideg, ami finom elfogyott, de ötven embernek elegendő párolt rizs azért volt. Az elhasznált tányérok az asztalt foglalták, a személyzet csevegett. Ebben az évben ez sokadik szálloda, amelyet felkerestem, azonban az egy-két pozitívum ellenére - és még nem is írtam minden kellemetlenséget le -, az utolsó helyek egyikére sorolom a Hotel Kikeletet. Nem elég a valamikori nagyság és spórolni sem a végtelenségig kell az étkezések színvonalának rovására. Nem ezért fizettünk. Ismételten megálllapítom, hogy komolyabban kellett volna vennem a korábbi vendégértékeléseket.
Hát keresem a szavakat. Egyetlen szálloda volt eddig,ahol megérkezéskor már sokkot kaptam,IFA-Val együtt kifizettették a teljes összeget. Utána este jött a "hidegzuhany":sötét folyosó,az orromig se láttam. Majd a vacsoránál a pincér közölte,miért Nem jöttük le egyszerre enni. Ezt édesítette meg A vacsora,se Nem finom,se Nem választékos. Hatalmas csalódás volt,5 órát utaztam a családdal ezért.
A szálloda elhelyezkedése mesés: gyönyörűen rálátni az egyik oldalon Pécs városára, a másik oldalon a Misina tetőre. A családi szoba mérete és kényelme kifogástalan. A mi szobánk északi fekvéssel a Mecsekre nézett, éjszakai szellőztetéssel kordában tartható volt a hőmérséklet, bár kánikula esetén kevés lenne (klíma?
). Egy kis csiszolnivalót az étkezések körül találni. Minden reggel ugyanaz a felhozal 7 napon keresztül kicsit fantáziátlan, a vacsoráknál a menüválasztásnál pedig nem sok gondot fordítottak a gyerekek ízlésére, csak a kisebb mennyiségre. Ami még kicsit frusztráló volt, hogy - az első nap kivételével - magunknak tologattuk össze az asztalokat, hogy öten le tudjunk ülni, illetve hogy a külsős vendégek körülrajongásából már nem jutott az ott megszállóknak (pl. az étel előttünk, az evőeszközt pedig kérésre csak harmadik nekifutásra sikerült kihozni, a kancsó limonádéhoz két pohár az öt helyett). Összességében azért szép hetet zártunk, érdemes kipróbálni.
A szállodából csodálatos panoráma tárul elénk a városra,nem csak a szobából, hanem étkezés közben is. Wellness részleg szép,jól felszerelt,de a medence nagyon hideg. A problémákra a személyzet azonnal reagált,kimondottan kedvesek voltak. Konyha nagyon jól,ízletesen főz,adagok is nagyok.
Maximálisan elégedett voltunk mindennel! Ami kiemelkedő volt, az a személyzet kedvessége, segítőkészsége. (Nagyon zavaró "felső szomszédot" kaptunk, de igyekeztek megoldani a problémánkat. ) A medence vize tényleg hideg kicsit, de azért ki lehet bírni. :) Az ételek finomak, bőségesek voltak, pedig nem voltunk sokan a hotelben.
A kilátás felülmúlhatatlan! Amit külön kiemelnék, hogy hosszú idő óta ez volt az első hely, ahol a családi szoba tényleg családi volt. Kényelmesen elfértünk benne a pótággyal és a babaággyal együtt is. Köszönjük, reméljük még találkozunk!
3,5 órás autózás után, megérkezéskor a még fennmaradó 50 % összeget azonnal ki kellett fizetni, egy mosdót sem megengedve részemre; a folyosón nem lehetett látni, szólni kellett, h.
kapcsolják fel a villanyt; a kertész locsolt, az autónk teljes bal oldala csupa sár lett; vacsora időben (18-20 óra között) 19:05-kor már nem volt ételválaszták, "már csak adagot tudtak hozni", ami ehetetlenül sós volt; reggelikor a húsos tálca folyamatosan üres volt; mind a három nap reggel ugyanazok az ételek voltak; a gyönyörűen kialakított welnes-részlegben a víz nagyon hideg volt, mérete miatt úszni nem lehetett benne; lányomra rászóltak, hogy öltözzenek "fel" mert a welnesből fürdőköpenyben jöttek fel a teraszra, pedig le sem ültek,(megjegyzem 2 vendég ült a teraszon, rajtunk kívül); elérhetősége/megtalálása nehézkes, térképen nem szerepel; a szoba mérete jó, de látni nem, csak beszélgetni lehetett benne (nincs plafon lámpa); a Mecsek oldalon az eső miatt a víz befolyt az ablakon; az ágyak mérete jó, azok kényelmesek; az udvariasság döcögött.
Szép szobát kaptunk tiszta, rendezett, kényelmes fekvőhely. A fürdőszoba is megfelelő volt ,kivéve az akasztók hiánya. Például nem volt hova felakasztani a fürdő köpenyt a vizes fürdőruhát stb. Ugyanez vonatkozott az előszobára illetve a gadrob fülkére pld. a vizes jackit hova kellett volna akasztani?
Az étteremben minden megfelelő volt ,előzékeny kiszolgálás,finom menü. Itt a világitás volt hangulat romboló, lehangoló főleg este. Ugyan ez vonatkozik az előcsarnokra is! ! ! De mindennek ellenére, remek három napot töltöttünk el a Hotel kikeletben. Üdvözlettel Gidai Gyuláné
A szállodában töltött idő alatt mindennel meg voltunk elégedve, az étkezéstől valamennyi szolgáltatásig. A szálloda szolgáltatásai nem keltettek hiányérzetet, szerintünk minden adott a kellemes időtöltéshez.
Egyetlen udvariatlan gesztust sem tapasztaltunk, a szálloda alkalmazottainak,- akikkel kapcsolatba kerültünk, -viselkedésében nem valami kényszeredett, kötelező udvariasság érződött, hanem készségesek, kedvesek, figyelmesek voltak, mindig barátságosan, mindig mosolyogva. Csupán azt találtuk meghökkentőnek, hogy a számlát érkezéskor, előre kellett rendezni, ami kissé visszatetsző,és meglehetősen rossz üzenetet hordoz, ráadásul feltehetően többletmunkát is jelent annak, aki ezzel kapcsolatos feladatot lát el, hiszen a távozáskor szintén rendezni kell a számlát a fogyasztások alapján. Viszont ez nyilvánvalóan nem az alkalmazottak kompetenciája, úgyhogy Őket illetően az elégedettség változatlan. És persze a környezet gyönyörű, a lenyűgöző panorámával. Mi tehát remekül éreztük magunkat, semmiféle negatív tapasztalatunk nem volt.
Megdöbbentő, hogy az előzetesen előre fizetendő 50% után a szolgáltatások megkezdése előtt előre kérik a másik 50%-t. Nem fizettem! A szálloda néhány tekintetben igen elavult: - a fürdő-WC helyiség elszívója olyan hangos, korszerűtlen, hogy felébrednek nem csak a szoba-partner, hanem a környező 3-4 szobák lakói is - ahogy a WC tartály töltőszelepe zörög, az egész épületben mindenkit felébreszt - a welness szolgáltatások nem mindegyike működik állandóan: pl.