A Mecsek-hegység egyik legszebb részén, közvetlenül Pécs belvárosa fölött, a főtértől mindössze 5 percnyi autóútra található a Hotel Kikelet, a magyar mediterrán vidék egyik legszebb szállodája.
A szálloda nagyon szép helyen van, gyönyörű a kilátás, csendes környezetben. A szolgáltatások mint a wellness részleg elrendezése nem a legideálisabb, a medencék vize hideg, amin szerintem könnyen lehetne változtatni napkollektorral. A személyzet udvarias, kedves, és mindent megtesz a vendégekért, bár nekem a foglalás egy kicsit nehézkesen sikerült, volt némi félreértés, de ez elhanyagolható.
A szobák tiszták rendezettek, a minőségük nem mindenhol tükrözi a 4*-ot. A foglalásnál a lányomnak külön szobát kértem, igaz nem egy más mellé, Érkezéskor derült ki hogy nem csak nem egymás mellet nincs a két szoba de még két emelet is van kötünk, még szerencse, hogy alányom már elég nagy és önálló. Zsolt
A szálloda négy csillagos, ennek ellenére az étkezés színvonala nem volt mindig tökéletes. A reggeli öt napon keresztül szinte mindig ugyanaz volt (rántotta,lecsó és sült kolbász)ezt kicsit változatosabbá is tehették volna. A vacsora sem volt tökéletes a három fogásával, máshol a négy csillagosnál többet nyújtottak.
Amikor megérkeztünk nagyon kedves volt velünk mindenki a szobával teljes mértékben meg voltunk elégedve :) Bármi kérdésünk ,kérésünk volt azonnal segítettek nekünk. Az étkezés nagyon jó volt minden étel finom volt nagyon sok választék volt . A wellness szolgáltatások is első osztályúak voltak.
Egyetlen egy dolog volt ami nem az ,hogy rossz volt csak furcsa volt ,hogy nem tudtuk használni 10 óra után csak egy kicsit lubickolni vagy bent a jakuzziban ülni de ez sem probléma csak jó lett volna :)
Sokkal többet vártam egy négycsillagos szállodától. A wellness részlegben lévő medencében hideg volt a víz, a szauna csak délután 3-tól működött, a szoláriumban kb egy éve nem cseréltek csövet (ez külön szolgáltatás volt) és mivel a kinti hőmérséklet napokig 10 fok köürül volt, és fűtés nem volt, fáztunk.
A törülköző, fürdőköpeny, fürdőruha nem száradt meg másnapig, hideg vizes ruhában mentünk másnap a wellnes részlegbe. Az étel türhető, de átlagos. Egyzóval közel sem volt arányban a befizetett összeggel a szolgáltatás.
Csupa jót hallottam a szállodáról. Gondoltam foglalok 1 szobát és megnézem szeretek Pécsre járni. Minden ok, átutaltam a panorámás feláras szobaárát, közölték is a szobám számát. Gondoltam szuper kilátás lesz a felár megéri a szép pécsi látványt.
Megérkeztem a férjemmel együtt, már első körben a recepciós közölte, hogy másik szobát kaptunk, hát elfogadtuk, mert nem tudtuk, hogy az milyen lesz. Na ekkor ért a pofáraesés. Az első emeletem balra az első szoba (3 lépcsőn kell lemenni a szobába)rossz sejtéseim vannak. Mit gondoltok mi volt a panoráma a napozóterasz kövezete, az ablakunk a kövezettel volt egymagasságba, ha kinéztél a napozóágyak alját láttad és a napozók seggét, meg hogy állandóan kiabálnak beszéd gyanánt. Na a piálásukról már nem beszélek. Az egyik ablakon nem volt függöny, igy a szobába folyamatosan beláttak. Sőt még, ha ez nem lett volna elég, plusz a konyha ventilátora a 2 ablak közé volt betéve és éppen elkezdték a vacsorát sütni "rántothús" elképesztő zaj és bűz volt. Az ablakot nem volt értelme kinyitni, mert büdösebb volt kint, mint bent. Na ekkor elszakadt nálam valami - lementem reklamálni, volt sok üres szoba, de mindre azt monták, hogy foglalt. Kértem a szálloda vezetőt, de nem volt bent, stb. . . vita. . . sajnálják, de. . . . Ettől az egésztől egy mellkasi rohamot kaptam. Nem vagyok egy hisztis tyúk, szeretek szerényebb körülmények között is nyaralni, de ez amit igértek és kaptunk helyette ez kiboritott, főleg, hogy a férjemmel jól induló romantikus napokat szerettünk volna itt eltölteni. A hotel tönkretette a szabadságomat, elvette a kedvemet és még a lelkem is megsérült a kapzsiságuk miatt. Hát én biztosan nem ajánlom senkinek. Aztán mikor látták milyen állapotban vagyok hoztak egy békitő csomagot, de azt már. . . [szerkesztő által moderálva]. Borzalom milyen mérges leszek még most is, hogy irok róla. Szóval ha ide tévednétek a napozó melletti szobát semmi pénzért nem vegyétek ki. "főleg ne panoráma felárral" ha csak nem seggnézésre jöttök! ! ! !
Elképesztő a hely adottsága, a kilátás lélegzetellálitó,gyakorlatilag nincs magasabban fekvő épület Pécsen! Az ételek minősége kiváló,még szakmabeliként sem tudtam fogást találni rajtuk. A személyzet kedves,azonban a felszolgálási ismereteken még lehetne mit csiszolni.
Kifogásom egyedül a szoba takaritással kapcsolatban volt,szolnom is kellett a recepción,hogy értékelném ha valaki felporszivózná a szobát és tenne be tiszta törülközőket! Másik probléma a falak vékonyságából adódott,reggelente tisztán hallottam a szomszédokat, reggel 6. 30kor! Mindezeken felül nagyon jól éreztük magunkat,és kis odafigyeléssel az egyik legjobb szállodát lehetne kialakitani a helyből!
Pár évvel ezelőtt jártunk ebben a hotelben. Olyan helyet kerestünk, ahonnan szép kilátás nyílik Pécsre és wellnesselni is lehet. itt megtaláltuk a számításainkat. A wellness-részleg nagyon designe-os, újonnan tervezett. Maga a hotelszoba átlagos, de tekintettel a szálloda jó elhelyezkedésére, a csodás kilátásra, ez nem is volt téma.
A személyzet nagyon figyelmes. Az ételek isteniek voltak, annak ellenére hogy nincs nagy választék, de az minden igényt kielégített. A kilátás a teraszról meg lenyűgöző! Kisgyerekkel is jó, mert közel van gyalogosan az állatkert, meg sok néznivaló van a városban. Ajánlom mindenkinek!
Márciusban voltunk, kisgyerekkel a hotelben. Nagyon kellemes volt a tapasztaltunk. Kedves, segítőkész volt a személyzet. Tiszták és tágasak voltak a szobák. Gyönyörű és tiszta levegőjű helyen fekszik a hotel. Az étteremben nagyon kedvesek, segítőkészek és megértőek voltak (kisgyerekkel ez nem mindig természetes. . .
Ez év júliusában visszatérünk baráti társasággal a Kikeletbe ahol már korábban nagyon kellemes napokat töltöttünk el. Az idei foglalásunk Önökön keresztül történt. Szeretném kérni és leszögezni, hogy az általam küldött értékelések kizárolag nyaralni indulók tájékoztatására szolgálnak,nem a megnyerhető lehetőség reményében történnek.
Pécs városa minden szempontból az ország egyik gyöngyszeme, a Kikeletből bejárva a legszebb élmények közé tartozik. Hihetetlen szép környezet, csend nyugalom, remek kiszolgálás,tisztaság az itt üdülők kiváltsága. Kivánom és kérem az ide eljutó pihenőket egyszer éjjel álljanak meg a szoba ablakánál, nézzenek le Pécsre, órák mulva is ott fognak állni,mert a látvánnyal nem lehet betelni.
A személyzet nagyon kedves, mindenre figyelnek, segyítőkészek. A nagymedence vize tényleg hideg, ezért nem is volt benne senki. A pezsgőfürdő fantasztikus, a férjemet ki sem lehetett szedni belőle. A szaunák nagyon jók. A szoba szép, tiszta, meleg. Nekünk az étel árak egy kicsit drágák, viszont minőség.