Már otthon kinéztem magamnak a Fehér Amúr Halászcsárdát, ahova be is tértünk a Tisza-tavi Ökocentrum meglátogatása után. A csárda a Tisza híd lábánál van, a ház falán száznál is több fecskefészek. Halászlét rendeltünk, ami nagyon finom és bőséges volt. Mellé alkoholmentes sör a sofőrnek, a többiek csapolt sört ittak.
A héten kétszer is volt szerencsém betérni az étterembe. A halászlevüket nem tudom megunni, de minden étel finom, amit az étlapon találunk, Családunk nagy kedvence a haltepertő és a mindig friss, ropogós kenyér! ! ! Csak ajánlani tudom mindenkinek a helyet, bár tudom, hogy hétvégén sajnos be sem lehet jutni sokszor, annyi vendég van. Sokan ismerik és szeretik ezt a helyet.
Nyaralásunk alatt az egyik top helyezett! Bőséges, ízletes és korrekt mennyiségű ételek, elérhető áron. Udvarias kiszolgálás, jó parkolási lehetőség. Ínyenceknek békacomb! Négyen ettünk itt, és hármunktól 5*-ot, tőlem csak 4*-ot (mivel egy kicsit még kellet volna sütni azt a fránya pulykát) kapna, de összességében 5*.
Ha jól számoltam kb. 10 pincér dolgozott, és ilyet még nem láttam :) az összes pincér szinte "futva" közlekedett. Le a kalappal előttük, este nem kell őket ringatni! Éjjeli baglyoknak nem lesz esélyük, 19:15-kor zár a konyha, elküldik a vendégeket, ami számomra egy döbbenet volt. Az étterem előtt hosszú a sor, az tényleg jelent valamit!
Kedves, gyors kiszolgálás, finom ételek, fantasztikus szörpök! A halászlé nagyon finom volt. A gyerekek imádták a túrógombócot. Nagy választék, szerintem mindenki tud találni kedvének megfelelő ételt az étlapon. a terasz kellemes, kényelmes, és a kilátás is remek. Egyből a parton van.
Augusztusban egy vasárnap ugrottunk be egy ebédre a párommal. Az étterem teljesen tele volt. De odakéreckedtünk egy pár mellé a teraszon, az asztaluknál még volt 2 hely. Meglepetésünkre kb 5 percen belül jött is egy kedves felszolgáló és felvette a rendelésünket. Az ételünket is normális várakozási időn belül megkaptuk. Kiadósak az adogok és finomak. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Nyaralás során voltunk itt a családdal. Már maga az étterem környezete megnyerő, a teraszról szép kilátással a Tiszára. Igazi csárda hangulat, finom és elegendő mennyiségű ételek jellemzik. Udvarias a kiszolgálás és az ár/érték arány is teljesen rendben van. Legközelebb is betérünk ide, ha erre járunk.
Kellemes a nyitott terasz, a nagy melegben is fújdogált a szél a víz felől. A kilátás egyedi a Tiszára. Kiváló, gyors kiszolgálás, finom, bőséges ételek, jó ár érték arány. Visszatérünk még. :-)
Először kb. 20 évvel ezelőtt jártam ide, elég sűrűn Debrecenbe jövet-menet. Már akkor sem okozott csalódást, mindig éhesen érkeztünk és telt gyomorral indultunk tovább. Ezekre az emlékekre gondolva látogattunk el párommal a hosszú hétvégén ismét halászlét enni.
Nem bántuk meg: a harcsa omlós volt, a ponty is leúszott elég szépen:) A kiszolgálás gyors volt és a második fogás is príma volt. Megérte visszajönni ennyi idő után, kedvenc helyünk marad.
Egy hosszú hétvége zárásaként tértünk be a Fehér Amúr vendéglőbe. Nem volt kérdéses, hogy valami halétel lesz a kiválasztott. Én vegyes halászlevet, férjem korhely halászlevet választott. Mindkettő nagyon finom és bőséges volt. Utána már csak egy "könnyebb" ételt választottunk (hortobágyi palacsinta és juhtúrós sztapacska).
Ezek az ételek is finomak voltak és gusztusosan voltak felszolgálva. A kiszolgálás a sok ember miatt kicsit lassabb ment, de nem siettünk, úgyhogy nem volt vele probléma. Az ár-érték arány is rendben volt. Jó szívvel ajánlom, mi máskor is betérünk, ha erre járunk.
Nagyon kellemes hangulatú hely, szép kilátással a Tiszára. Nagyon sokan voltak amikor betértünk ide,de nagyon gyorsan kiszolgáltak minket ennek ellenére is. Az ételek finomak voltak,bár lehetnének nagyobbak is,bár a tál nagyon bőséges volt. Összességében egy remek hely,de célszerű előre tervezni és előre foglalni,mert nekünk is már csak egy hely volt.