Egy ismerősünk ajánlotta ezt a helyet. Békésszentandrás felől érkezve rögtön Szarvas előtt a főút mellett található, nem lehet eltéveszteni. Mindenfélét rendeltünk, de semmi nem volt nagy szám, meg lehetett enni. A kiszolgálás átlagos, semmi különös. Ami jó, hogy klassz környezetben van, de amúgy felejtős étterem, nem hiszem, hogy többször menni fogunk.
Szálláshelyünkön, a Lux Panzióban ajánlották ezt a helyet, úgy hiszem, valamilyen tulajdonosi kapcsolat okán is, mert a panzió lakói 15 százalék kedvezményt kapnak az étteremben. Első nap szép időben a kerthelyiségben ültünk le, és minden rendben lévőnek látszott.
De miközben az étlapot tanulmányoztuk, leült a mellettünk lévő boxba egy pár, ahol a férfi azonnal cigarettázni kezdett és a szél a vaskos füstöt mind ránk fújta. Mivel az egész kerthelyiség dohányzónak van nyilvánítva, inkább elmenekültünk, mint hogy a ragyogó napsütésben egyedüliként beüljünk a zárt terembe. Azt viszont ennyiből is láttuk, hogy a hely igen kulturáltan van berendezve, az étlapon elég nagy és színvonalas a választék. Így másnap és harmadnap is a hűvös időben visszamentünk, akkor kint nem is volt vendég, bent viszont elég sokan. Ennek ellenére egyik nap sem kellett hosszan várni, mindent gyorsan és jó minőségben megkaptunk. Ettünk kis piros fazékból kétszemélyes húslevest, lávakövön sült csirkemellet görög salátával, rántott süllőt, párolt marhapofát stb. , és minden nagyon finom volt! Érdemes volt bízni ebben a helyben!
Húsvét hétfőjét nem töltöttük otthon, hanem kirándulni mentünk Szarvasra. Az ünnep miatt nem sok étterem volt nyitva, az arborétumtól nem messzire, a Kőrös partján találtunk rá a Halászcsárdára. Mivel rögtönöztünk, nem volt foglalásunk, de ennek ellenére pár perc múlva már volt asztalunk a telt ház ellenére.
A kiszolgálás nagyon gyors és udvarias volt a sok vendég ellenére is. Mindig igyekszünk olyat enni, ami a hely specialitása, így esett a választásunk a szarvasi ropogósra, ami tényleg nagyon ropogós bundával rendelkezik. Nagyon jót ettünk, jó szívvel ajánljuk másoknak is.
Csapattal voltunk látogatóban Szarvason. A szervezők ezt az éttermet választották, utólag kiderült nem a legjobb választás volt. 60 személyre foglaltunk, az ültetésnél már gond volt, hiszen nem úgy ültünk, ahogyan szerettünk volna. Tálak, ételfajták szerint kellett leülni. Nem tudom, hogy a pincérek miért nem tudták volna széthordani a mi kedvünk szerint.
Az étel elfogyasztása is már nehezemre esett, nem esett jól. Túl fűszeres burgonya, túl olajos rántott szelet. Másnap hajnalban is éreztem a gyomromban. Mindezért nem keveset kérnek, hogyha tehetik, keressenek másik éttermet a környéken.
Mint mindig most is megéheztünk,valahol ebédelni szerettünk volna ,véletlenül tértünk be ide. -mielőtt megnézzük az arborétumot. Úgy voltunk ,jobb lesz mint egy szendvics. Hangulatos helynek látszott ,szép környezet,de az ételek nem igazán első osztályuak. -pedig gyors ,egyszerű ételt kértünk ,a sült burgonya ki volt száritva,a mennyisége megfelelő .
Régóta készültem visszatérni, tekintettel arra, hogy első látogatásomkor nagyszerű volt az étel. Ezúttal sem okoztak csalódást, nagyon jól főznek és isteni a harcsa, bármit is készítenek belőle. A víz mellett ebéd hangulatát nehéz felülmúlni. Az étteremben mindig viszonylag sokan vannak, de a hely nagysága és elszeparált részei miatt ez egyáltalán nem zavaró, szinte nem is érzékelhető.
A Szarvasi arborétumban tett hosszas séta után megéhezve tértünk be az étterembe. A hangulatos udvari faasztalok kedvesen megterítve csalogató látványt nyújtott. A kiszolgálás gyors,és készséges volt. A választott lávakövön sütött hústál nagyon ízletes és bőséges volt. Szomjunkat citromos limonádéval oltottuk. Ár-érték aránya megelégedésünkre szolgált. Mindenkinek ajánlani tudom.
Egy hosszú hétvégét töltöttünk ezen a csodaszép helyen. Nagy meglepetés volt a város, sok szép látnivalóval és sok finom étellel. Szállásunk a Halászcsárdában volt, ahol minden reggel finom reggelit kaptunk. A szoba kicsi, de a célnak pont megfelelő volt, tiszta, rendes. Az étteremben nagyon finomakat vacsoráztunk, bő választék van nem csak halételekből.
Nyár végén, a szarvasi arborétum meglátogatása után véletlenül jutottunk el a Halászcsárdába. (Helyismeretünk nem lévén, a központban kérdeztünk meg egy középkorú házaspárt, hogy ha finom halat akarnak enni, hova mennek. Ők egyszerre vágták rá a Halászcsárda nevét. ) Bár nem voltunk túlzottan éhesek, végül mégis hatalmasat ebédeltünk.
Fantasztikusan finom volt minden, amit megkóstoltunk - és hatalmas adagot hoztak mindenből! A halászlé után azt hittük, ezt felülmúlni nem is lehet. A harcsapaprikás túrós csuszával azonban még nagyobb sikert aratott! A félliteres pohárban felszolgált, lime- és narancsdarabokkal, mentalevéllel ízesített, csodás limonádé azóta minta az itthoni limonádé-készítésre is. A kiszolgálás kifejezetten figyelmes, barátságos volt, még a hirtelen jött nyári záport is kedvesen és rutinosan hidalták át a pincérek. A minőséghez képest egyáltalán nem sokalltuk a számla összegét. Ha újra Szarvason járunk, egészen biztosan vissza fogunk ide térni!
Őszintén meglepett az előttem véleményt írók pozitív tapasztalata. Nyár elején tértünk be ebbe a hangulatosnak tűnő étterembe ebédre, sajnos azonban nagyon csalódottan távoztunk. . . A pincérre sokat kellett várnunk, rendelésünket csak többszöri kérésünkre vette fel, nem éppen barátságos és tisztelettudó stílusban.
Éhesek voltunk, így megkérdeztük, mekkora adagokra számíthatunk. Azt a választ kaptuk, hogy véleménye szerint hatalmas adagokat szolgálnak fel, így nem rendeltünk olyan sokat. Az ételek tálalása ízléses volt, finomnak találtuk őket, ám mennyiségükkel már korántsem voltunk ennyire elégedettek. Úgy gondoltuk, rendelünk még, de a pincér nemtörődömsége és figyelmetlensége miatt végül inkább csak a számlát kértük (szintén többször) és távoztunk. Lehet, hogy csak rossz hangulatában találtuk, de véleményem szerint a vendéglátásban az általunk tapasztaltak egy alkalommal sem elfogadhatóak.