Kellemes elhelyezkedésű (folyóparton, a ligetben), hangulatos hely. A terasza nyáron nagyon szép. Az étlapjukon nagyon sokféle étel szerepel, a megszokottaktól néhány ínyencségig. Az ételek háziasak, finomak, az adagok bőségesek. Specialitásuk a békacomb, megéri kipróbálni.
Egy yorkival még az előtéri kerthelységbe sem lehet bemenni. Két gyerekkel simán kiküldtek, mert van velünk egy 3 kg-os kiskutya, úgy, hogy elvitere rendeltünk kétszemélyes tálat, tésztát... tehát fogyasztottunk, és szomjas volt a gyerek, csak egy limonádét szeretett volna, amíg kihozzák az ételeket.
Párom nem eszi meg a halat. Mégis ezt a helyet választotta, mert helybéli ajánlotta. Nem bántuk meg! Finom borjúpaprikás evett, kellemes hűs árnyékban, profi felszolgálással. Én maradtam a halászlénél, ha már halászcsárda. A korhely halászlevük csillagos ötös. Pont annyira savanykás, hogy ne domináljon a citrom íze, viszont nyáron kellemes legyen. Mellé enyhén csípős. Kiváló.
Ritkán járunk Szarvason, de sosem hagyjuk ki a csárdát. Itt készítik a legjobb, ropogós sült hagymás haltepertőt. Egy adag bőséges, mindig ketten szoktuk elfogyasztani, mert utána még harcsa halászlevet is eszünk belsőséggel. A halászlé most kicsit másabb volt a megszokottól, lecsós ízre húzott, túlment benne a paradicsom.
Figyelmes kiszolgálás, bőséges finom ételek! Kétszemélyes haltálat hárman se bírtunk megenni, az egész adag halászlevet készségesen ketté tették, ami így is bőséges volt.
A tegnapi nap folyamán jártunk ott. Körülöttünk már mindenki megkapta a rendelését, még azok is, akik jóval később érkeztek. Több pincér álldogált a kerthelyiség és a zárt tér közötti lépcsőn, és én kérdően rájuk néztem ( Meg sem szólaltam! ).
Ekkor az egyik "udvarias példány" odarohant az asztalunkhoz, és nagy hangerővel kioktatott, hogy mit képzelek én, a konyhai kiszolgálás nem rajta múlik, nem is olyan régen jöttünk, és egyébként is Magyarországon vagyunk. Különben meg a mi asztalunk nem is hozzá tartozik. Aztán végül megkaptuk a rendelésünket, ami egyben a büntetést is magába foglalta, mert a borjúpörkölt ehetetlenül erős volt. - Szép ki bosszú! A halászlében semmi extrát nem találtam, elfogadható volt.
Hosszas kirándulás után tértünk be kiéhezve. Úgy döntöttünk hogy ketten egy haltálat rendelünk. A különböző halak a tálon nagyon finomak voltak, kiváltképpen a békacomb, amit ettem már más helyen, és igen rágós volt. Itt omlós volt, és a különböző panírok is igen ízletesek voltak. Mellé nagy adag tartár járt.
Köretnek burgonya. Minden frissnek tűnt, és mivel nagy adag volt, ketten a felét ettük meg, a maradékot elcsomagoltattuk. A kiszolgálásban nem találtunk negatívumot, csupán azt bántam hogy a kinti kerthelyiségben ültünk le, így igen átfáztam. Olcsónak nem mondanám.
Nagy csaladi tarsasaggal erkeztunk,a ferjem szuletesnapjat unnepelni. Par evvel ezelott mar jartunk itt,az etterem nem volt ismeretlen,es epp azert valasztottuk ismet. Most sem okozott csalodast. Az etelek izletesek,es bosegesek. A kiszolgalas gyors, preciz,udvarias. A kornyezet gyonyoru,a teraszok a Koros partjara neznek. Magaval ragado hangulat. Mindenkinek szivbol ajanlom.
Egy hét végét töltöttünk Szarvason, a Körös partján. Már előre elhatároztuk, hogy mindenképpen betérünk a Halászcsárdába, amit nem bántunk meg. Nekem tetszett a hely hangulat, a Körös néző teraszok, a kékfestő abroszok. A kiszolgálás gyors és udvarias volt. A halászlé remek.