Baráti társasággal jártunk Szarvason. Ajánlásra tértünk be a helyre. Felhívták figyelmünket, hogy drága, de jó. Nos, drágának drága, hogy jó-e, nekünk nagyon nem jött be. Hiába a nagy választék, az igényes megjelenés, az ételekben semmi extra. Ettünk levest, halat, tálat, valahogy nem volt semmi extra az ízekben, amire azt mondhattuk volna, hogy igen, ide eljövünk máskor is. A legjobbnak az asszony által rendelt rántott gombát találtuk. . .
Mikor az utazásunk szóba jött elterveztem, hogy halászlét minden képen enni szeretnék. Nem kellett sokáig keresni, hisz az út mellett van a Halászcsárda. Nem sokkal az ebédidő után értünk oda. Vendég alig volt, igaz keddi nap májusban még lehet nincs tolongás. A kert helységben foglaltunk helyet, igaz az eső kicsit esett, de hideg nagyon nem volt.
A pincér hamar ott termett, hisz dolga nem igen volt. A halászlét kétfelé tálalva kértük, így is jó nagy adag volt. Hőfoka éppen jó. Az íze nekem jó volt, de a társamnak nem ízlett, szerinte savanykás volt. Lehet hétvégéről maradt még? Mivel úgy gondoltuk, hogy a második fogás kifog rajtunk, így azt is megfeleztettük. Szarvasi ropogós volt hb-val. Finom volt. Épp úgy mint a halászléhez felszolgált kenyér is. Ebéd utáni kávénkat is itt fogyasztottuk el. Túl erős volt, de biztos van aki úgy szereti. Hideg tejet kértünk hozzá ami enyhítette kicsit. Utazásaink során sok étteremben megfordultunk már, ez sajnos az elég drága árkategóriához tartozik. Azért ajánlom ennek ellenére másoknak is mivel nem vagyunk egyformák és ezért az ízlésünk sem egyforma. A fogyasztás értéke a borravalóval érte el a 4000/főt.
Az étteremből egyenesen nyílik a két vécé ajtaja. Állandóan járkáltak a vécébe a vendégek, akár oda is átülhetünk volna, igazából oda nyílt az asztalunk. A picóncér b*nkó volt, mert szerinte "ráültünk a kályhára", ez egy alföldön szokásos kályha volt, aminek szokás a peremére ülni. Hideg volt, átfáztunk, azért ültünk oda.
A panaszkönyv szabálytalan volt, nem volt felül pecsét, nem szerepelt az étterem neve , címe. Iszonyatosan drága, aki tudja kerülje el, átlagos ételek csillagászati áron.
Nem, természetesen nem primitív felkiáltás a cím, csak merészet gondolva bevállalósan marhapofát rendeltem. Még sosem kóstoltam, kellemes csalódás volt, pedig a pincér is óvakodva ajánlotta, pedig szerintem finom volt -jobb, mint amikor egy másik helyen a rántott borjúlábat próbáltam meg -.
Bár az étlapon ígért vörösboros, rozmaringos pecsenyelé nem dominált (konkrétan nem találtam), de összességében finom volt, a leves rendben. Bár kissé hideg volt, mégis kint ültünk le a teraszon. A kiszolgálás gyors volt, annak ellenére, hogy elég sok vendég volt, mert éppen a nagycsaládosok rendezvénye volt Szarvason. A mellékhelyiség tiszta, a kiszolgálás gyors.
Ahányszor erre visz az utunk mindig betérünk. Zömében jókat és gyorsan szoktunk enni. Finomak a hal ételek,főleg a hagyományos konyhát részesítik előnyben. Választék épp elég,bőséges adagok vannak. A környezet szokványos csárda jellegű. Nagyon kellemes meleget és hangulatot varázsoltak a nagy befűtött kandallóval a hideg időben. Aki útközben megéhezik,biztosan jól lakik. Egyszerű de jó étterem.
Édesapámmal és a párommal töltöttünk el ott egy estét. Nekem a hely nagyon tetszett, hangulatos volt, elég sok vendéget tudnak egyszerre kiszolgálni. Az ételek finomak voltak, a kiszolgálás remek, a felszolgálók kedvesek és barátságosak. Édesapám már többször aludt is a csárda felett lévő panzióban, mindig elégedetten távozott eddig. Jó szívvel ajánlanám másoknak is.
Szarvason járva betértünk ebbe a nagyon jó helyen lévő étterembe, ami kívülről is szimpatikusnak tűnt. Igazi csárda kinézete volt belülről is, családias, hangulatos. A pincérünk szimpatikus volt, udvarias, nem tolakodó, türelmesen válaszolt minden kérdésünkre. Kétféle halas ételt kértünk, harcsapaprikást és haltálat.
Mindkettő nagyon ízletes volt, bár azt a fatálat, amin a sült halakat kihozták, én még otthon sem merném elővenni annyira elhasznált volt. Összességében amit vártam azt kaptam, az ételek finomak voltak, a kiszolgálás udvarias, az ár kedvező. Nem csalódtam.
Rövid időn belül kétszer is úgy hozta a sors, hogy a csárdában ebédeltünk, mert útba esett. Első alkalommal kicsit megijedtünk, hogy nagyon sokan vannak az étteremben, mert a parkolóban busz is várta az utasokat és személyautók is parkoltak szép számmal. Valóban csak egy-két asztal volt szabad, amikor beléptünk.
A pincér viszont megnyugtatott bennünket, hogy legyenek akármilyen sokan, nem kell hosszú időt várakozással tölteni. Így is volt. Gyorsan, előzékenyen szolgátak ki bennünket. Lehetett kis adagot is kérni és a pincér tudott információt adni azokról a fogásokról, amiket nem ismertünk. Ez sajnos nem minden étteremben van így. Az általunk fogyasztott ételek finomak voltak és bőséges adagokat kaptunk. Nem véletlen, hogy másodszor is megálltunk ott enni.
Egy hűvös, ködös hétfői napon dolgozni jöttünk Szarvasra. A helyen néhány évvel ezelőtt már jártunk, de akkor nyár volt és a kerthelyiség nagyon kellemes. Bent egy kissé szocreál, de a kályha nagyon szép.
A pincér eleinte mogorva volt, de aztán jobb kedve lett és még azt is elárulta, hogy, ha ketten eszünk fél korhely halászlét, ne két fél adagot kérjünk, mert úgy sokkal drágább, viszont szívesen kihozza az egyész adagot felezzük el magunk. A haltapertő kicsit fáradt volt, de a 15 dekás keszegeket kiválóan értelmezte a szakács. Megjegyezném, hogy a harcsa halászlé harcsából és nem pangaziuszból készült, mint ahogy az egyik kommentelő íra. Szóval egy hétfő este egy del-alföldi kisvárosban nem rossz. Fél liter borral, boravalóval 6. 400 volt a számla.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.