Színházba mentünk így előtte betértünk inni egyet. Tömeg volt, sajnos csak a dohányzó részen kaptunk helyet. békésszentandrási söröket ittunk, ezek igazán finomak és jó a nevük is, pl. OGRE. A kilátás, a környezet gyönyörű, a kiszolgálás is rendben volt. Este lévén már a szökőkút is beindult és innen azt is jól láttuk. Kellemes félóra volt.
Hangulatos helyen, a vízi színpad mellett, közvetlenül a parton ebédelhettünk. Az ételeket szépen készítették el és finomak is voltak. A pincérek barátságosak, udvariasak- szimpatikus társaság. Egy negatívum azért volt (sajnos ez a hiba gyakori a hazai éttermekben): kértünk egy gyerekadag ételt, amit a végén teljes adagnak számláztak ki.
Ezt már csak itthon vettük észre az étterem honlapját böngészve. A vízpart, az arborétum szépségei mellett érdemes a városban kicsit körülnézni. A "régi világ" hangulata feltűnik az alföldi kisváros házain, utcáin.
Jók az ételek, italok, de a fekvése viszi a helyet. Az étterem lent van, nagy vízparti terasszal. A fagyizóba lépsz be, innen kell lemenni az étterembe. Vécé viszont csak fent van, ez nem a legkényelmesebb. Az étel kínálaton azt éreztem, hogy nem tudják hova belőni magukat. Hagyományos, nemzetközi, kicsi modern csavar.
Jobb lenne, ha ráállnának egy vonalra, megtalálnák saját ízvilágukat, jellegüket. Nem volt rossz, de egy kis odafigyeléssel, gondolkodással jó is lehetne.
Interneten néztük meg a Szeparé kávézó, és éttermet. Olvastuk (a pozitív ) véleményeket, és a fényképek alapján a tájat szépnek találtuk, úgy gondoltuk, hogy ha már Szarvason járunk bemegyünk. Kiültünk, és a táj valójában gyönyörű volt, az étel is nagy adagok voltak. Igaz drágák voltak az ételek, de attól függetlenül finom volt.