Nagyon régen jártam itt azelőtt és most újra betértünk feleségemmel. Sokat szépült a hely,hangulatos. Megrendeltük a bőséges kínálatból a vacsorát,amit elég hamar ki is hoztak,nekem nem ízlett a frissensült,de azért meg ettem. Desszert nagyon finom volt ami kicsit meghozta a kedvem. Pincérek kedvesek és gyorsak voltak.
Évek óta visszajáró vendégek vagyunk az étteremben. A kiszolgálás gyors és előzékeny volt. A halászlé finom volt, a halválogatás szintén ízletes volt, de a hal mennyisége nagyon kevés volt. A desszert válogatás is kellemes volt. Az étterem tiszta volt, de mellékhelyiségben iszonyúan büdös csatorna és vizeletszag terjengett. Az árak kissé túlzóak. Azért még jövünk.
Nem először jártunk itt, de már nem kívánkozom annyira vissza. Hangulatos hely, vérprofi módon szervezve. Vasárnap déli teltházba csöppentünk bele, de ügyesen forgatták a vendégeket. Egy cigány zenekar nyomja az élőzenét. Enélkül is ellettünk volna, de pár perc alatt megszoktuk. Szerencsére az asztalhoz nem jöttek bazseválni.
:) Vegyes halászlét rendeltünk, erre a pincér szolidan vágott egy grimaszt, de hozta szaporán. A halászlé sűrű volt és sós. A sűrűség nem lett volna baj, csak ne kezdjünk el gondolkozni rajta, hogy a passzírozástól, vagy a modern konyhai gépek aprítóképességétől lett az. Hosszú évek mehettek rá, hogy ekkora forgalmat tudjanak csinálni. A forgalom megtartásához viszont kevés lesz a látványelemek használata, a konyha nem "nagyüzemesedhet" el. Szerintem. Egyébként szép volt, jó volt.
Már többször jártam itt egyedül is, párommal is, mindig halételt ettem/ettünk. Általában azt tapasztaltam, hogy a nagy vendégszámra tervezett hal éttermekben a nem halételek felejthetőek (több helyen is tapasztaltam ezt), igen, itt halat kell enni! Délben érkeztünk, nagyüzem volt, kb. 100 vendég ebédet.
Míg ott voltunk pörgött az étterem, vendégek jöttek, mentek. Ehhez képest a rendelt ételeink minőségére nem lehetett panasz: szürkeharcsa halászlé és óriás túrógombóc. A halászlét akkora bográcsban kaptuk, hogy még maradt is. Az íze a megszokott jó minőséget tükrözte, az erőspaprika kötelező! A túrógombóc akkora, hogy egy adag gyakorlatilag kétszemélyes. Ennek minősége azért romlott: amikor utoljára ettem itt ezt a desszertet, akkor a porcukor, tejföl dara külön edénykékben érkezett és ízlés szerint használtam. Most a darában csak megforgatva, a cukor és a tejföl a tányérban mellékelve - gondolom a nagy forgalom miatt. Ez csak megállapítás - minden helyet a kategóriája szerint igyekszem értékelni. Összefoglalva: évek óta stabil minőség, ajánlani tudom.
Régen az 5-ös úton volt, amikor még az volt a főközlekedési útvonal Szegedre, ma már ki kell térni érte. Én kitérek. Igaz, sokat változott az évek alatt, mindenféle fejlesztési "tervek" valósultak meg, elveszítette barátságos, intim jellegét, ma már nagyüzemi látszatot kelt, de a halászlé még mindig az egyik legjobb és ezért benézek ide, amikor csak lehet. Még nem jöttem el elégedetlenül.
Mi egy szombat délután voltunk az étteremben kollégáimmal. Kb. 2/3-ig volt az étterem. Voltak Párok, kis és nagy családok, nagyobb asztaltársaság is. Ahogy beléptünk az étterembe azonnal arcba vágott egy 3 főből álló Tradicionális Cigány Zenész ÉLŐ muzsikája, ami először kicsit hangos kellemetlen, de kb.
5-10 perc elteltével ahogy hozzászoktunk a helyhez, környezethez már nem frusztrált tovább. Le kell szögezni itt az elején, hogy mi NEM hal ételeket ettünk. Sajnos ebben érdemben információval nem rendelkezek. Az étlapot áthajtogatva nagy választék és nekem egy kicsit erős árak köszöntek vissza. Nem tudom mellé tenni az adagot, mennyiséget mert nem rendeltünk ilyet, de ha az egyszerű főételekből indulunk ki amit ettünk s azok adag/arányáról akkor a Hal ételek árai kicsit erősek. Tulajdonképpen a kiszolgálás a 2/3-s telítettség ellenére is gyors, szervezett s kedves volt. 15-20 perc alatt a helyfoglalás után már kaptuk a Főételeket. Adagok normálisak voltak. Az ételek finomak, olyan átlagosak. Ajánlani tudom mindenkinek. Egy jó élmény.
A Fehértói halászcsárda egy éppoly biztos pont, mint a Kiskőrössy vagy az Öreg Kőrössy. Az étlap hosszú időn át változatlan, egy kivétellel minőség is. Legtöbben a halászlét dicsérik, pedig ez legváltozékonyabb, ettem már marhapörkölt ízűt, ettem már élvezhetőt, volt már a hal száraz és volt már friss is benne.
Tény, hogy nem a legjobb fogásuk. Ellentétben a haltepertővel, ami viszont garantált fogás, szeretem - a nevét leszámítva a – „Halak Tiszából-Dunából” nevű kompozíciót is, mert szeretem a változatosságot. Nevét azért nem, mert megtévesztő, halászott hal nem kerül a tányérra, csak tenyésztett. Nagyon jó volt a birkapörkölt, korrektek a középvonalas desszertek. A hangulat remek, rusztikus, összességében jól hozzák a klasszikus csárdavonalat. A kiszolgálás változó, mert elég nagy csapat dolgozik itt, de többnyire udvariasak a pincérek és időben érkezik az étel.
Eddig mindig volt valami gondom, nem volt ez a hely kifogástalan, attól függetlenül, hogy szeretem és szívesen jövök ide. Most társasággal voltam szombaton, és mindenki nagyon jót evett és jól is érezte magát. Én is nagyon jóllaktam. Felszolgálás kifogástalan volt, konyha gőzerővel dolgozott.
Szegeden járva igazi tiszai halászlét akartunk enni. Egy töltőállomáson ajánlották a fehértói halászcsárdát. (Innen is egy nagy köszönet érte. ) A hely kellemes, kényelmes és tiszta. A kiszolgálás gyors és udvarias. Ellenére a kínálat bőségének, maradtunk az eredeti tervnél, halászlé és harcsapaprikás túróscsuszával.
Sokszor, sok helyen ettük már kedvenc ételeinket, de ez a hely mindent vitt! Nagyon finom volt. Igaz, messze van a lakóhelyünktől, de biztosan visszamegyünk.
Többször jártunk már a csárdában, mivel eddig sosem csalódtunk, mint ahogy most sem. Széles ételválaszték, különleges, házias ételek, kiváló fűszerezést, egyedi köretek, mosolygós "felszolgáló" még vasárnap délután is :) Gyors kiszolgálás. Falusias, hagyományőrző dekorációkkal díszített külső éttermi "környezet".
A szakács(ok)nak HATALMAS RESPECT. Ha ajánlati lehet ételt, az itt készített haltepertőt senki ne hagyja ki ill. a roston fogasfilé, ami még mindent visz. :o) Nem olcsó hely, de egyszer mindenképpen ki kell próbálni! Csak ajánlani tudom.
6728Szeged, Budapesti út 41.
06 62 555 960
Szolgáltatások
ingyenes WIFI kerthelyiség csoportokat szívesen fogad élő zene étel elvitelre kisállat bevihető parkolási lehetőség reggelizési lehetőség rendezvényhelyszín szabadtéri zártkörű rendezvény lehetősége