Az ételek (filézett szegedi halászlé, frissensültek, palacsinta) rendben voltak, de a kiszolgálás nagyon nem... bizonyos Attila nevű pincérnek és munkatársainak még bőven van mit gyakorolniuk. Kár, mert pont azért választottuk újra ezt a helyet, hogy egy igazán jó halászlevet együnk Szegeden.
Vasárnap kora délután tértünk be családostól, szerencsére gyorsan kaptunk asztalt annak ellenére, hogy előtte telefonon nem lehetett asztalt foglalni. Nagyon sokan voltak, a kiszolgáláson érződött is, elég nyögvenyelősen mentek a dolgok. A végül megkapott ételek finomak voltak, ár-érték arányban elmegy, de törzsvendégek nem leszünk. . .
A Kiskőrössy halászcsárda hosszú ideje biztos pont a szegedi gasztronómiában. Jómagam a kilencvenes évek közepén jártam itt először, azóta nem sokat változott a kínálat. Az utóbbi években jelent meg egy két új fogás, ezek közül kettőt is megrendeltünk.
A pankó morzsás harcsa remek volt, a pankó morzsa szilánkossága mindenhez hozzáad egy pluszt, s a remek málnamártással leöntött túrókrém is megelégedésünkre szolgált. A pontypaprikás inkább pontypörkölt volt, a hal kissé túlfőtt de azért finom volt, a túrós csusza köretről nekünk hiányzott a tejfel és a pörc, de azért finom bolt így is. Ettünk még haltejet is rántva, mert azt a partnerem még nem kóstolta. A fogás hozta a szokásos remek formáját. Az árak kedvezőek, a beltér rusztikus, a teraszról a kilátás a Tiszára gyönyörű. A kiszolgálás udvarias, lehetne szívélyesebb, személyesebb is. Jó lenne, ha a sört a jelig csapolnák. Direkt megvártam, míg leülepszik a hab, akkor fotóztam le a korsót. A Kiskőrössy/Öreg Kőrössy vetélkedésből ezúttal az előbbi jött ki győztesen.
A tiszavirágzást mentünk megnézni és a nagy sétában megéheztünk. Ekkor tértünk be a halászcsárdába. Már többször jártunk itt. Az érzések vegyesek. A hely nagyon hangulatos. Finomak az ételek. Viszonylag elfogadható árak. De a személyzet közül nem mindenkire mondható jó vélemény. Flegma volt a pincér.
Nagyon hangulatos kis étterem, sajnos a kinti nagy szél miatt be kellett hogy üljünk, de nem bántuk meg. Figyelmes pincérek, (igaz, alig volt vendég) ízletes és bőséges adagok. Én egy kétszemélyes tálat kértem de nem bírtam megenni, pedig igencsak éhes voltam. Felajánlották az elcsomagolás lehetőségét, amit elfogadtam.
10 év után újra eljöttünk, mert úgy emlékeztem, itt ettem életem legjobb halászlevét. Nos, nem kellett csalódnom, most is kiváló, hibátlan minőségű halhússal készült vegyes halászlét kaptam, a párom grillezett vegyes haltálja is kitűnő volt.
Tiszta ötöst azért nem tudok adni a kiszolgálásra, mert (és ezt már több étteremben is tapasztaltam) a pincér az ital felvétele után indokolatlanul hosszú idővel, kb. 10-12 perc múlva, külön kérésre hozta csak ki az italokat, ami teljesen érthetetlen, mivel a viszonylag nagy étteremben szinte alig lézengtek és három pincér is volt. Ettől függetlenül udvarias, készséges volt, ez inkább valami szakmai-koncepcionális hiba lehet. Összességében csak ajánlani tudom és még visszatérünk.
Egy esküvői ceremónia után úgy döntöttünk, hogy ha már ilyen szépen felöltöztünk, menjünk el a nap zárásaként egy étterembe. A választásunk hamar a halászcsárdára esett, mivel régen ettünk már halászlét. Az étterem nagyon zsúfolt volt, alig találtunk egy szabad asztalt. Az étel nagyon bőséges és finom volt.
A kiszolgálás már nem volt annyira szimpatikus, mert rengeteget kellett várni, mire odajött a pincér. Az italt is elég soká hozta és amikor fizetni akartunk, oda mentünk hozzá, mert nem nagyon akart arrafelé jönni, amerre ültünk, pedig próbáltunk szemkontaktust keresni. Az étterem pozitívuma volt még, hogy élőzene szólt szombaton.
Őszi kirándulásunkon épp szegeden voltunk és előre kinézztem ezt az éttermet. ezen írások alapján mentünk ide. könnyen ide találtunk pedig nem nagyon vagyok ismerös erre ,jo parkolas. ősszel már nem volt terasz ,de bent is nagyon hangulatos volt bár inkább az ételekre teszik a hangsulyujt lehetne kicsit magyarossabb a berendezés ,de szép .
mi nagy bogracsba kaptuk a 2 adag halászlét tele halhusival jolaktunk imádtuk sehol sem ettünk ilyen finomat kár h bpen nincs ilyen jól haleves . visszatérünk
A Kiskőrössy halászcsárda egy biztos pont Szegeden. Az elmúlt húsz évben tán tucatszor ettünk itt, vannak ételek, melyek stabilan jók és vannak, melyek kockázatosak. Mivel a ponty friss, ezt érdemes rendelni. Harcsát is, ott van pörgés. Viszont befürödtünk már csukával, békacombbal, amiből vélhetően ritkábban rendelnek, így tovább pihennek a mélyhűtőben.
Nagyon finom a harcsapaprikás és a rántott haltej, korrekt a haltepertő és a halászlé. Érdekesség a harcsatatár, amit a Kádrá kori tatárbiszftek stílusában készítenek. Nem állom meg ugyanakkor, hogy manapság, amikor felértékelődik a megújulás, a szezonalitás, a regionalitás, ne jelezzem, hogy a Kiskőrössy az a hely, ahol akár egy évtized alatt sem változik az étlap, az ételek a lehető legegyszerűbbek, még a klasszikus Pethő-Venesz paradigmán belül sem próbálnak kicsit variálni.
Évek óta járunk a Kiskőrössy halászcsárdába, ha valamilyen családi esemény van. Számomra fontos, hogy minden alkalommal ugyanolyan jó minőségű ételt kapunk és a hatalmas forgalom ellenére sem kell sokat várakozni. Csak ajánlani tudom mindenkinek.