Egy esküvői ceremónia után úgy döntöttünk, hogy ha már ilyen szépen felöltöztünk, menjünk el a nap zárásaként egy étterembe. A választásunk hamar a halászcsárdára esett, mivel régen ettünk már halászlét. Az étterem nagyon zsúfolt volt, alig találtunk egy szabad asztalt. Az étel nagyon bőséges és finom volt.
A kiszolgálás már nem volt annyira szimpatikus, mert rengeteget kellett várni, mire odajött a pincér. Az italt is elég soká hozta és amikor fizetni akartunk, oda mentünk hozzá, mert nem nagyon akart arrafelé jönni, amerre ültünk, pedig próbáltunk szemkontaktust keresni. Az étterem pozitívuma volt még, hogy élőzene szólt szombaton.
Őszi kirándulásunkon épp szegeden voltunk és előre kinézztem ezt az éttermet. ezen írások alapján mentünk ide. könnyen ide találtunk pedig nem nagyon vagyok ismerös erre ,jo parkolas. ősszel már nem volt terasz ,de bent is nagyon hangulatos volt bár inkább az ételekre teszik a hangsulyujt lehetne kicsit magyarossabb a berendezés ,de szép .
mi nagy bogracsba kaptuk a 2 adag halászlét tele halhusival jolaktunk imádtuk sehol sem ettünk ilyen finomat kár h bpen nincs ilyen jól haleves . visszatérünk
A Kiskőrössy halászcsárda egy biztos pont Szegeden. Az elmúlt húsz évben tán tucatszor ettünk itt, vannak ételek, melyek stabilan jók és vannak, melyek kockázatosak. Mivel a ponty friss, ezt érdemes rendelni. Harcsát is, ott van pörgés. Viszont befürödtünk már csukával, békacombbal, amiből vélhetően ritkábban rendelnek, így tovább pihennek a mélyhűtőben.
Nagyon finom a harcsapaprikás és a rántott haltej, korrekt a haltepertő és a halászlé. Érdekesség a harcsatatár, amit a Kádrá kori tatárbiszftek stílusában készítenek. Nem állom meg ugyanakkor, hogy manapság, amikor felértékelődik a megújulás, a szezonalitás, a regionalitás, ne jelezzem, hogy a Kiskőrössy az a hely, ahol akár egy évtized alatt sem változik az étlap, az ételek a lehető legegyszerűbbek, még a klasszikus Pethő-Venesz paradigmán belül sem próbálnak kicsit variálni.
Csoporttal, időpontra érkeztünk, az ételek, italok is előre meg voltak rendelve. Ennek ellenére az italkiszolgásás (nagyrészt sör) kissé lassan ment, később az ételeknél ez már gördólékenyen ment. Az is lehet, hogy csak mi voltunk türelmetlenek, mert az építkezések miatt nem lehetett busszal megközelíteni az éttermet, így gyalaogolni kellett a hőségben, amíg odaértünk.
Péntek este 12 főre foglaltunk asztalt. Teljes telt ház volt. Az étlapra, az italokra nem, de a vacsorára bizony sokat kellett várnunk. A család véleménye megoszlott. A halászlé, és a halas ételek nagyon finomak voltak. Én alig tudtam a hús szeletet vágni,olyan rágós volt. Alapjában a csárda, tetszett.
Szeged, Tisza part, halászlé. . . Jól indult, de nyárfák tönkretettek mindent. Folyamatosan hozta róluk a szél a "vattát", hatalmas mocskot csinálva. Halomban állt a nyárfaszármazék a földön, az asztalokon és a székeken. Hogy jutott-e a tányérokba és a poharakba is? Miért pont oda ne jutott volna? !
Egyébként a halászlé finom volt, a haltepertő csodálatos. Mást már nem vállaltunk be, mert a nyárfák. . . Nyárfavirágzásfüggő a jövőbeni esetleges látogatás.
Az ételek (filézett szegedi halászlé, frissensültek, palacsinta) rendben voltak, de a kiszolgálás nagyon nem... bizonyos Attila nevű pincérnek és munkatársainak még bőven van mit gyakorolniuk. Kár, mert pont azért választottuk újra ezt a helyet, hogy egy igazán jó halászlevet együnk Szegeden.
Korábban többször jártam már itt, bár a legutóbbi látogatás óta 3 év eltelt már. Sajnos a színvonal minden tekintetben meredeken esett a legutóbbi látogatásom óta. Nem készséges pincér, halászléfoltos terítő, koszos zsebkendő az asztal alatt. Az étel minőségével fel lehetett volna dobni, de sajnos az sem ütötte meg a minimálisan elvárható szintet, kivéve a halászlevet.
Többféle méretű és túl olajos sült burgonya került köretként a tányérjainkra, a díszítésnek szánt saláta és káposzta szikkadt és fonnyadt volt. A fogas is valószínűleg fagyasztott volt és teljesen ízetlen. Kár, mert a hely autentikus hangulata többet érdemelt volna. Senkinek nem tudom ajánlani.
Körülbelül 10 éve voltunk utoljára Szegeden, akkor is itt ettünk, idén jó emlékekkel mentünk be újra, hogy együnk egy finomat. Már a megérkezésünkkor kisebb probléma akadt, ugyanis hatan voltunk, így az egyetlen hatszemélyes asztalnál ülő szakács kelletlenül átengedte nekünk a helyét, ahol éppen evett.
A kiválasztott ital mellé egy koszos poharat kaptam, amiből egyértelműen látszott, hogy előtte gyümölcslevet ittak. A felszolgáló kedves volt, bár nem mondhatnám szakembernek. Az ételek rendben voltak, picit kellemetlen volt, hogy a pult mellett ültünk, és hallottuk a felszolgálók egymás közötti hangos párbeszédét, mely nem feltétlenül tartozott ránk. Fizetés után kifele menet benéztem az ablakon, ahol a konyha volt, és azt láttam, hogy a felszolgálónk a kikészített egytálételekbe (ami szépen fel volt díszítve, így gondolom a vendégnek ment) nemes egyszerűséggel beleevett. Még szerencse hogy halászlevet ettünk, (abba talán nem kanalazott bele) nem tudom megyünk-e még oda valaha.
A tapasztaltak alapján egyáltalán nem szolgáltak rá az előkelő 2. helyre. A felszolgálók unottak, közönyösek voltak, többszöri jelzésre, hívásra sem reagáltak. Az étel mennyisége nagyon is hagy kívánni valót maga után, de a minősége sem valami elragadó volt. Az abrosz nélküli üveg asztalokat sokkal igényesebben kellene tisztán tartani.