Biciklitúrán a szigligeti vár felé pillantottuk meg az éttermet. Ismerős volt a neve, pár hete láttuk egy tv-műsorban. Elhatároztuk, hogy hazafelé kipróbáljuk. Amikor betértünk, pont egy diákcsoportot szolgáltak ki. Számítottunk egy hosszabb várakozásra, de nem volt vészes.
Lányommal úgy döntöttünk, hogy főételt felezünk: így fél pontyhalászlét ettem belsőséggel, kiváló volt, és fél harcsapaprikást túrós csuszával. Finom házi tészta szalonnapörccel, remek hal: életem legjobb harcsapaprikása. Jófajta fröccsöt ittunk mellé, az udvarias felszolgálóhölgy a végén ajándék pálinkával kínált minket. Emlékezetes ebéd volt, ajánlom az éttermet!
Kétszer is voltunk pár nap eltéréssel és mindig mást adott a hely! Első alkalommal nem túl kedves fogadtatás,de nagyon finom ételek (általánosságban). Négyen voltunk, hármunk étele nagyon finom volt,a levesek, a harcsapaprikás, a roston fogas, de a kacsamell mézes sütőtökkel meg hasábbal az valahogy csak egymás mellé volt pakolva, de nem volt összhangban.
A kávé valami borzasztó lötty. Második alkalommal (ugyanaz a pincér) szívélyes(! ) fogadtatás. (biztos jobb napja volt) Ugyanúgy finom levesek a főételek közül csak az enyém, a napi ajánlat szűzérme vargányás öntettel párolt brokkolival hagyott némi kívánnivalót maga után, mert teljesen ki lett szárítva a hús. A többi főétel finom volt és persze akkor már ott nem kávéztunk. Nem olcsó a hely (a túrós csuszát 2500 Ft-ért teljesen irreálisnak gondoltuk), régi időket idéz, tele festményekkel és fotókkal a fal, kik jártak már ott (hát nagyon sokan). Vegyes volt minden ezen a helyen. Volt nagyon jó és kevésbé, a hangulat ugyanígy, de azért mégis egy jó helynek mondanám.
Nem ismertük az éttermet, de a Balatoni nyaralásunk része volt a gasztronómia. Indulás előtt Vinkó József írását tanulmányoztuk, ami a Balatoni éttermeket, halsütőket és cukrászdákat vette górcső alá. Gondoltuk ha már a Káli-mendencében járunk, megnézzük. Mindenhol halászlét eszünk, ahol jó híre van a konyhának, itt is azt kértünk.
Életemben nem ettem ilyen sűrű halászlét, amire jobban illett volna a "halászlé pörkölt" elnevezés. A pincér azt mondta, ez az igazi Balatoni halászlé. Hogy így van-e, nem tudom, de nekünk ízlett. Elkövettük azt a hibát, hogy este 9-kor vacsoráztunk, így komoly nehézséget okozott az adag. A kenyér nem volt túl friss, a limonádé nagyon jó volt, borral nem kísérleteztünk, minthogy autóval mentünk. A kiszolgálás kicsit lassú volt, de nem volt bosszantó. Aki nyáron megy, számítson a seregélyek sortüzére a teraszon. Nem mindenhová ér el a napernyő. Az étteremmel szemben lévő park nagyon szép, érdemes megnézni, a tulajdonos adományozta a településnek. Érdemes kipróbálni az éttermet.
Megfáradva,és nagyon éhesen kerestünk éttermet Veszprémből hazafelé, mikor megpillantottuk az üzletet. Családias hangulatú szolid üzletnek tűnt. Mi a teraszon ebédeltünk, a belső tér kicsit zsúfolt volt. Az ételek bőségesek, és finomak voltak. Máig nem felejtettem az általam fogyasztott étel finom ízét .
Hosszú hétvégén Pünkösd hétfőn, kora délután estem be hirtelen elhatározásból. Korábban olvastam a helyről, gondoltam megnézem mitől nevezetes az étterem. Brokkolikrémlevest rendeltem füstölt pisztránggal, főételnek grillezett azthiszem süllőt kértem sóskamártással és petrezselymes burgonyával, a végén lefolytottam túrógombóccal, és ittam egy limonádét is.
Az ételek nem túl nagy adagok de finomak voltak, véleményem szerint kissé túlárazott a hely, mindezekért 5500 forintot fizettem egyedül. Az étterem helykínálata szűkös, de a falakra kirakott régi dolgok/fotók tetszettek. A kiszolgálás kicsit lassú de kedves volt, ezt betudtam a hosszú hétvégének és a forgalomnak. A mosdók megközelítése macerás. Összességében nem rossz hely, de szerintem nem akkora durranás mint amit olvastam róla.
A levesre félórát (húsleves nyers borsó szemekkel) a fő ételre kb 1 órát kellett várni úgy hogy alig volt vendég. A kiszolgálás lassú és teljes mértékben szakszerűtlen,volt bár a hölgy igyekezett kedves lenni. A főételnek egy paplanos tócsnis húst, és halas lecsós szelet rendeltünk, egyik sem volt nagy adag.
A tócsni az nem tócsni volt, hanem vastagara sütött palacsinta, és a hús ki volt benne szárítva. Ezen kívül volt egy Unicum 4cl szénsavas víz és egy 100% Rauch narancs és összesen fizettünk 10000Ft körüli összeget. A hely tényleg hangulatosan van berendezve,de sem az étel ízvilága se a mennyisége, se a kiszolgálás minősége nem indokolja azt, hogy ilyen magas árakon dolgozzanak. A helyet családiasnak, csak a méretei miatt lehetne nevezni, mert tényleg kicsi. A wc felújításra szorul. Ez a hely nem több mint egy átlagos kisvendéglő,ami ízlésesen van berendezve. Többet nem megyünk
Június elején jártunk itt feleségemmel. A kis teraszon ültünk le - szerencsére ilyenkor még nincs nagy forgalom az úton az étterem előtt. Szerettünk volna bort inni, de mivel kettőnknek egy üveg sok lett volna, ezért kimértet kértünk (borlapot nem is hoztak). Vörösből két féle sopronit (! ) kínáltak:egy édes valamit és kékfrankost.
Bár kicsit félve, de mivel a feleségem a vöröset szereti neki az utóbbit kértük. Hát nem kellett volna! Utóbb kértünk helyette rozét, ez már iható volt de ez sem volt jó. Az én olaszrizlingem is az iható kategóriába tartozott. Számomra érthetetlen, hogy a Balaton-felvidéken ne lehessen jó folyóbort felszolgálni! A palackos bor kínálat, mint később a borlapból megtudtuk jónak (és drágának) tűnt. Az ételek jók voltak, különösen a szűzérmék vargánya mártással. A mákkocka fagyival kiváló! Sokat vártunk, de ráértünk, úgyhogy ez nem volt zavaró. A végén kaptunk egy-egy kis kupica ajándék pálinkát.
Nagy várakozással indultam a Bakos vendéglőbe, mivel a kedvenc gasztroműsoromban, a Gasztroangyalban Borbás Marcsi már járt ebben az étteremben, és nagyon jókat főztek-ettek együtt. Maga az étterem egyszerű berendezésű, az udvara igen szerény, a belső berendezés családias, szimpatikus.
A megrendelt ételek közül az enyém nem volt rossz, bár a grill tarjám nem volt teljesen átsütve. A másik megrendelt étel viszont hagyott kivetnivalót maga után. Gombapörkölt dödöllével, ami tocsogott a zsírban. És nem a dödölle volt zsíros, hanem a gombapaprikás. A pincérnek elmondtuk a véleményünket, amikor kérdezte, illetve csak a gombát sikerült véleményezni, mert az én fogásomat már nem kérdezte. Panaszunkat jelezhették a konyhán is, mert a Főnök úr személyesen jött ki egy bocsánatkérő pálinka társaságában. A csárdáról alkotott véleményünkön azonban sajnos nem változtatott az udvarias beszélgetés a főnökséggel. Ahhoz képest, amennyire ajánlják ezt a helyet, hogy mennyire hű meg ha, ahhoz képest jóval többet vártam. Nem voltak rosszak az ételek, de jók sem, szóval semmi extra.
Márton nap környékén járva, betértünk hévízi pihenésünk idején, mivel bejártuk a környéket. Ekkor találtunk erre a kívülről nagyon hangulatosnak tűnő étteremre. Mivel ott tartózkodásunk ideje alatt, egy céges összejövetel is volt itt, ezért nagyon lassú volt a kiszolgálás. A rendelt ételek minősége 50-50%-os volt.
Ugyanis a Páromnak ízlett amit kapott (gyömbéres sütőtök krémleves füstölt libamellel), de a süteménynek amit én rendeltem, nevezetesen egy szelet lúdláb torta, lényegében semmi köze nem volt az ismert süteményhez. Ár-érték arányban borzasztó, nagyon drága ahhoz képest, hogy az ételek kifogásolhatóak.
Kb. 20 perc várakozás után kérdezték meg, mit szeretnénk, aztán kb. egy órát vártunk az ételre. A halászlé jó volt, a harcsa viszont nem harcsa volt, a saláta jó volt, a fagylalt vacak. A többi étel elég jó volt, vagy nagyon jó. A kiszolgálás elég gyenge volt, a csapat mísz, nem túl segítőkész és elég amatőr, ehhez képest az árak meglehetősen magasak voltak. A mellékhelyiség egészen borzalmas.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.