Az elmúlt héten egy hétköznapon szerettünk volna ebédelni a média által felkapott étteremben. A terasz szűkössége miatt a belső helyiséget választottuk, két hölgy volt a felszolgáló,a fiatalabb mosolygott az idősebb kissé unott arccal nézett bennünket. Mondtuk, hogy ebédelni szeretnénk négyen voltunk felnőttek és egy másfél éves kisgyerek.
Az idősebb felszolgáló rámutatott a konyhabejáró melletti asztalra, az etetőszéket a lengőajtóhoz tette volna, ahol a felszolgálók viszik az étellel teli tálakat. Mikor át szerettünk volna ülni egy védettebb asztalhoz, idegesen ránk szólt, hogy akkor a másik asztalhoz miattunk nem férnek oda a vendégek. Az étterem egyébként majdnem üres volt egyetlen asztalnál ültek ketten. Közöltük, hogy a kisgyereket nem fogjuk a felszolgálási út közepére a huzatba kiültetni, erre elkezdte rángatni a székeket. Ezek után természetesen távoztunk, remélem nem nagyon zavartuk meg e nagyhírű hely nyugalmát. Ígérem a jövőben sem kisgyermekkel sem anélkül nem fogunk ide betérni, ahol a vendég mintha zavaró tényező lenne.
Biciklitúrán a szigligeti vár felé pillantottuk meg az éttermet. Ismerős volt a neve, pár hete láttuk egy tv-műsorban. Elhatároztuk, hogy hazafelé kipróbáljuk. Amikor betértünk, pont egy diákcsoportot szolgáltak ki. Számítottunk egy hosszabb várakozásra, de nem volt vészes.
Lányommal úgy döntöttünk, hogy főételt felezünk: így fél pontyhalászlét ettem belsőséggel, kiváló volt, és fél harcsapaprikást túrós csuszával. Finom házi tészta szalonnapörccel, remek hal: életem legjobb harcsapaprikása. Jófajta fröccsöt ittunk mellé, az udvarias felszolgálóhölgy a végén ajándék pálinkával kínált minket. Emlékezetes ebéd volt, ajánlom az éttermet!
Június elején jártunk itt feleségemmel. A kis teraszon ültünk le - szerencsére ilyenkor még nincs nagy forgalom az úton az étterem előtt. Szerettünk volna bort inni, de mivel kettőnknek egy üveg sok lett volna, ezért kimértet kértünk (borlapot nem is hoztak). Vörösből két féle sopronit (! ) kínáltak:egy édes valamit és kékfrankost.
Bár kicsit félve, de mivel a feleségem a vöröset szereti neki az utóbbit kértük. Hát nem kellett volna! Utóbb kértünk helyette rozét, ez már iható volt de ez sem volt jó. Az én olaszrizlingem is az iható kategóriába tartozott. Számomra érthetetlen, hogy a Balaton-felvidéken ne lehessen jó folyóbort felszolgálni! A palackos bor kínálat, mint később a borlapból megtudtuk jónak (és drágának) tűnt. Az ételek jók voltak, különösen a szűzérmék vargánya mártással. A mákkocka fagyival kiváló! Sokat vártunk, de ráértünk, úgyhogy ez nem volt zavaró. A végén kaptunk egy-egy kis kupica ajándék pálinkát.
Július 27-én vasárnap az eső közepette boldogan találtunk egy üres asztalt az étteremben. Előzőleg nem volt semmilyen információnk róla. A családi vendéglőhöz képest már az étlap is eléggé borsosnak látszott. Aztán az ételekre több mint egy órát vártunk. A felszolgáló hölgy azzal védekezett, hogy telt ház van.
De érkezésünkkor a várakozás hosszúságára nem figyelmeztetett. Az ételek közül sem mindegyik volt igazán finom. A harcsasteak például nagyon borsos volt. A pacalleves mennyiségét egyáltalán nem vitte túlzásba az étterem. A fogas tócsnin tálalva jó volt. Fizetéskor engesztelésül felajánlottak egy kupica pálinkát. Nem kértük. Az étterem egyébként nagyon zsúfoltan berendezett, nem beszélve a mellékhelyiségről, ahová a ház melletti lépcsőkön kell felmenni. Időseknek és esőben "nagyon praktikus". Rendkívül csalódottak voltunk.
Zsúfolt asztaloknál , családi üzemeltetésű hely. Kockás abrosz, de áraiban nem szerény. nagyobb társaságok zaja, közeli asztalok, rádióból 70-es évek magyar slágerei, hm, kicsit sok volt a zűrzavarból. Mosdó szerény, körülményesen megközelíthető, az éttermen kívül lépcsőn elérhető. Egyedi, különleges csalános /gombás/halas ételek.
Saláta, kímélő étel nem szerepel az étlapon. Rókagombás krumplilevest rendeltem-csészével -iszonyúan fűszeres, disharmnikus ízvilág, melyben fél vöröshagyma volt a highlight, keserű utóízzel. Gyümölcsleves tejszínhabbal került felszolgálásra. Tökfőzelék pörkölttel szintén markánsan paprikás-fűszeres, erösen mustáros. Kenyér nem került az asztalra. Parajos-csalános-csirkehúsos palacsinta meglepően kedves főétel, kis ház borával ( szürkebarát). Halételeket nem kóstoltuk. töltöttpaprika 2000 ft feletti áron! ! ! Kiszolgálás mosolytalan, kiégett, semmi ajánlás, vagy interakció egy szinte érintetlen étel elvitele kapcsán. Kilépéskor dohányzó felszolgáló mellett eloldalazva tudtuk elhagyni a helyet. Ígéretes kis hely volt, csalódottan távoztunk. Úgy érzem az ételkínálattal próbálnak feljebb lépni, az akarat megvan, de nem megy zökkenőmentesen.
A levesre félórát (húsleves nyers borsó szemekkel) a fő ételre kb 1 órát kellett várni úgy hogy alig volt vendég. A kiszolgálás lassú és teljes mértékben szakszerűtlen,volt bár a hölgy igyekezett kedves lenni. A főételnek egy paplanos tócsnis húst, és halas lecsós szelet rendeltünk, egyik sem volt nagy adag.
A tócsni az nem tócsni volt, hanem vastagara sütött palacsinta, és a hús ki volt benne szárítva. Ezen kívül volt egy Unicum 4cl szénsavas víz és egy 100% Rauch narancs és összesen fizettünk 10000Ft körüli összeget. A hely tényleg hangulatosan van berendezve,de sem az étel ízvilága se a mennyisége, se a kiszolgálás minősége nem indokolja azt, hogy ilyen magas árakon dolgozzanak. A helyet családiasnak, csak a méretei miatt lehetne nevezni, mert tényleg kicsi. A wc felújításra szorul. Ez a hely nem több mint egy átlagos kisvendéglő,ami ízlésesen van berendezve. Többet nem megyünk
Augusztus elején voltunk a családdal - de soha nem megyünk többet. Húsz percig ránk sem néztek, italt sem kaptunk. Húsz perc után jelezték, hogy sokáig fog tartani az ételek elkészítése. Feleségem kérte, hogy kaphassunk valami gyors előételt - ezt a kérését semmibe vették (utánajárást igért a felszolgáló, de nem érkezett válasz, pedig kb.
30-szor ment el az asztalunk mellett. Négyből kettő étel volt finom, a másik kettő zsírban tocsogó, alig ehető. Három felszolgálóból egy dolgozott. Két és fél órát ültünk magyar nóta mellett, miközben egy velünk egy időben érkezett bennfentes pár - ismerősként köszöntek rájuk és azonnal kiszolgálták őket - ötven perc után jóllakva távozott. A mosdó tisztasága kritikán aluli. . . és ezek mellett az étterem még drága is.
Pár évvel ezelőtt jártunk már ebben az étteremben, és azt mondtuk, hogy nem fogunk többet betérni, de mivel hangulatosan van berendezve,ami tetszett is ezért gondoltuk kap még egy esélyt. Nyitásra értünk oda, a tulajdonos személyesen nyitott, bár ne tette volna,mert úgy nézett ki mind aki átmulatott,néhány éjszakát,és úgy is viselkedett.
Hozott két étlapot megnéztük, 2 leves és öt főétel volt a választék, az is borsos áron. Tudjuk, hogy mostanában, sztárséfeknek nevezett,elme. . . . gyant szakácsok ezt típusú az étlapot preferálják, mi viszont egyáltalán nem ezért felálltunk és eljöttünk. Többet tényleg nem megyünk.
Egész évben nyitva, Bakos Attila személyes kiszolgálásával és anekdotáival Szigilet és az ország múltjáról és jelenéről. Finom étkek, kitűnő borok, János-áldás.
Márton nap környékén járva, betértünk hévízi pihenésünk idején, mivel bejártuk a környéket. Ekkor találtunk erre a kívülről nagyon hangulatosnak tűnő étteremre. Mivel ott tartózkodásunk ideje alatt, egy céges összejövetel is volt itt, ezért nagyon lassú volt a kiszolgálás. A rendelt ételek minősége 50-50%-os volt.
Ugyanis a Páromnak ízlett amit kapott (gyömbéres sütőtök krémleves füstölt libamellel), de a süteménynek amit én rendeltem, nevezetesen egy szelet lúdláb torta, lényegében semmi köze nem volt az ismert süteményhez. Ár-érték arányban borzasztó, nagyon drága ahhoz képest, hogy az ételek kifogásolhatóak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.