Nagy várakozással indultam a Bakos vendéglőbe, mivel a kedvenc gasztroműsoromban, a Gasztroangyalban Borbás Marcsi már járt ebben az étteremben, és nagyon jókat főztek-ettek együtt. Maga az étterem egyszerű berendezésű, az udvara igen szerény, a belső berendezés családias, szimpatikus.
A megrendelt ételek közül az enyém nem volt rossz, bár a grill tarjám nem volt teljesen átsütve. A másik megrendelt étel viszont hagyott kivetnivalót maga után. Gombapörkölt dödöllével, ami tocsogott a zsírban. És nem a dödölle volt zsíros, hanem a gombapaprikás. A pincérnek elmondtuk a véleményünket, amikor kérdezte, illetve csak a gombát sikerült véleményezni, mert az én fogásomat már nem kérdezte. Panaszunkat jelezhették a konyhán is, mert a Főnök úr személyesen jött ki egy bocsánatkérő pálinka társaságában. A csárdáról alkotott véleményünkön azonban sajnos nem változtatott az udvarias beszélgetés a főnökséggel. Ahhoz képest, amennyire ajánlják ezt a helyet, hogy mennyire hű meg ha, ahhoz képest jóval többet vártam. Nem voltak rosszak az ételek, de jók sem, szóval semmi extra.
Kétszer is voltunk pár nap eltéréssel és mindig mást adott a hely! Első alkalommal nem túl kedves fogadtatás,de nagyon finom ételek (általánosságban). Négyen voltunk, hármunk étele nagyon finom volt,a levesek, a harcsapaprikás, a roston fogas, de a kacsamell mézes sütőtökkel meg hasábbal az valahogy csak egymás mellé volt pakolva, de nem volt összhangban.
A kávé valami borzasztó lötty. Második alkalommal (ugyanaz a pincér) szívélyes(! ) fogadtatás. (biztos jobb napja volt) Ugyanúgy finom levesek a főételek közül csak az enyém, a napi ajánlat szűzérme vargányás öntettel párolt brokkolival hagyott némi kívánnivalót maga után, mert teljesen ki lett szárítva a hús. A többi főétel finom volt és persze akkor már ott nem kávéztunk. Nem olcsó a hely (a túrós csuszát 2500 Ft-ért teljesen irreálisnak gondoltuk), régi időket idéz, tele festményekkel és fotókkal a fal, kik jártak már ott (hát nagyon sokan). Vegyes volt minden ezen a helyen. Volt nagyon jó és kevésbé, a hangulat ugyanígy, de azért mégis egy jó helynek mondanám.
Nem ismertük az éttermet, de a Balatoni nyaralásunk része volt a gasztronómia. Indulás előtt Vinkó József írását tanulmányoztuk, ami a Balatoni éttermeket, halsütőket és cukrászdákat vette górcső alá. Gondoltuk ha már a Káli-mendencében járunk, megnézzük. Mindenhol halászlét eszünk, ahol jó híre van a konyhának, itt is azt kértünk.
Életemben nem ettem ilyen sűrű halászlét, amire jobban illett volna a "halászlé pörkölt" elnevezés. A pincér azt mondta, ez az igazi Balatoni halászlé. Hogy így van-e, nem tudom, de nekünk ízlett. Elkövettük azt a hibát, hogy este 9-kor vacsoráztunk, így komoly nehézséget okozott az adag. A kenyér nem volt túl friss, a limonádé nagyon jó volt, borral nem kísérleteztünk, minthogy autóval mentünk. A kiszolgálás kicsit lassú volt, de nem volt bosszantó. Aki nyáron megy, számítson a seregélyek sortüzére a teraszon. Nem mindenhová ér el a napernyő. Az étteremmel szemben lévő park nagyon szép, érdemes megnézni, a tulajdonos adományozta a településnek. Érdemes kipróbálni az éttermet.
Megfáradva,és nagyon éhesen kerestünk éttermet Veszprémből hazafelé, mikor megpillantottuk az üzletet. Családias hangulatú szolid üzletnek tűnt. Mi a teraszon ebédeltünk, a belső tér kicsit zsúfolt volt. Az ételek bőségesek, és finomak voltak. Máig nem felejtettem az általam fogyasztott étel finom ízét .
Bakos Attila vendéglője egyike a legmeghittebb, legrokonszenvesebb, legszerethetőbb éttermek egyikének. A falon megannyi berámázott kicsi kép, köztük családi fotók is. A tulajdonos keresztény nemzeti értékrendje egyértelműen kiderül a dekorációból. A kiszolgálás helyhez illő, kedves, családias.
Ettünk egy ízletes vargányakrémlevest, majd pacalt, aminek szaftja lehetett volna sűrűbb, pörköltszerűbb, de így is ízlett, a túrógombóc állagától nem voltunk oda, kicsit vizenyősre sikeredett.
Egész évben nyitva, Bakos Attila személyes kiszolgálásával és anekdotáival Szigilet és az ország múltjáról és jelenéről. Finom étkek, kitűnő borok, János-áldás.
Nagyon családias hangulat. Az étterem tele van kis apróságokkal ami nagyon hangulatossá teszi. A teraszon étkeztünk párommal én natúr sült halat, ő halászlevet. Gyorsan megkaptuk a rendelésünket az italunkat is. A halászléhez egy nagy tányér "patika" is járt ami mindenféle fűszert, és belsőséget tartalmazott.
Kitűnő hely, barátságos vendéglátók. Vasárnap estefelé kerestük fel ezt a hangulatos,családias éttermet. Az ételek finomak voltak, az adagok nagyok. A halászlé pedig egyszerűen szenzációs,csak dunaföldvári halászcsárda vetélkedhet vele. Maga Bakos úr szolgált ki bennünket, még beszélgetni is tudtunk különféle témákról.
A családi és személyes emlékekkel gazdagon berendezett házban kissé szűkös a hely. Sajátos a Napi kotta elnevezése, és tájjellegű a kínálata. Egy kicsit nagyobb adagok vagy enyhített árak jobban egyensúlyt mutatnának, mert egyébként az ízek fantasztikusak. Üdülési szezonban érdemes előre foglalni. A Főnök Úr rendkívül barátságos, érezhető, hogy az étterem az élete.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.